Bebek Beslenmesi delircem lütfen yardım edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
134
4
316
mrb benim 6.5 aylık bir kızım var hiç emmedi ilk 1 ay mama yedi fakat daha sonra bıraktı şimdi çok iştahsız hatta aç yaşıyo ne yaptıysam yedşremiyorum gnlerce bişey yemiyo dr a götrdük bi sorun bulamadıalr ama ben kafayı yiycem bana bi öneriniz varmı benim yaşadıklarımı yaşayan oldumu yardım ederseniz çok sevinirim

Annelerin yaptığı en büyük hata çocukları yemediği için ve aç kalacağını düşündükleri için sürekli az az birşeyler yedirmeye çalışırlar.O bile aslında çocuğa yeter.Ben çocuğum küçükken 4 saatte bir yemek yedirdim bu süre onun acıkması için yeterliydi.Bir başka tavsiye de sadece tek bir doktorun görüşleriyle yetinmeyin başka doktora da götürün.

tek değil bir çok dr gitiik hepsi aynı cevabı veriyo ben bi saha bi gece yatarken yedirmeye çalışıyorum yine yemiyo kesinlikle acıkmıyo aradan 3 gün de geçse çok azyıf ve sürekl de zayıflıyo

mrb benim büyük oğlumda çok ihtahsızdı heralde ilk olduğu içinde çok üstüne düştüm çocuk iyce yemekten soğudu.daha sonra anne çocuk eğitimi kursuna gittim.[açev]çok faydasını gördüm.küçük oğlumu daha bilinçli büyüttüm.çocuğu biraz kendi haline bırakmak gerekiyor acıkınca mecbur yiycek.

3 gün geçsede yemiyor demişsin o zaman bir sorunu var demekki.Keyfi nasıl, halsiz mi, neşeli mi,hareketli mi?Bir insan 3 gün yemiyorsa bu doktorla nasıl oluyorda birşeyi yo diyor anlayamadım.Sizin orda çocuk doktoru üzerine en iyi kimse ona git bence.Devlet hastanesinde bazen doktorlarıız umursamaz oluyor.

ilk zamanlarda güzel beslenen ama 1 yaşından sonra yeme problemi olan bir oğlum var...bende her doktora gidişimde aynı sorunu dile getiriyorum...kilos ve boyu normal sosyal gelişim önemli diyip duruyorlar...artık tabiki bende kabullendim...annemle bazı kararlar aldık...fazla sıkmamasını istedim...gerekirse öğünde atlıyoruz....şimdi benimki bir öğün yemese ben üzülüyorum...senin sıkıntını anlıyorum...ama özel bir doktora götürsen...nasıl olur....yani takviye vitaminler verebilir..bu konuda az çok bilgi sahibi oluyor insan yaşadıkça....hep söylenen kilo ve boy cinsiyetine göre tabiki standart belirlenmiş değerlerdeyse sorun yok diyorlar.benneyaptımki

sna tavsiyem mama harici başka gıdalar dene bazı bebekler farklı damak tadına açık olur DR`una sor ve ona göre bir yemek programı yapın umarım işe yarar.

canım benim oğlum 2 yaşında bu yaşına kadar bir yeme problemi olmadı allaha şükür ...çünkü ben daha ek gıdalara geçtikten sonra ve oturmaya başladığında mama sandalyesine oturttum ve önüne tabak kaşık ve önce tutabileceği kendi ağzına götüreceği şeyleri verdim ..sonra azar azar bizim yediklerimizden koydum ve biz yemek yerken oda bizimle beraber mamasandalyesinde yemeğe çalıştı..önceleri sadece oynuyordu ama çok hoşuna gidiyordu hiç karışmadım...döktü saçtı,elleriyle ezdi en son tabağı boşaltıp kafasına bile sürüyordu ..ama büyük bir zevk alıyor çocuklar bundan..ve bir yerde okumuştum çocuk kendi yemeğe çalıştığında zevk alır ve yaratıcılığı gelişirmiş..ve sonra kaşık çatal tutumaya başladı ..şimdi kendi yemeğini çok rahat yiyor..ama ben hiç zorlamadım istemediği zaman vermedim ve hala öyleyiz çünkü çocukların midesi bizimki gibi değil onlar bilir ne kadar yiyeceklerini....inşallah düzelir ama çok fazla ısrar etme çocuğu yemekten tiksindirirsin..yerimseniben

arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için tşk ederim ben hep özel dr lara götürdüm fakültelere ve özel hastanelere hepsi bir sürü tahlil yaptı ama sonuç aynı bu çocuğun bir şeyi yok pek çok şey denedim mama dışında yemekler hazırladım bizimle sofraya oturttum oyuncakları kullandım çeşitli vitaminler kullandım ama değişen bişey yok hareket gelişimi maşallah çok iyi 4 aaylıkken emeklemeye başladı çok hareketli 1 saniye yerinde durmuyokilosu türk standartlarının altında inş düzelir allahım bütün annelere yardımcı olsun özellikle de iştahsız çocuğu olanlara

Anasiniflri Kresler Her Bakimdan Ilköğretime Hazirlik Dönemidir.gecirecegi Hastaliklari Bu Dönemde Ona Bagisiklik Kazandirir Ve Bu Sayede Ilköğretme Basladiginda Daha Hastaliksiz Günler Gecirmiş Olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…