Nikah defterler ne zaman açılır ?

mutsuz82

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
690
142
48
İstanbul
Arkadaşlar evlenicem ama sorunlarım bitmiyor kısmet olursa eylülde evlenicem ama şimdiden stres başladı. Nikah işlemleri gözümde çok büyüyor hele şu sağlık raporu olayı delirtiyo beni.Ben beşiktaşta nişanlım beyoğlunda ikamet ediyor beşiktaşı biliyorum 3 ay öncesinden açıyorlar defteri beklemek istemediğim için beyoğlundan gün alalım dedim ama onunkini bilmiyorum yani ne zaman defterlerin açıldığını bilen varsa yazsın lütfenn. Bir başka delirten şeyde sağlık raporu alie hekimliğinden sağlık raporu alınabiliyormuş hükümet tabipliğine onaylatmak şartıyla sağlık raporunu bu yolla alan var mı varsa nasıl aldıklarını yazabilirler mi bu hükümet tabipliği nerde onu bile bilmiyorum ve bu sağlık raporlarını ikimizde aynı yerde mi yaptırmamız gerekiyor ne olur yardım edin çıldırmak üzereyim.:59::43:

merhaba.hayırlı olsun.Allah tamamına erdirsin öncelikle.hiç stres yapma.sanırım şu yazı işini görecektir ;)

Evlilik Öncesi Sağlık Raporu

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 136. maddesi gereğince evlenecek kişilerden "Sağlık Raporu" istenmesi zorunlu tutulmuştur.

Evlilik öncesi sağlık raporu almak isteyen vatandaşlarımızın ikamet ettikleri ilçeye göre belirtilen kurumlara sağlık ocaklarına 2'şer adet vesikalık fotoğrafları ve nüfus cüzdanı fotokopileri ile başvurmaları gerekmektedir. Rapor için başvuranlardan standart olarak VDRL, Hepatit B, Hepatit C, HIV (AIDS) ve Talasemi taşıyıcılığı testleri için kan alınmakta ve akciğer grafileri çekilmektedir.
Testler sonucu başvuran çiftlerden birisinin Hepatit B taşıyıcısı olduğunun tespit edilmesi durumunda, sağlıklı olan diğer kişiye ücretsiz Hepatit B aşı uygulaması yapılmaktadır. Nikah memurlukları başka illerden alınan sağlık raporlarını, beraberinde tahlil sonuçları olmadan ve ilgili ildeki nikah dairesinin onayı bulunmaksızın kabul etmemektedir. Bu yüzden raporu ilimizden alıp nikah işlemlerini başka bir ilde yaptıracak olanların raporlarıyla birlikte ilimizdeki nikah dairelerinden birisine başvurarak başka bir ilde nikah yapabilmek için izin almaları gerekmektedir.

bu tip konular can sıkıcı oluyor ama rahat ol canım.strese girme öyle ya a böyle olacak bu işler.halolur merak etme

Teşekkür ederim arkadaşlar acayip stres yapıyorum bide bi sorum daha var biz bakırköy spor kulubünde yapmak istiyoruz düğünümüzü burdan nakil nasıl yaptırabilirim bakırköy belediyesine biliyomusunuz ilçeden ilçeye nakil nasıl oluyor?

Teşekkür ederim arkadaşlar acayip stres yapıyorum bide bi sorum daha var biz bakırköy spor kulubünde yapmak istiyoruz düğünümüzü burdan nakil nasıl yaptırabilirim bakırköy belediyesine biliyomusunuz ilçeden ilçeye nakil nasıl oluyor?

bakırköye nikah memurunu götürürseniz çok parar alırlar, bence evraklarınızı hazırlayıp beşiktaş veya beyoğlu belediyesinde onaylattıktan sonra bakırköy belediyesinden gününüzü alın. ilçe içi olacağı için ucuza gelir

bakırköye nikah memurunu götürürseniz çok parar alırlar, bence evraklarınızı hazırlayıp beşiktaş veya beyoğlu belediyesinde onaylattıktan sonra bakırköy belediyesinden gününüzü alın. ilçe içi olacağı için ucuza gelir

Evet bende öyle düşünüyorum ama nakil işlemlerinin nasıl olduğunu bilmiyorum siz biliyormusunuz acaba?:26:

Evet bende öyle düşünüyorum ama nakil işlemlerinin nasıl olduğunu bilmiyorum siz biliyormusunuz acaba?:26:

evet biz de nakil aldırmıştık. aynen dediğim gibi evraklarınızı hazırlayın beşiktaş ya da beyoğlu belediyesine gidin onlar onaylayıp size geri verecekler siz de bakırköy belediyesine götürüp gün alacaksınız, kolay yani tek farkı fazladan bakırköye gitmek

evet biz de nakil aldırmıştık. aynen dediğim gibi evraklarınızı hazırlayın beşiktaş ya da beyoğlu belediyesine gidin onlar onaylayıp size geri verecekler siz de bakırköy belediyesine götürüp gün alacaksınız, kolay yani tek farkı fazladan bakırköye gitmek

Kolaymış gerçekten verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim içim rahatladı valla.

Kolaymış gerçekten verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim içim rahatladı valla.

Kolaylıklar diliyorum sana bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım sana.Sağlık raporunu aile sağlığı merkezlerinden,devlet hastanelerinden ya da özel hastanelerden alabilirsiniz.Aile sağlık merkezleri ücretsiz olarak yapıyor bu işlemi ama diğer iki seçenek ücretli yapıyor.Devlet hastanesi 70 tl civarı özel hastanlerde 150 tl civarı.Aile sağlığı merkezlerinden bir hafta içinde alıyorsun sonuçları ama diğer ikisini aynı gün içinde halledebiliyorsun.Tahlil sonuçlarını aldıktan sonra bulunduğunuz aile hekimine onaylatmanız gerekmektedir.Biz nişanlımın aile hekiminden ikimizinkinide onaylattık ama bir arkadaşımın sadece bakmakla yükümlü olduğu erkeği onaylayıp kızı kendi aile hekimine yönlendirmiş.Aile hekiminde onaylatıldıktan sonra grup sağlık başkanlığına gitmen gerek.Daha sonra diğer evraklarla evlendirme dairesine başvurabilirsin.Her belediyenin defter açım zamanları farklı oluyor.Taksimin ne zaman başlıyor bilmiyorum.Bakırköy belediyesinin sitesinde en az bir kişinin belediyede ikametgahının olması şartı koşulmuş arayıp sorman daha iyi olur.Eğer dışardan nikah alıyorlarsa kendi belediyenden nikah izin belgesi gibi birşey alıp bakırköyde başvuru yapman daha mantıklı olur bence.

Back
X