• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

delirecem günlerdir bi yol gösterin!!!!!!

okyanus-nehir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2007
53
1
86
46
İstanbul
AWUKAT ARKADAŞA Bİ SORUDA BNDEN BEN EŞİMLE NİKAHSIZ YAŞIYORUM:çok üzgünüm: BAZI SORUNLARDAN YAPAMIUOR YADA YAPMIYOR. BENIDE EN ÇOK DÜŞÜNDÜREN ÇOCUKLAR 2 KIZIM WR BİRİ 8 BİRİ 4 YASINDA BEN HER DEFASINDA BARI ŞU COCULARIN GELECEGINI BIR GARANTI ALTINA ALSAN DEDİGİMDE BEN HALLETTIM DIYOR NE SOLE BENDE BİİLİM DEDİĞİMDE SES YOK GECENLERDE KASAYI KARISTIRIRKEN OTURDUGUMUZ EWIN TAPUSUNUN ALTINA BU EW KIZLARIMa MIRASIMDIR YAZMIS .MERAK ETTİĞİM BU YAZININ BİR GECERLİLİĞİ WARMI 2 TANE EŞİNDENDE COCUGU WAR ONLARDA YARIN BİR GUN BU YAZI OLMASINA RAGMEN MİRASA GİRERLERMİ O YAZIYA İSTİNADEN BU EW KIZLARIMINMI OLUR GÜNLERDİR KAFAMDAkafamçokkarıştı TAM BİR ŞEYDNE EMİN OLMADAN EŞİMEDE BİR ŞEY DEMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEWİNİRİM.a.s.

Belirttiğiniz şekilde yazılan bu yazı vasiyetname olarak kabul edilmez. Vasiyetname yasada öngörülen şartlara göre düzenlenmesi halinde geçerli olur. Zaten eşinizin tüm malvarlığı bu evden oluşuyorsa vasiyetname ile dahi tamamını kızlarınıza bırakamaz, diğer çocukların saklı pay dediğimiz miras haklarını ihlal etmiş olur bu da vasiyetnamenin kısmen iptalini gerektirir.

Ben vasiyet konularında bir de şunu biliyorum kişi notere gitmeden evde bir kağıda yazıp vasiyetini bildirise( tabi bunun şartları var yani hiçbir baskı altında kalmadan yazdığı, yazarken nerede olduğunu saatini bile yazması lazımmış, neyse) yazıp zarfı kapatırsa kişnin vefatından sonra geçerli olabiliyormuş.. noter bize bunu söylemişti. Artık ne kadar doğrudur bilemem.

AWUKAT ARKADAŞA Bİ SORUDA BNDEN BEN EŞİMLE NİKAHSIZ YAŞIYORUM:çok üzgünüm: BAZI SORUNLARDAN YAPAMIUOR YADA YAPMIYOR. BENIDE EN ÇOK DÜŞÜNDÜREN ÇOCUKLAR 2 KIZIM WR BİRİ 8 BİRİ 4 YASINDA BEN HER DEFASINDA BARI ŞU COCULARIN GELECEGINI BIR GARANTI ALTINA ALSAN DEDİGİMDE BEN HALLETTIM DIYOR NE SOLE BENDE BİİLİM DEDİĞİMDE SES YOK GECENLERDE KASAYI KARISTIRIRKEN OTURDUGUMUZ EWIN TAPUSUNUN ALTINA BU EW KIZLARIMa MIRASIMDIR YAZMIS .MERAK ETTİĞİM BU YAZININ BİR GECERLİLİĞİ WARMI 2 TANE EŞİNDENDE COCUGU WAR ONLARDA YARIN BİR GUN BU YAZI OLMASINA RAGMEN MİRASA GİRERLERMİ O YAZIYA İSTİNADEN BU EW KIZLARIMINMI OLUR GÜNLERDİR KAFAMDAkafamçokkarıştı TAM BİR ŞEYDNE EMİN OLMADAN EŞİMEDE BİR ŞEY DEMEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEWİNİRİM.a.s.

Canım ben avukat değilim ama ,şu kadarını söyleyeyim .Birlikte yaşadığın kişinin nikahlı evliliğinden olan çocuklarının elbette miras hakkı var .Bunun aksi düşünülemez .Yasal olarak mirasçıdırlar .Eğer diğer kadınla nikahı varsa o eşde yasal olarak mirasçıdır . Ayrıca saklı pay denen yasal miras hakkı vardır . istediği kadar evi sadece kızına yapmak istesin diğer eşten olan çocukların saklı paylarına kanunen dokunulamaz . Zaten elle yazılan bir yazının ,kanuni olarak ne kadar hükmü var pek bilemem.Ama evi tapudan senin kızının üstüne bile yapsa diğer çocuklarının saklı miras hakları her zaman vardır .Kanun yoluyla bunu alma haklarıda doğar .

o tapuya bu ev kızlarımın yazısını yazana kadar evi neden sizin üstünüze yapmıyor? bunu anlamadım.o zaman gerçekten çocuklarını garanti altına almış olur.
hep denmiyor mu nikahsız yaşamayın diye.işte bu sebepler yüzünden

[B]Evet diğer arkadaşların da dediği gibi böyle bir vasiyetname kabul edilemez..Kanunda vasiyetname için öngörülen belli şartlar vardır:1no2: Ayrıca diğer eşinin,ondan olan çocuklarının ve sizin kızlarınızın saklı pay denen hakları vardır miras üzerinde..Bu ihlal edilemeyecek asgari miktardır..Yani kızlarınızın aranında nikah olmasa da saklı payları vr eşinizin mirasında...[/B]

Aranızda nikah olmasa bile eşinizin vefatından sonra kalacak miras 4 çocuğa eşit şekilde paylaştırılır. Nüfusta çocuklar eşinizin üzerine görünüyorsa problem çıkmaz. Eşinizin 2 çocuğu daha varsa onların da mirastan pay almak hakları, sadece size ve çocuklarınıza birşey bırakılmasını beklemeniz yanlış.

ilk eşinden olan çocuklara da yazık..
konuya hakim arkadaşlar işin hukuki açıklamasını zaten yapmış..
ama nikahsız yaşayıp iki de çocuğun hayatını karartıp sonra ilk çocuklaırn miras ortkalıklarıın hesaplamak hiç hoş değil..
muhtemelen hala ilk eşiyle evli resmi olarak..
Allah Akıl fikir versin cümlemize..

ilk eşinden olan çocuklara da yazık..
konuya hakim arkadaşlar işin hukuki açıklamasını zaten yapmış..
ama nikahsız yaşayıp iki de çocuğun hayatını karartıp sonra ilk çocuklaırn miras ortkalıklarıın hesaplamak hiç hoş değil..
muhtemelen hala ilk eşiyle evli resmi olarak..
Allah Akıl fikir versin cümlemize..[/Q

ben kımenın evliliğine bi zarar vermedim eşim 10 yıldır
ayrıydı aralarındaki anlaşmazlık benımle alakalı deıl dıger cocuklarının hayatınıda karartmadım dıger cocuklarının herşeyi yapilmiştir bnmde var evladım ne ekersen onu bıcersın demişler o ka da rda sütü bozuk deilim tzkler yorumunuz için

ben ilişkilerinizin gelişimini bilemem..
bu sebeple sizi suçlayamam ama...
nihaksız çocuk doğurduğunuz için sizi suçlayabilirim..
siz ilişkilerinizi istediğiniz düzeyde yaşarsınız elbette kimse karışamaz ha hukuken yanlış ama neyse..
bir değil iki çocuk..
kınamıyorum tüm hatalar insanlar için ama aklım almıyor..
biri kazayla oldu diyorum diğerini evli bile değilken adamın başka çocukları varken ikinci çocuğu nasıl yaptınız.. hani düşünmez mi insan ben doğuruyorum ama nikahlı bile değilim..
bu adamın başka çocukları da var ya beni de bırakırsa diye..

ne bileyim,sakın yanlış anlamayın..
kadınların bu tip hatalar yapmasını kaldıramıyorum..
daha mantıklı daha akıllı olmalıyız gibime geliyor..​

derinss adlı arkadaşımın dedıklerıne aynen katılıyorum sızı üzmek ıncılmet ıstemem ama nası guvenırde ıkı cocuk yaparsınız bırde sızden öncede ıkı kere evlenmış galıba tv lerde ne ler göruyoruz hanımlar bıraz aklınızı başınıza alın yav ben 12 yıllık evlıyım ılk cocuğumu erken yaptım ıkıncısıne kara verne kadar 11 yıl duşundum evlılığımın oturmasını bekledım ne dıyım ınşallah bırlıkte yaşadığınız bey en kısa surede nıkahınızı yapar

Back
X