dedikodu

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Güçlü kadınlara sorularım var?

1. biri sizinle dedikodu yapmak istediğinde onu nasıl susturuyorsunuz? merakınızı dindirip sizi ilgilendirmediğini nasıl anlatıyorsunuz?

2. biri size gelip laf taşıdığında birilerini kötüleyip sizi dolduruşa getirmeye çalıştığında ne yapıyorsunuz?

3. samimiyet kurmak istemediğiniz birine kırmadan nasıl uzak davranıyorsunuz??

4. size başkasını kötüleyip sonra can ciğer kuzu sarması olan komşulara nasıl tepki veriyorsunuz?

bıktım artık dedikodudan, asılsız iftiralardan, milletin özel hayatına şahit olmaktan, benim özelimin didiklenmesinden, kendimi bu dünyaya ait hissetmemekten, gözümün içine baka baka yalan söyleyen insanlara tepki verip rencide edememekten??

lütfen bi akıl verin. aşırı vicdan ya da acıma duygusu kötü bir şey mi?

İlgilenmeyip iki hııı hıı yaptığımda karşımdaki anlar zaten.
İlgili görünme yeter.

Üçüncü sorudan başlamak istiyorum. Samimiyet kurmak istemiyorsam, istemem, gitmem, muhabbet edecek ortam kurmam, selam verir hızlıca geçerim, yada direk hayır musait değilim derim. Kırılması yada kırılmaması beni ilgilendirmez samimi olup daha büyük sorunlar yaşamaktan iyidir.

Üçüncü sorudan başlamak istiyorum. Samimiyet kurmak istemiyorsam, istemem, gitmem, muhabbet edecek ortam kurmam, selam verir hızlıca geçerim, yada direk hayır musait değilim derim. Kırılması yada kırılmaması beni ilgilendirmez samimi olup daha büyük sorunlar yaşamaktan iyidir.

böyle yaparken hiç insan düşünmez mi acaba kalbi kırıldı mı diye. bi kere cidden nefret ettiğim birine yaptım bunu ama yine de huzursuz hissettim çok kırıldı mı acaba diye

İlgi alanım olan konulardan bahsediyorum.
Onların anlasa bile dedikodudan daha önemsiz olduğunu sandıkları konular.
Ben bu konuda katıyım,kırılmasın diye uğraşamam elalemin insanı için.
Bir kere kırılacaksa kırarım,dümdüz doğruyu söyleyerek ,onlar düşünsün bana ne.

1.i işyerimde sık sık yapıyorum. Burda olmayan birinin arkasından konuşmak doğru değil, lütfen işyerinde dedikoduyu teşvik etmeyin sevmiyorum vb şeyler söylüyorum.

"Sus kız dedikodu yapma" diyip gülüyorum şaka yollu. Ya da "amaan bana ne boşver sen de" diyorum. Her defasına aynı tepkiyi görünce vazgeçiyorlar.

Samimi olmak istemiyorsam bahanelerim vardır. Örneğin okulda uzak durmak istediğim hoca varsa "yazılı/tarama hazırlamam lazım", "ödevleri okuyacağım" filan gibi kurtuluş yolları ararım.

Özel hayatımda kurtuluş çaresi aramam. Direkt telefonu açmam, mesajlara geç dönerim. Bildirim çubuğundan okuyup whatsapp'tan ertesi gün okurum. O da o şekilde anlaşılır.

Konu komşu konusunda da çok tecrübeli değilim. İlk evlendiğimde geldiler gittiler. Ay ne güzel eşim dostum olacak dedim. Meğer arkamdan kaynatıyorlarmış. Bunu da bir gün camdan bakarken tesadüfen duydum. Bildiğin camdan cama beni çekiştiriyorlardı. "Oooo kaçırmışım mevzuyu, bana da bak sen ne biçim de insanım" dedim. Sonra terbiyesizler diyerek pencere çarptım. Çok rahatlatıcıydı tavsiye edebilirim :KK70: Kapı çalarsa da açmıyorum o günden beri.

Genel olarak insan sevmiyorum ben artık. Son yıllarda inanılmaz soğudum. Herkesin bir değil iki değil tam on beş yüzü varmış gibi geliyor nedense. Çevrem küçük ama güvenli. Güvenli alan dışına çıkmamaya çalışıyorum.

1. biri sizinle dedikodu yapmak istediğinde onu nasıl susturuyorsunuz? merakınızı dindirip sizi ilgilendirmediğini nasıl anlatıyorsunuz?

2. biri size gelip laf taşıdığında birilerini kötüleyip sizi dolduruşa getirmeye çalıştığında ne yapıyorsunuz?

4. size başkasını kötüleyip sonra can ciğer kuzu sarması olan komşulara nasıl tepki veriyorsunuz?

bıktım artık dedikodudan, asılsız iftiralardan, milletin özel hayatına şahit olmaktan, benim özelimin didiklenmesinden, kendimi bu dünyaya ait hissetmemekten, gözümün içine baka baka yalan söyleyen insanlara tepki verip rencide edememekten??

Genelde dedikodu hakkında tavrmı bildikleri için pek o niyetle yanaşamıyorlar, diyelim ki genellemenin dışında birisi
1. Canım bunlar hoş değil, sen böyle konuşuyorsun ama bakalım o ne düşünüyor ne gereği var durduk yere günah kazanıp beni de alet ediyorsun
2.Bak kardeş yaptığın iyi birşey değil, ben x kişinini belki tanımıyorum ve senin bu tavrınla ya dünya iyisi birine tavır alırsam bunun vebalinden korkmaz mısın
3.Saf olmaz böyleleri, selam verdikçe verirsiniz konuştukça konuşursunuz halinizden zaten uzak durmak istediğnizi anlar
4. Kaybetmek umrumda olmaz, birgün belki aramızda bir sorun olacak ve sen tıpkı x e yaptığın gibi beni başkasına kötüleyeceksin öyle mi, bugün başkasına yapan yarın bana yapar kardeş az öte git

bu insanları kaybetmekten korkmaaaa

Asl olan benim kendim hakkımda düşüncelerimdir kimsenin lafına dedikodusuna kıskançlığına ayıracak vaktimde enerjimde yok konuşmak isteyen konuşsun
Laf duydum gidip soruyorum hayırola bir problem mi var diye sorunca yo yok birşey derler genelde işte bu kadar korkak insanlar için sorun etmeye kendini üzmeye değmez
Korkak kendinden emin olmayan kıskanç insanların işidir dedikodu

böyle yaparken hiç insan düşünmez mi acaba kalbi kırıldı mı diye. bi kere cidden nefret ettiğim birine yaptım bunu ama yine de huzursuz hissettim çok kırıldı mı acaba diye

Hayır bu noktaya geldiysem öyle davranırsam, boşa değildir.
Örnek vereyim, sürekli her işime karışan isyerinde başka bir odaya, her gün giderken gitmemeye başladım, en mutlu günlerim zehir oluyordu, çeyizimi bardak alsam eleştiriyorlardı, bir bardağın nesi eleştirilebilir dimi. Yada hep kendi yaptıklarını en iyi olduğunu savunuyorlardı, parmağımdaki hediye yüzüğe durup dururken gerek yok parayı çöpe atmak diyorlar, nişan kurabiyeleri pembe eflatun beyazken terör örgütleri simgelerine benzetiyorlar, Saygıyı yitirmiştik.
Önce paylaşım azalttım, yetmedi yine bişeyler bulundu. Gitmemeye başladım, ama doğal süreçleri esirgemedim.
1,5 ay önce saçlarımı boyattım, bu sefer ona taktılar, ne dini yönü kaldı, ne organıklığı, ne rengin bana ne kdr yakıştığı.
Saçlarım eskidi, yıprandı, hala ben hala boya.
Oysa ben sadece gülümseyerek işimi halledip çıkıyorum.
Sizce bu insanların ne hissettiği önemlimi?
Beni kıskandıkları apaçık ortada, ben onlara iyilik yapıyorum onlar anlamıyor :dondurma:

Dedikodu konusunda, konuya göre değişir, ortam değiştiririm, telefona dönerim, bişey sorduysa ona neden böyle yaptığını sormadın derim, yada sadece gülümser duvar gibi dinlerim.

Benim oyle bi yakinim var beni doldurusa getirmeye calisiyor birisiyle ilgili.Bende hep karsi tarafi oven seyler soyluyorum alttan alttan, susuyor o zaman.Eskiden severdim dedikodu yapmayi ama simdi kimseyle ilgilenmiyorum yani ne biliyim degistim bu konuda.Biri gelse eski esin sunu sunu yapiyo diye dedikodu yapsa bile ilgilenmiyorum sakasina vuruyorum.Cogu kisi dedikodu sevmem der ama farkinda degiller galiba konusulan cogu sey dedikoduya giriyor.

dinleme

konuyu değiştir

ya da dinle ama yorum yapma yani oralı olma

o zaman da sarmaz dedikodu

örneğin benim görümcem komşum aynı zamanda

nerede vs vs dediler tatilde demek zorunda kaldım

üç beş sordular nerede olduğunu geçiştirdim ama sonuncuda söylemek zorunda kaldım

sonra görümceme de dedim senin dedikodunu yaptım haberin olsun diye

insanı zor durumda bırakıyorlar

mesela bana bebeği olmuyor mu tedavi oluyor mu
bir ara tedavi oluyordu galiba gibi sorular soruyorlar

bilmiyorum diyorum

yalan söylediğimi düşünürlerse düşünsünler

oturup kadının özel hayatını mı dökeyim ortaya

ya da arayana açmıyorum watsap görmüyorum

genel geçer konuşuyorum vs vs

Hayır bu noktaya geldiysem öyle davranırsam, boşa değildir.
Örnek vereyim, sürekli her işime karışan isyerinde başka bir odaya, her gün giderken gitmemeye başladım, en mutlu günlerim zehir oluyordu, çeyizimi bardak alsam eleştiriyorlardı, bir bardağın nesi eleştirilebilir dimi. Yada hep kendi yaptıklarını en iyi olduğunu savunuyorlardı, parmağımdaki hediye yüzüğe durup dururken gerek yok parayı çöpe atmak diyorlar, nişan kurabiyeleri pembe eflatun beyazken terör örgütleri simgelerine benzetiyorlar, Saygıyı yitirmiştik.
Önce paylaşım azalttım, yetmedi yine bişeyler bulundu. Gitmemeye başladım, ama doğal süreçleri esirgemedim.
1,5 ay önce saçlarımı boyattım, bu sefer ona taktılar, ne dini yönü kaldı, ne organıklığı, ne rengin bana ne kdr yakıştığı.
Saçlarım eskidi, yıprandı, hala ben hala boya.
Oysa ben sadece gülümseyerek işimi halledip çıkıyorum.
Sizce bu insanların ne hissettiği önemlimi?
Beni kıskandıkları apaçık ortada, ben onlara iyilik yapıyorum onlar anlamıyor :dondurma:

Dedikodu konusunda, konuya göre değişir, ortam değiştiririm, telefona dönerim, bişey sorduysa ona neden böyle yaptığını sormadın derim, yada sadece gülümser duvar gibi dinlerim.

ama işte biraz da dedikoduya imkan yaratmak var

diğer odadakiler sizin çeyizdeki bardağı nereden bilip de eleştiriyorlar ki

mesafe güzeldir

siz sıkıntıyı çözmüşsünüz zaten

1. Banane yahu baa anlatma der basinda keserim
2 huyumu bilen arkadaslarim hayatta boyle birsey yapamaz.tepkim ters olur bilirler.
3 direk kiriyorum. Cekemem ugrasamam. Eger kirmamam gereken biriysede soguk davranirim zamanla kendisi mesafe koyar.
4 olamiyorum. Bir cok kisiylede bu yuzden muhabbetimi kestim. O yuzden az ama oz bir cevrem var.

Hani butun kadinlar der ya dedikodu sevmem diye. Bende diyecegin dedikodu gercekten sevmem. Bugun benle dedikodu yapan yarin benim dedikodumu baskasiyla yapar diye dusunur ve bu dusunceyi kafamdan atamam.istemsizce sogurum o kisiden.muhattap olamam birdaha.

ama işte biraz da dedikoduya imkan yaratmak var

diğer odadakiler sizin çeyizdeki bardağı nereden bilip de eleştiriyorlar ki

mesafe güzeldir

siz sıkıntıyı çözmüşsünüz zaten

Bu insanlar çok yakın arkadaşlarımdı, siz yakın gördüğünüz insana dün bunu aldım demezmisiniz, ama zamanla tavırları beni çok rahatsız etti,birikti birikti, ben günlük paylaşımları kaldırdım, denk geldikçe gülüp konuşabiliyoruz ama ben artık paylaşım yapmıyorum, hoş hala anlamıyorlar, ama açıkçası size ne demekten korkuyorum, inşallah yeter be işinize bakın noktasına gelmem, ben kafamı oyalamadım, mutluluğa odaklandım, öyle çok çam devirdilerki çoğunu gerçekten unutmuşum. Hala hayatımda çok yer edinseler, ya kavga edip küsmüştük yada ben hayata küsmüştüm :D

Komsulardan birisi evime cat kapi gelmisti yaninda tanimadigim sadece selam verdigim bir kadin vardi evleri yanmisti komsumun tuvalete girmek istediler biri bebek iki cocugum var esimde evdeydi...benimde migrenim tutmus banyodan cikmistim bebegimi emziriyordum esim acmis kapiyi musait degil demis ama 5 dakika giricez deyip girmisler ben tabii memeler fora cok utandim kizim tam uyumak uzereydi uykusu acildi vs..girdiler cok oturmadan gittiler sonra ben bunu baska komsuya anlattim bildigin dedikodu yaptim yani sonra utandim sonucta tuvalet ihtiyaci uzuldum komsuma bunu itiraf edemedim ama hala yaptigima pismanim...bu arada kendisi insani kapidan rahatca ceviren esim gelecek diyebilen biri ama ben yinede pismanim sorunuza care olamadim ama en azindan gunah cikarttim...

Bu insanlar çok yakın arkadaşlarımdı, siz yakın gördüğünüz insana dün bunu aldım demezmisiniz, ama zamanla tavırları beni çok rahatsız etti,birikti birikti, ben günlük paylaşımları kaldırdım, denk geldikçe gülüp konuşabiliyoruz ama ben artık paylaşım yapmıyorum, hoş hala anlamıyorlar, ama açıkçası size ne demekten korkuyorum, inşallah yeter be işinize bakın noktasına gelmem, ben kafamı oyalamadım, mutluluğa odaklandım, öyle çok çam devirdilerki çoğunu gerçekten unutmuşum. Hala hayatımda çok yer edinseler, ya kavga edip küsmüştük yada ben hayata küsmüştüm :KK70:

ben anlatımınızdan sadece iş ile ilgili kişiler diye düşündüm de

ama buna benzer bir anekdot var bende de ben ev aldım arkadaşlarım taşındıktan sonra duydu

bir iş arkadaşım demişti ki ben düdüklü tencere alıyorum herkes duyuyor sen ev alıyorsun kimse duymuyor

bunlar kişiler arasındaki farktır

ben kimseye aldığım bardağı vs anlatmam mesela

ben hamile olduğumu anneme ve kv me bebek 4-5 aylıkken söylemiştim esasen 8-9 aylıkken söyleyecektim de bir şey oldu mecbur kaldım

bu nedenle de dedikodum zor yapılır hakkımda suratsız, sinsi, hiçbir şeyini anlatmaz sanki kıskanacağız vs vs gibi konuşulur

ben anlatımınızdan sadece iş ile ilgili kişiler diye düşündüm de

ama buna benzer bir anekdot var bende de ben ev aldım arkadaşlarım taşındıktan sonra duydu

bir iş arkadaşım demişti ki ben düdüklü tencere alıyorum herkes duyuyor sen ev alıyorsun kimse duymuyor

bunlar kişiler arasındaki farktır

ben kimseye aldığım bardağı vs anlatmam mesela

ben hamile olduğumu anneme ve kv me bebek 4-5 aylıkken söylemiştim esasen 8-9 aylıkken söyleyecektim de bir şey oldu mecbur kaldım

bu nedenle de dedikodum zor yapılır hakkımda suratsız, sinsi, hiçbir şeyini anlatmaz sanki kıskanacağız vs vs gibi konuşulur

İşyerinde tanıştığım uzun süre çok güzel paylaşımlarda bulunduğumuz insanlardı. Hala da kötülük girmedi araya, nasıl desem, ben bu kdr sınır bilmeden konuşmalarına kızdım ve uzaklaştım. O bardak bir örnekti, hala vazgeçmediler, hala her fırsatta bir yorum duyarım. Evlilik sürecinin başında yanımdalardı, çok destekleri oldu, ama o saçma sapan yorumlar beni bitirdi. Aslında sizinki de benim tam tersim ama yine konuşuyorlar, insanlar hep konuşur hep sebep bulur sanırım.

1. İstemediğim bir dedikodu ortamında konuyu değiştiririm, boşver sen onları bizi ilgilendirmez şuna ne diyorsun diye başka konu açarım mesajı alır zaten karşıdaki.
2. 1. maddeyle benziyor bu aynı tepki yerinde.
3. Zaten yapı olarak soğuk, mesafeli biriyimdir, kolay samimiyet kurmam karşıya da bu his geçiyor genelde o yüzden işim kolay oluyor yeni tanıştıysam.
4.Komşuluk ilişkim yok, yurtdışındayım, Türkiye'de olsam da çok ısınmam lazım yine samimi olmam için 3. maddeye benziyor, huyunu suyunu beğenmediysem sadece komşu olarak kalır, evime almam.

Back
X