Değişim hakkında?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Merhaba herkese.
Bu aralar biraz stres yaptığıım, endişe duyduğum bir konuyu paylaşıp sizlerden fikir almak istiyorum.

Eşimle küçük bir ilin kamu kurumunda çalışıyoruz. İkimizin de ilk görev yeri ve burada 3.yılımızdayız, evleneli de 1yıl oldu. Yıl sonuna doğru eşim kurum sınavına girip puanı nereye yeterse ona göre il seçecek. Benim kadromun burda olması sebebiyle şuan olduğumuz ilde de kalabilir. Her ne kadar bu şehri sevsekte iş ortamı sevilmeyecek kadar kötüye gidiyor. İdareden, çalışanlardan kaynaklı sıkıntılar... Bazen eziyet gibi geliyor ikimize de. Bu sebeple ben de ailelerimizin olduğu ilin bir ilçesindeki belediyeye geçmek istiyorum, şuan aldığım maaştan neredeyse bin lira daha fazla alacağım ve bu eski dosyalarla, sürekli değişen mevzuatla uğraşmamış olacağım. Belediyenin siyasi durumları, eksileri vs. evet bunların da farkındayım ama hayatımın geri kalanında bu kurumda olmak istemediğimden de eminim. Değişim istiyorum ama bana ne getireceğini yaşamadan bilemiyorum tabiki. Burada geçici olduğumuz için kendi eşyalarımız yok, tamamen kendi düzenimi kurmak istediğimden bir an evvel gitmek istiyorum. Köklü bir değişim olacağı için de bir yandan endişe duyuyorum. Aynı anda hem şehir hem iş hem ev düzenim değişecek. Ya ayak uyduramazsam diyorum. Siz olsanız nasıl düşünür, ne yapardınız?

Sanırım aile konusundan çok çektiğim için konuyu direk bu açıdan ele alacağım. Şu an rahatsınız, sanırım ailelerden uzaksınız. Aynı şehire gittiğinizde umarım kv vs derdi yaşamazsınız.
Onun dışında ben de isterdim kendi eşyalarımı almak ve kendi düzenimi kurmak. Bu açıdan bakınca daha güzel görünüyor. Yine de iyi düşünün. Yeni evli bir arkadaşım eşinin işi dolayısıyla ailelerin olduğu şehirden uzaktı. Ve oraya gidebilmek için kırk takla atıyordu. Ne yaptı ne etti, döndü memlekete. Su an kv ile uğraşmaktan öylesine yoruldu ki, keşkelerle boğuşuyor. Her açıdan düşünün, mutluluklar :)

Bizim insanlarımız genel itibariyle değişimden korkar. En iyi değişimdense kötü olduğunu bildiği kurulu düzeninden vazgeçmek istemez en azından neyle karşılaşacağımı biliyorum diyerek ancak değişim yenilik olmadan ilerleme kaydedilemez. Şu anki ortamdan memnun olsanız şartlarınız iyi olsa sil baştan yeni bir düzene maceraya gerek yok tarzında cevaplar gelebilir ancak siz bulunduğunuz yerde mutlu değilsiniz. Es kaza gittiğiniz yerde de mutsuz olsanız bile buraya göre artıları var maaş aile yanı olması gibi... bence gitmelisiniz. Bende bu arada çalıştığım yerden memnun değilken tayin istedim ailemin yanına geldim eski kuruma göre çok daha iyi bir yer yeni kurumum. Değişiklik bazen iyidir 😉 hakkınızda hayırlısı olsun

Bende McGrath gibi düşünüyorum .Ailelerin olduğu değil ama belki 2-3 saat mesafede bir yer tercih etme imkanınız varsa daha mı iyi olur bilemedim .Tabi ailelre ve ilişkinize de bağlı bu durum .

Olduğunuz yerde mutlu değilseniz tabiki düzeninizi kurun değişimden korkmayın insanoğlu herşeye alışıyor hakkınızda hayırlısı olsun

cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
@sevdayagazel evet orda da mutsuz olsam en azından şartlarım burdan daha iyi olacak gibi görünüyor. Kaldı ki insan her şartta tutunacak bir şeyler buluyor. burada çok kötü anlarım oldu ama her seferinde kendimi oyalamayı, iyi hissettirecek şeyler yapmayı öğrendim. yani bulunduğun ortamdan ziyade biraz da içten de geliyormuş. o yüzden mutsuz olmaktan çok çok korkmuyorum çünkü bir şekilde kendime telkin verip durumu değiştiriyorum. çokkk aşırı şikayetci değilim kısmen konfor alanındayım ama bu alandan çıkıp düzen değiştirmeyi istiyorum.

C capricorn87 şuan 3saatlik bir mesafe var, esasında gittiğimizde misafir gibi hissetmek bir yandan güzel. orda da bunaldığımda burayı kaçış yolu görüyorum mesela. gittiğimde öyle bir yol da olmayacak bu da eksi bi durum tabi

hepimiz maddiyat için çalışıyoruz fakat bunun yanında çalıştığın yerdeki huzurda önemli ister istemez bu bütün yaşamını etkiliyor , kendinizi daha iyi hissedeceğiniz biryerde olmanız sizin için daha iyi olur tabiki fakat bazı bayanlarında yazdığı gibi ne sizin nede eşinizin ailesine yakın oturmamanızı tavsiye ediyorum bende

cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
@sevdayagazel evet orda da mutsuz olsam en azından şartlarım burdan daha iyi olacak gibi görünüyor. Kaldı ki insan her şartta tutunacak bir şeyler buluyor. burada çok kötü anlarım oldu ama her seferinde kendimi oyalamayı, iyi hissettirecek şeyler yapmayı öğrendim. yani bulunduğun ortamdan ziyade biraz da içten de geliyormuş. o yüzden mutsuz olmaktan çok çok korkmuyorum çünkü bir şekilde kendime telkin verip durumu değiştiriyorum. çokkk aşırı şikayetci değilim kısmen konfor alanındayım ama bu alandan çıkıp düzen değiştirmeyi istiyorum.

C capricorn87 şuan 3saatlik bir mesafe var, esasında gittiğimizde misafir gibi hissetmek bir yandan güzel. orda da bunaldığımda burayı kaçış yolu görüyorum mesela. gittiğimde öyle bir yol da olmayacak bu da eksi bi durum tabi
Ya işte biraz ailelerin tavrına da bağlı tabi .Yani sürekli boğacak derece ilgi isteyip ,Cat kapı gelme vs durumları olur mu ?
Biz tayinciyiz mesela aileler farklı şehirlerde ve iki şehir de istemiyorum ben yıllardır tek başıma olunca kimseyle yapış yapış olamam:)
Yine 1 saat filan mesafede veya ilçe de olsa imkanijiz varsa onu tercih edin derim

C capricorn87 esasında kayınvalidemin öyle bir huyu yok, eltimle altlı üstlü oturuyor mesela hiç kafasına göre çıkıp oturmaz, eltim çağırırsa öyle gider, yemek yapar bazen onu çağırır falan. yani gelme gitme durumundan sıkıntı yaşamam ama diğer dezavantajları yaşayabilirim gibi. artık misafir statüsünde olmayacağım sonuçta :

Olumsuz tarafı nedir tam olarak, risk almak mı?
Şu an da mutlu değilsiniz, risk alınır diye düşünüyorum.

Biz ailelerle aynı şehirdeyiz .
Ben çok artısını gördüm, çocuk düşünüyorsanız öyle ihtiyaç oluyor ki.
Tabii sizin ilişkilerinize de bağlı.

C capricorn87 esasında kayınvalidemin öyle bir huyu yok, eltimle altlı üstlü oturuyor mesela hiç kafasına göre çıkıp oturmaz, eltim çağırırsa öyle gider, yemek yapar bazen onu çağırır falan. yani gelme gitme durumundan sıkıntı yaşamam ama diğer dezavantajları yaşayabilirim gibi. artık misafir statüsünde olmayacağım sonuçta :
Çok yakın oturmayın o zaman mesela bı vesait olsun en azından .Anlayışlı birisi gibi duruyor kv niz çalışıyorsunuz diye sikbogaz etmez gibi .
Peki kendi aileniz nasıl ? bazen de kız ailesi fena oluyor :)

Çok yakın oturmayın o zaman mesela bı vesait olsun en azından .Anlayışlı birisi gibi duruyor kv niz çalışıyorsunuz diye sikbogaz etmez gibi .
Peki kendi aileniz nasıl ? bazen de kız ailesi fena oluyor :)
kendi ailem de çok minnoştur, zaten ilçeler çok zıt onlarla aramızda 1saatlik yol var , yakın olsakta sıkıntı olmazdı. kayınvalidemin yaşadığı ilçe bu bahsettiğim :]

Ben de aynı sizin durumunuzdayım.
Belediyede çalışıyorum. Çekinceleriniz hakkında yardımcı olabilirim paylaşırsanız.

Çok sıkıntılı iş ortamı nedeniyle yer değiştirmek istiyoruz. Aynı zamanda ailemin de olduğu şehre geçmek bize çok mantıklı geliyor. Bence iletişim iyiyse ailelerin olduğu şehir her zaman avantajlıdır. Çocuk olunca eksiklikleri daha çok hissediliyor. Her zaman çalabileceğin bir kapı olduğunu bilmek, özel günleri paylaşabilmek benim için çok güzel.
Ben sizin yerinizde olsam değişimden korkmazdım. İş hayatında zaten mutsuzsunuz. Ne kaybedersiniz ki? Biz de tayin bekliyoruz. Olursa taşınıp güzel bir eve kiraya çıkmayı yeni eşyalar almayı, yeni bir düzen kurmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Değişim iyidir bence.

kendi ailem de çok minnoştur, zaten ilçeler çok zıt onlarla aramızda 1saatlik yol var , yakın olsakta sıkıntı olmazdı. kayınvalidemin yaşadığı ilçe bu bahsettiğim :]
O zaman süpermiş düşünmeyin derim :) Bu arada çok şanslısınız böyle aileleriniz olduğu için

gideceğiniz yer kime yakın ? hangi tarafa yani?
ben yine de uzak olmayı tercih ederdim..
KV ve görumce ile bi şekilde yoluna koyulurda , Elti ile yakın olmak bence buyuk sıkıntı.
çünkü eşiniz annesine kardesıne laf gecırr ama kardesnn yada abisinn karısına bşy diyemez..
uzak olmak kafa rahatlığı demektr..
benm dusuncem yani. .

gideceğiniz yer kime yakın ? hangi tarafa yani?
ben yine de uzak olmayı tercih ederdim..
KV ve görumce ile bi şekilde yoluna koyulurda , Elti ile yakın olmak bence buyuk sıkıntı.
çünkü eşiniz annesine kardesıne laf gecırr ama kardesnn yada abisinn karısına bşy diyemez..
uzak olmak kafa rahatlığı demektr..
benm dusuncem yani. .
eşimin tarafına yakın. evet uzaklık bir anlamda iyi ama işte bebek durumları vs. olduğunda o açıdan iyi.. Eltimi severim ne çok uzak ne yakınız, taşınırsam ev mesafemiz de ne yakın ne uzak olacak

eşimin tarafına yakın. evet uzaklık bir anlamda iyi ama işte bebek durumları vs. olduğunda o açıdan iyi.. Eltimi severim ne çok uzak ne yakınız, taşınırsam ev mesafemiz de ne yakın ne uzak olacak
bebek olsun çağırrsın kendi anneni yada kv bakılır..
benm teyzem kastamonuda oğlu düzce de :D
gelini çağırıyor hooppp düzceye gidiyo .. yada kendi annesini çağırıyor balıkesirden..

Ben her iki aileyle aynı şehirde yasamayı önermem, her şey gelip gitmeden ibaret değil.
Aile içi bi sorun olsa bu size yansır, huzurunuz kaçar, benim kuzenimde memur ailesiyle aynı şehirde yasıyor evliliği bitti bu sebeplerden dolayı. Ailesinin çok sorunu vardı hepsini kuzenşme yanstıyorlardı, en ufak bişeyde onun evinde çözüm aramaya gidiyorlardı,bu durum enişteyi çok rahatsız etmeye başlamıştı adam evine gelmek istemiyordu artık ve ayrıldılar, tabi sonunda ailesi kuzenim destek çıkmadı ayrıldıgıyla kaldı.. O yüzden uzak durun derim. Yine memleketine yakın bir iş olsun ama aynı yer olmasın

Back
X