Değişmek isteyip Değişememek

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Merhaba,başlıktanda anlaşılacağı gibi ben bazı konularda değişmek için kendime söz veriyorum ama sonra başa dönüyorum.Sıkıldım bu döngüden ama çıkamıyorum bu döngüden.Hayatımda değiştirmek istediğim şeyler ;
Hayatımdan cikardigim insanların sosyal medyalarina bakmamak,televizyonu hayatımdan cikartmak,hayallerime odaklanmak,insanları umursamamak,takmamayı başarmak,kendimle mutlu olmayı başarmak gibi.
Sizler değişmek isteyip nasıl değiştiniz?Ben bunu nasıl başarabilirim?

Degisimin baslangici bence hep insanin önce kendine dönmesiyle baslar. Öz sevgi ve öz saygi ile. Fazla disari ve baskalara odakli yasarsaniz bunu basaramazsiniz cünkü hevesinizi kiracak cok fazla seylerle karsilasirsiniz. Onun icin baskasinin sosyal medyasini stalklerken bunu neden yaptiginizi ve sizin icin ne anlama geldigini sorgulayin mesela. Ben örnegin bir kisi tarafindan büyük bir darbe yedim. Ve bir süre onun sayfasina bakiyordum ne yapiyor diye. Aslinda derdim cökmesini ve kötü olmasini görmekti (evet bunlar iyi seyler degil, ama acik konusuyoruz ve o zamanlar daha bugünki kafa yapimda degildim). Ondan sonra kendime sordum: Bu insanin cöküsünü görmek belki egomu tatmin eder, ama bende acilan yaralari kapatmaz ve benim hayatimi daha iyi yapmaz. Yani ben bu insani stalklayarak iyi hicbirsey katmiyorum ki hayatima. O insan benden bugün özür dilese bile ne degisecek. Hicbirsey. Cünkü o insanin bugünümde hicbir önemi yok. O zaman niye stalklayim? Niye hala hayatima katiyorum? Artik katmiyorum. Hayatim icinde birakacaklarima ben karar veriririm. Televizyon izlemek kötü birsey degil, baktiginiz programlara bagli ama. Okulunuz varsa mesela plan yapip adim adim uygulayacaksiniz, realsit planlar yaparak. Eskilerde takili kalirken insan gram ilerleyemez. Bende bunu fark ettim zamaninda. Önce gecmisi birakip, kendinize deger verip sevmekle baslayin ise.

Degisimin baslangici bence hep insanin önce kendine dönmesiyle baslar. Öz sevgi ve öz saygi ile. Fazla disari ve baskalara odakli yasarsaniz bunu basaramazsiniz cünkü hevesinizi kiracak cok fazla seylerle karsilasirsiniz. Onun icin baskasinin sosyal medyasini stalklerken bunu neden yaptiginizi ve sizin icin ne anlama geldigini sorgulayin mesela. Ben örnegin bir kisi tarafindan büyük bir darbe yedim. Ve bir süre onun sayfasina bakiyordum ne yapiyor diye. Aslinda derdim cökmesini ve kötü olmasini görmekti (evet bunlar iyi seyler degil, ama acik konusuyoruz ve o zamanlar daha bugünki kafa yapimda degildim). Ondan sonra kendime sordum: Bu insanin cöküsünü görmek belki egomu tatmin eder, ama bende acilan yaralari kapatmaz ve benim hayatimi daha iyi yapmaz. Yani ben bu insani stalklayarak iyi hicbirsey katmiyorum ki hayatima. O insan benden bugün özür dilese bile ne degisecek. Hicbirsey. Cünkü o insanin bugünümde hicbir önemi yok. O zaman niye stalklayim? Niye hala hayatima katiyorum? Artik katmiyorum. Hayatim icinde birakacaklarima ben karar veriririm. Televizyon izlemek kötü birsey degil, baktiginiz programlara bagli ama. Okulunuz varsa mesela plan yapip adim adim uygulayacaksiniz, realsit planlar yaparak. Eskilerde takili kalirken insan gram ilerleyemez. Bende bunu fark ettim zamaninda. Önce gecmisi birakip, kendinize deger verip sevmekle baslayin

Degisimin baslangici bence hep insanin önce kendine dönmesiyle baslar. Öz sevgi ve öz saygi ile. Fazla disari ve baskalara odakli yasarsaniz bunu basaramazsiniz cünkü hevesinizi kiracak cok fazla seylerle karsilasirsiniz. Onun icin baskasinin sosyal medyasini stalklerken bunu neden yaptiginizi ve sizin icin ne anlama geldigini sorgulayin mesela. Ben örnegin bir kisi tarafindan büyük bir darbe yedim. Ve bir süre onun sayfasina bakiyordum ne yapiyor diye. Aslinda derdim cökmesini ve kötü olmasini görmekti (evet bunlar iyi seyler degil, ama acik konusuyoruz ve o zamanlar daha bugünki kafa yapimda degildim). Ondan sonra kendime sordum: Bu insanin cöküsünü görmek belki egomu tatmin eder, ama bende acilan yaralari kapatmaz ve benim hayatimi daha iyi yapmaz. Yani ben bu insani stalklayarak iyi hicbirsey katmiyorum ki hayatima. O insan benden bugün özür dilese bile ne degisecek. Hicbirsey. Cünkü o insanin bugünümde hicbir önemi yok. O zaman niye stalklayim? Niye hala hayatima katiyorum? Artik katmiyorum. Hayatim icinde birakacaklarima ben karar veriririm. Televizyon izlemek kötü birsey degil, baktiginiz programlara bagli ama. Okulunuz varsa mesela plan yapip adim adim uygulayacaksiniz, realsit planlar yaparak. Eskilerde takili kalirken insan gram ilerleyemez. Bende bunu fark ettim zamaninda. Önce gecmisi birakip, kendinize deger verip sevmekle baslayin ise.
Kendisine değer veren insan nasıl davranır peki ?

Merhaba,başlıktanda anlaşılacağı gibi ben bazı konularda değişmek için kendime söz veriyorum ama sonra başa dönüyorum.Sıkıldım bu döngüden ama çıkamıyorum bu döngüden.Hayatımda değiştirmek istediğim şeyler ;
Hayatımdan cikardigim insanların sosyal medyalarina bakmamak,televizyonu hayatımdan cikartmak,hayallerime odaklanmak,insanları umursamamak,takmamayı başarmak,kendimle mutlu olmayı başarmak gibi.
Karar vermis oldugum konu her ne ise gebersem dönmem irade meselesi?

Kendisine değer veren insan nasıl davranır peki ?

Bir kac örnek veriyim:
- Arkadasliga benim kadar deger vermeyen insanlari ve sahte arkadaslari hepsini hayatimdan cikardim. Ayni hep negatiflik hayatima tasiyanlar gibi. Kendimi kötü hissettirenler kalmadi etrafima, hem iyi niyetim kullanilmiyor artik.
- Sosyal medyada kendimi kötü hissettiren bütün sayfalardan ciktim.
- bakimima dikkat ediyorum. En basiti doktor kontrolüme devamli giderim (mesela gecen hafta kadin doktorumda kanser kontrolü felan)
- zamanimi daha verimli nasil kullabilirim diye düsündüm. Ona dikkat ettim. Yalnis anlasilmasin film dizi de ara sira izlerim, ama onlari da secerek. Saatlerce instagramda veya Youtube da gezmem.
- kendimle konusma seklimi düzelttim. Eskiden kendimi cok güzel yerle bir ederdim. Artik daha pozitif düsünür ve konusurum.
Bu bir kac kücük örnek

Aileniz fazla otoriter, kuralcıl, mükemmeliyetçi... Nasıl desem çok sıkı bir aile miydi?

Bazı şeyler istemekle olmuyor çünkü, bu söylediklerinizi herkes ister ama herkes başaramıyor. Kendinde ki eksiklikleri tespit edip kapatmaya çalış o şekilde ancak kurtulursun

Bir kac örnek veriyim:
- Arkadasliga benim kadar deger vermeyen insanlari ve sahte arkadaslari hepsini hayatimdan cikardim. Ayni hep negatiflik hayatima tasiyanlar gibi. Kendimi kötü hissettirenler kalmadi etrafima, hem iyi niyetim kullanilmiyor artik.
- Sosyal medyada kendimi kötü hissettiren bütün sayfalardan ciktim.
- bakimima dikkat ediyorum. En basiti doktor kontrolüme devamli giderim (mesela gecen hafta kadin doktorumda kanser kontrolü felan)
- zamanimi daha verimli nasil kullabilirim diye düsündüm. Ona dikkat ettim. Yalnis anlasilmasin film dizi de ara sira izlerim, ama onlari da secerek. Saatlerce instagramda veya Youtube da gezmem.
- kendimle konusma seklimi düzelttim. Eskiden kendimi cok güzel yerle bir ederdim. Artik daha pozitif düsünür ve konusurum.
Bu bir kac kücük örnek
Çok güzel örnekler.Hayatimda uygulayacağım.

Değişmek irade işi bence. Tık bi sabah uyanıp tüm huylarınızı değiştiremezsiniz bence. En basitinden başlayın. Mesela erken kalkmak, günde 10 bin adım, her gün bakımlı olmak, her gün kitap okumak, bir alana sadece hobi olarak ilgi duymak bu alanda araştırma yapmak, vakitli uyumak, evini düzenli tutmak.... ben odamda aynama irade yazdım. Sizin gibiydim. Yavaş yavaş başladım. İyi geliyor.

Bu saydıklarınızı bir anda uygulamanız elbette zor. Muhtemelen böyle olmanızın nedeni aile ya da çevresel problemlerden kaynaklanıyor olabilir. Nasıl bir çocukluk yaşadınız? Sizi böyle davranmaya iten şeylerin nedenini bulmakla başlayabilirsiniz. Kendinizle mutlu olmamanız için kendinizi değersiz hissediyor olmanız lazım. Size bu değersizlik hissine iten şey ne mesela bunları sorgulayın. Sonra zamanla emin olun hepsini aşmaya başlayacaksınız. Tabi böyle şeylerde terapiler çok yardımcı olur. Eğer bu durumdan çok rahatsız oluyorsanız yardım alabilirsiniz.

İradenizi nasıl bu kadar güçlü hale getirdiniz peki ?
Tutabiliyorum kendimi acı ceksem de.Asla vazgecmiyorum belki o ara beynim kandırmaya calısıyor ama sonrasinda tutumumu korudugum zaman kendime saygımın arttıgını gördüm.
Eger karar alınması gereken dogru kararsa asla yılmadan uygulamak lazım.Gecmeyen acı yorsa da düzelmeyen hicbir olay yok su hayatta:)

Ben bu söylediklerinizin neredeyse hepsini hayatıma empoze edebildim.
Bence sürekli başka şeylere odaklanmanın en derin sebebi kendini sevmemekten geliyor.
Kendinizi sevmeyi eğer gerçekten öğrenirseniz emin olun sonrasında kendinize yeni şeyler katmak isteyecek, canınızı dişinize takacaksınız bence.

Kendi başınıza vakit geçirmeyi sevmeye çalışın.

2021 yılında hala televizyon da izleyecek bir şeyler bulup üzerine de bağımlısı isen, bence umutsuz vakasın. sorry not sorry
Belki konu sahibi televizyon izlemekten zevk alıyor. Kime göre neye göre umutsuz vaka? Ayrıca belki belgesel ya da daha faydalı şeyler izliyor. Neye göre böyle bir yorumda bulundunuz anlamış değilim.

Back
X