Dedikodu

Murpyyy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2017
1
0
1
47
merhaba dostlar
Herkesin olduğu gibi benimde çözüm bulamadığım bir sorunum var. 3ay önce aramızda ciddi kültür farkı olan biriyle evlilik yaptım. Birimiz batı birmiz doğu. Birimiz kariyer sahibi birimiz değil. Bunları sevgi olunca önemsiz diye düşündüm ama kültür farkı yormaya başladı. Eşimin yengeleri dedikoduyu seven herşeyi sadece kendi istedkleri gibi olsun isteyen hep bana diyen karakterler. Eşim bekarken elinde ne varsa fazlaca yedirmiş zaten ama bunu şuan benden de bekliyorlar bende yapmayıncada arzsızlaşıyorlar. Sanki biz dünya ya onların isteklerini karşışamak için gelmişiz. Eşim yapılan söylenen şeyleri başkaşarından duyuyor ama benim yanımda demediler diye tepkisiz ki ben eşimle evlenebilmek için ailemi karşıma aldım. Şuan ne yapıcam bilmiyorum. Tarafsız bir fikre ihyiyacım var.

Eşinizin yengeleri ne alaka canım.
Para mı istiyorlar anlamadım. Kültür farkı çok önemli olmayabilir ama yengeler konusunda eşinizin birşey yapması lazım.

Onlar kim canım
Muhattap olmayın
Eşinize söyleyin engel olmazsan ben devreye girecegim deyin

Sizden önce hep yengesine, ailesine yardım etmiş belliki.. sizle evlenince eşiniz, size yöneldiği için ilgi, sevgi, hediye, ihtiyacınızı karşılamaya başlamıştır tabiki de öyle olmalı..
haliyle öbür taraf kıskançlık yapabilir..
Dedikoduya, kıskançlığa bir çare yok..
Mesafeli olmalısınız içli dışlı olmayın... hissettiklerim..:KK66:

Eşimle kültür farkımız yok ama ailesiyle çok var dediğin gibi işleri güçleri dedikodu komikce birilerinin taklidini yapmalar hal böyle olunca bende katılmıyorum konuşmuyorum pek birde donup hiç konuşmuyorsum diyorlar tavır yapıyorlar ne yani oturup dedikodu mu yapıcam üstelik tanımadığım insanların dedikodusunu kusura bakmayın konunjzda ic döktüm buna bir çare bulursanız takipteyim :)

Cok yüzeysel anlatmissiniz.sorun eşinizle kültür ctsmasi nedeniyle evlilikten pişmanlık mi?yoksa yengelerin dedikodusu mu?

Onları (Elti) değilde eşimin yengeleri olarak anmana mutlu oldum, zira buara bıkmıştık o sıfattan heryerden bi elti fışkırıyor resmen.

Demek samimi bi kayın / yenge ilişkileri varmış ki olabilir bende kayınlarımı çok severim ve samimiyimdir ama tabiiki onların eşleriylede öyleyim, kimse kimseyi kullanmıyor, birbirinden farklı beklentiler içinde değil yani bu şekilde olunca sorun olmuyor aramızda..

Sizin yengeler eşinizi bekar zamanlarında kullanan tiplerdendi demekki, şimdi ayni düzen devam etmek istiyolar, buna tabiiki izin vermemelisiniz, fakat sizden cok eşinizin tepkisi önemli.
Abileriyle ve dahi yengeleriyle açık seçik bi konuşma yapması gerekiyor gibi.

Daha önce sizinki gibi yengeler gördüm. Bekarken yapılan yardımlar evliyken yapılmıyor çünkü bir evin masrafının karşılanması gerekiyor. Zamanla alışıyorlar önceleri sıkıntı tabi. Gözlemlediğim bu.

Esin para yedirmiyorsa ikinizin arasinda kultur farki yasanmiyorsa sallama. Yipranirsin.

Öncelikle hiçbir bölgenin kültüründe "dedikodu" olduğunu düşünmüyorum. Bu olsa olsa karakter meselesi olur. Anladığım kadarıyla siz eşinizin akrabalarının sizin hakkında yaptığı dedikoduları bilip sessiz kalmasına kızıyorsunuz, bunu onunla konuştunuz mu? Ya da dedikoduları hep duymak mı gerek? İnsanların ağzı torba değil ki büzesiniz, mesafe koyun olsun bitsin

insanlar bazen bu farklılıkları gözardı ediyorlar vede problemler sıralanıyor insanların bazı şeyleri daha da dikkatli olarak düşünmesinde fayda var kısacası Sevgiyle her şeyin aşılabileceğini sanmak hata olur.

En güzeli mesafeli olmk esinizi de uyarin olsun bitsin

Back
X