Değerlerim sizce ne durumda?

notdefterim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2025
44
36
3
Merhabalar, 28 yaşındayım, yaklaşık 3 yıllık evliyim. 2 yıldır çocuk düşünüyoruz. 2 aya yakın zamandır tedavi görüyorum. Rahim filmi çektirdim her şey gayet normal dedi doktor. Sonrasında klomen ve estrofem kullandım. Çatlatma iğnesi oldum ama maalesef bu ay sonuç alamadık. Sonrasında hormon değerlerime bakıldı. Sonuçlarım şöyle:
AMH: 1.18
FSH: 7.17
Prolaktin: 31
LH: 3.76
TSH: 1.38

Doktor bu ay da olmazsa ileri aşama tedavileri konuşuruz dedi. Prolaktin bana yüksek gibi gelmişti ama normal buldu. Buraya niye yazıyorum bilmiyorum ama çok stres yaptığım için bir teselli arıyorum galiba

Bence normal hormonların ve hormonlar değişiyor sürekli kafana takıcağın bir şey değil bende 2 senedir deniyorum ama hiç olmadı malesef benimde herşeyim temiz çıktı aşılama olacaktı ama yumurtalarım çok geliştiği için iptal oldu 2 sefer bu ayda bayrama denk geldi ama başka doktora gittiğimde çatlamanın yeni olduğu söyledi ilk kez böyle yakaladık ve değerlendirdik inşallah ikimiz içinde en kısa sürede güzel haberler gelir

Bilgisizliğimden kaynaklı o kadar geciktiğimi düşünüyorum ki Stresi tamamen zihinden atmak gerekiyor onu yapabilirsem.. İnşallah sizin de süreciniz kolaylıkla ilerler sonucu güzel olur

Bilgisizliğimden kaynaklı o kadar geciktiğimi düşünüyorum ki Stresi tamamen zihinden atmak gerekiyor onu yapabilirsem.. İnşallah sizin de süreciniz kolaylıkla ilerler sonucu güzel olur
Malesef ki o stres atılmıyor bende deniyorum ama atamıyorum bir türlü insan doğasında var işte yinede sakin kalmaya çalışacağız canım geç değil senin de bende seninle aynı süreçteyim aşılama denemeliyiz öncelikle ben üniversite hastanesinde tedavi görüyorum sen özelde misin

Başlangıçta çok umutluydum. Ama bayramda o kadar çok üstüme geldiler ki kendimi çok kötü bir durumda hissediyorum. Çalıştığım yerdeki arkadaşlar da sürekli benim üzerimden muhabbet döndürüyor bebek resmi gösterip bak belki heveslenir doğurursun diyorlar içimi bilmeden.. Olumsuz düşüncelerimi dile bile getirmek istemiyorum ama biliyorum ki ben daha yeteri kadar çabalamadım insanlar senelerce çabalamak zorunda kalıyor yine olmuyor. Kalbime söz geçiremiyorum daha şimdiden bi bebek görünce gözlerim doluyor.

Özeldeyim o da ayrı bir can sıkıntısı. Masrafı vs çok olacak altından kalkabilecek miyim diye düşünüyorum

Bayramda benimde üstüme çok geldiler bayrama gitmeye korkuyorum resmen insanlar çok anlayışsız malesef

Merhaba AMH değeriniz bir tık düşük, Prolaktin değeriniz bir tık yüksek çıkmış. Kontrol altına alınmayacak bir durum olduğunu ben de düşünmüyorum. Benim prolaktin değerim 70 küsürlerdeydi ve ilaca cevap veriyordu rahatlıkla. Tiroid tsh değeriniz de gayet ideal çıkmış. Rahim filmi çektirmişsiniz, sorun görülmemiş. Eşiniz sperm testi verdi mi bilmiyorum ama eşin değerlerinin de çok önem arz ettiğini biliyorum naçizane. Biz de aynı yollardan geçtik. Doktorum çatlayan yumurtaya çatlatma iğnesi yapmak istedi. Yaptırmadım, kaderdir Allah o ay nasip etti. Stresten lütfen uzak durun. Yumurtlamanız oluyorsa, yumurtanız çatlıyorsa sizlik hiçbir sıkıntı yok. Hayırlı vakitte nasibiyle gelsin dilerim, geçmiş olsun.

* Tedaviden kastınız tüp bebek tedavisiyse, bir başka doktordan daha görüş almanızı öneririm sizin de içinizin rahat etmesi için. Yumurta rezerviniz biraz düşük çıkmasına rağmen hamilelik için yeterli gibi görünüyor. Eşiniz de sperm testi vermeden, ikinizden birinde gebeliğe engel fizyolojik bir sorun olduğu kanıtlanmadan tüp bebek sürecine girmemeniz gerektiğini düşünüyorum.

Eşim de sperm testi verdi. Onda bir sorun yok çok şükür. Hemen tüp bebek denmedi aslında şuan 2. kez klomen ve çatlatma iğnesi tedavisi ile tedavi uygulanacak. Bu ay da tutmazsa aşılama dedi doktor. Eşim aşılama için bile erken diyor ama benim vajinismus geçmişim var o yüzden ben acaba diyorum biz mi bir şeyleri beceremiyoruz.

Emin olun ilişkinizle, sizinle hiç ilgisi yok. Bazı hanımefendiler afedersiniz spermleri olabildiğince içeri gönderebilmek için ilişkiden sonra hareket etmeden yatarlar. Ama olmayınca olmaz. Ben mesela enfeksiyon riskini aza indirmek için ilişkiden sonra idrara çıkardım hijyen amacıyla. Buna rağmen tutundu. Dediğim gibi, bence bir iki doktorla daha görüşün. Sizinle aynı yaştayız, bir sorun yoksa belki 6 ay daha deneyebilirsiniz diye düşündüm ben. Gebelik zaten zor gerçekleşen bir durum. Sperm maksimum 5 gün canlı kalabilir, bizim yumurtamızsa çatladıktan sonra sadece 1 gün döllenmeye müsaade eder. Yani bu her ay karşılaşmaları için 1 gün şansımız var demek. Zaten kolay bir şey değilken strese girerek daha da zorlaştırmış oluyoruz. Kolaylıkla gebe kalanlara bakarsanız genelde hiç takılmayan insanlar olduğunu görürsünüz. Döngünüz 30 günse, son adet tarihinizden sonra 12.gün başlayarak 17.güne kadar gün aşırı yani bir gün ilişki bir gün ilişkisiz olacak şekilde devam etmenizi öneririm.

Doktoruma çok güveniyorum. Ama hızlı hızlı ilerleyip detaylı bilgilendirme de yapmayınca sorunum çok ciddi de acaba söylemiyor mu diye düşündüm. Yazdıklarınız içimi gerçekten rahatlattı teşekkür ederim. Her şeyin ucu strese varıyor nihayetinde. Ama tüm hayatı stresten oluşan biri olarak nasıl kendimi rahatlatacağımı bilmiyorum ona çabalayacağım.

Amh biraz düşük çıkmış diye acele etmiş olabilir, bununla birlikte özel hastane doktoruysa maalesef bazen kendi çıkarları için yapan hekimler dahi var dediğiniz gibi maliyetler ortada ve tek seferde tutup tutmayacağı da belli değil.

Amh değeri yumurta rezervini gösterir ama 0.03, 0. bilmem kaç olanlar bile iyi bir doktorun ellerinde normal yollarla hamile kalabiliyor bazen öyle söyleyim. Sizinki kritik bir düşüklükte değil bence. Doktor iyidir illa ki ama farklı bir görüş de farklı bir noktaya taşır bazen. Her şey güzel gönlünüzce olsun

Teşekkür ediyorum. Sürece göre başka doktorlardan da fikir alacağım. Sizin de her şey gönlünüzce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…