değerli öğretmenlerim ve kk üyeleri yardımınıza ihtiyacım var:)

sensoylehayat21

Guru
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
505
30
318
Diyarbakır
selam kızlar.yine bi konuda yardıma ihtiyacım var.Özelliklede öğretmen arkadaşlarımızın tecrübelerine.Şimdi arkadaşlar ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim.sosyal bilgiler öğretmeni olacağım inşallah.yarın materyal tasarımı dersindee ben konu anlatacağım.KONU:4.SINIF SOSYAL BİLGİLER 8.ÜNİTE UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM.hocamız değişik etkinlikler istiyo.sınıfı nasıl kontrol ettiğimize bakıyo.ve konuyu karşımda 4. sınıf öğrencisi varmış gbii anlatmamı istiyo.bana bi fikir verin arkadaşlar.nasıl böyle değişik bir etkinlik yapabilirim nasıl bi oyun oynatabilirm.konunun içeriği ülkeler.çeşitli ülkeleri anlatacağım.... lütfen bana yardım edin.yarın ki anlatacağım ders final yerine gececek..

selam kızlar.yine bi konuda yardıma ihtiyacım var.Özelliklede öğretmen arkadaşlarımızın tecrübelerine.Şimdi arkadaşlar ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim.sosyal bilgiler öğretmeni olacağım inşallah.yarın materyal tasarımı dersindee ben konu anlatacağım.KONU:4.SINIF SOSYAL BİLGİLER 8.ÜNİTE UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM.hocamız değişik etkinlikler istiyo.sınıfı nasıl kontrol ettiğimize bakıyo.ve konuyu karşımda 4. sınıf öğrencisi varmış gbii anlatmamı istiyo.bana bi fikir verin arkadaşlar.nasıl böyle değişik bir etkinlik yapabilirim nasıl bi oyun oynatabilirm.konunun içeriği ülkeler.çeşitli ülkeleri anlatacağım.... lütfen bana yardım edin.yarın ki anlatacağım ders final yerine gececek..

canım mektup arkadaşlığı tekniğini kullanabilirsin. mesela sınıfın yarısı türkiyeli, diğer yarısı yabancı olsun dersin ve yabancı olanların da istediği ülkeden olmalarına izin verirsin. sonra kura yöntemiyle herbir türkiyeli öğrenciyi, bir yabancıyla eşleştirip 'siz şimdi mektup arkadaşısınız' dersin ve önce türkiyelilerin ülkesini tanıtan mektup yazmasını (15 dak süre verip), ondan sonra da yabancıların kendi ülkelerini tanıtan mektup yazmalarını istersin. kolay gelsin:)

canım mektup arkadaşlığı tekniğini kullanabilirsin. mesela sınıfın yarısı türkiyeli, diğer yarısı yabancı olsun dersin ve yabancı olanların da istediği ülkeden olmalarına izin verirsin. sonra kura yöntemiyle herbir türkiyeli öğrenciyi, bir yabancıyla eşleştirip 'siz şimdi mektup arkadaşısınız' dersin ve önce türkiyelilerin ülkesini tanıtan mektup yazmasını (15 dak süre verip), ondan sonra da yabancıların kendi ülkelerini tanıtan mektup yazmalarını istersin. kolay gelsin:)

cnm ya çok guzel bi fikir ama tam olarak nasıl uygulayabilirm ki bunu

Anlatacaginiz ulkelerin bayragini ve altina ulkeyle ilgili ozet bilgileri madde madde siralayip hazirladiginiz kagitlari sinifa getirin. Ogrencilere bunlari dagitin ve o ulkenin cocuguymus gibi rol yapmasini ve ulkesini tanitmasini isteyin.Hatta drama yontemiyle birbirleriyle sohbet ettirin bayilacaklar.

Bir de slayt gosteriri hazirlarsan mukemmler olur.

Son düzenleme:
Ülkelere göre milletlerin özellikleriyle ilgili ipuçları veren
bilmeceler hazırlayıp bir kağıda yaz.
Bir kese içine bu kağıtları at ve sınıftan öğrenciler seç
tombala gibi kağıt seçsin sınıfa bilmeceyi okusun.
Onlar da hangi ülke olduğunu bulsunlar mesela..
Bilenlere küçük şekerlerden falan verebilirsin.
Pekiştireç kullanmış olursun, öğretmeninin
hoşuna gider diye düşünüyorum..
Kolay gelsin..
Bugünlerinin tadını çıkar..
:31:
üniv. yıllarıma özlem duydum..:16:

canım kusura bakma, çocuğu okuldan aldım karnını doyurdum falan şimdi uyudu.
demek istediğim şu, sınıfı ikiye bölün 15-15. 15 kişi türkiyeden olsun, 15 kişi ise diğer 5 ülkeden olmak üzere 3er 3er paylaştırabilirsin. sonra her Türk öğrenciyi yabancı bir öğrenciyle eşleştirip mektup arkadaşı yapacaksın. yabancılara da kendi ülkelerini tanıtan bilgiler içeren fotokopiler verebilirsin bu arada. çünkü herkes mektupta kendi ülkesini tanıtacak..
çok mu karışık anlattım:44:

Ülkelere göre milletlerin özellikleriyle ilgili ipuçları veren
bilmeceler hazırlayıp bir kağıda yaz.
Bir kese içine bu kağıtları at ve sınıftan öğrenciler seç
tombala gibi kağıt seçsin sınıfa bilmeceyi okusun.
Onlar da hangi ülke olduğunu bulsunlar mesela..
Bilenlere küçük şekerlerden falan verebilirsin.
Pekiştireç kullanmış olursun, öğretmeninin
hoşuna gider diye düşünüyorum..
Kolay gelsin..
Bugünlerinin tadını çıkar..
:31:
üniv. yıllarıma özlem duydum..:16:

evet bu yöntem de güzel ancak bizim bir hocamız çocuklara pekiştireç diye şeker ve çikolata verilmesinden nefret ederdi, ödülünüz maddi değil manevi olsun (aferin demek gibi) derdi... hatta şimdiki ekoller (montessori mesela) manevi ödüle bile karşı, çocuğun başarma hissi en büyük ödüldür diyorlar..

Back
X