Delirmekten korkuyorum

cirkinem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2016
64
18
3
35
Küçükken ve gençken bütün günümü evde hayal kurarak geçirirdim. Ama bu hayaller hep geleceğe yönelikti. Bu durumu beni evden dışarı çıkarmayan aileme bağlıyordum. Şimdi yolun yarısına yaklaştım ve hiçbir hayalim kalmadığından olsa gerek bi gün kendimi geçmişe yönelik hayal kurarken buldum. Süper bir ben oluşturmuştum. Sonra o hikayeyi aklımda kurmaya devam ettim ve bi bağımlılık oldu bu. Orda küçük bir ben büyütüyorum istediğim gibi. Bu beni korkutuyor. Ninem ve dedem şizofreni hastalığı olan insanlardı. Yaşlanmaktan korkuyorum o yüzden. Benim gibi geçmişe yönelik hayal kuran var mı?

Küçükken ve gençken bütün günümü evde hayal kurarak geçirirdim. Ama bu hayaller hep geleceğe yönelikti. Bu durumu beni evden dışarı çıkarmayan aileme bağlıyordum. Şimdi yolun yarısına yaklaştım ve hiçbir hayalim kalmadığından olsa gerek bi gün kendimi geçmişe yönelik hayal kurarken buldum. Süper bir ben oluşturmuştum. Sonra o hikayeyi aklımda kurmaya devam ettim ve bi bağımlılık oldu bu. Orda küçük bir ben büyütüyorum istediğim gibi. Bu beni korkutuyor. Ninem ve dedem şizofreni hastalığı olan insanlardı. Yaşlanmaktan korkuyorum o yüzden. Benim gibi geçmişe yönelik hayal kuran var mı?

ailede şizofreni var ise bi doktora görün derim..
hayali herkes kurar ama geçmişe dönük olanını hiç duymadım
mesela kendini başka seçimler yapmış başka bir insan olmuş gibi mi düşünüyosun

Bende yaparım arada
Şizofren yada deli olabileceğim hiç aklıma gelmemişti:eek:
Bakalım kk hatunları nasıl değerlendirecek

Bence korkma gayet normal . Ben de gecmise dayali hayal kurarim :) aynen yazdigin gibi bambaska biriymisim gibi :)

Hayatından memnun olmayanların hayali keşke şöyle olsaydı böyle olsaydı diye oluyor.
Bir zamanlar ben de bulunduğum durum için hayal kurardım. Kendimi farklı hayal ederdim. Daha sonra kendi kendime aştım bunu.Sürekli arkadaşlarım ile dışarı çıktım.Düşünmeye fırsat vermedim.Şu an çok nadir yapıyorum.

Yine de psikiyatra görün mutlaka. En sağlıklı o cevap verir.

Ailede genetik geçmiş varsa vakit kaybetmeyin sakın. Kendinizi yeniden büyütmek pek sağlıklı bir durum değil bence

ailede şizofreni var ise bi doktora görün derim..
hayali herkes kurar ama geçmişe dönük olanını hiç duymadım
mesela kendini başka seçimler yapmış başka bir insan olmuş gibi mi düşünüyosun
Evet özellikle doğru seçimler yapan zeki başarılı güzel sevilen biri oluyorum

Psikiyatra gidin ama bu şizofreni değil, korkmayın. Şizofren olsaydınız bunların hayal değil gerçek olduğunu düşünürdünüz.

Korkacak birsey yok.
Şuanki hayatindan memnun olmadigin icin gecmise yonelik hayal kuruyorsun, boyle yetisseydim eger bunlari yapabilseydim bugun su durumda olurdum diye.
Gelecegini, suanki pozisyonunda degistiremecegini dusundugun icin, gecmisi hayalinde duzelterek gelecegini kurtariyorsun, hayalinde..

Bilmiyorum boyledir herhalde

Geçmişe yönelik hayal belki insanın aklına milyonda bir gelir ama resmen hergün hayal kurmak normal gelmedi banada

Psikiyatra gidin ama bu şizofreni değil, korkmayın. Şizofren olsaydınız bunların hayal değil gerçek olduğunu düşünürdünüz.
Zaten ilerisi için korkuyorum. Nenenm ve dedem de yaşlanınca duvarlarla halılarla konuşmaya başlamışlar. Eskiden böyle değillermis

Otiraf ediyorum bu dedigini bende yapiyorum hatta cok defa bende sizofren olabilirmiyim diye dusunutordum sonra fark ettim ki hayatim yogun oldugunda isim gucum oldugunda hayal kurmak aklima bile gelmez

Anlafim ki tamamen boslukla alakali bi durum

Ama ara ara evdekiler oyle bunaltirki yatmadan once yine kendi kendime kurarim bi dolu hayal

Keskelerle baslayan hayaller herkes kurar heralde.Ama sen yınede bi destek al derim.

Zaten ilerisi için korkuyorum. Nenenm ve dedem de yaşlanınca duvarlarla halılarla konuşmaya başlamışlar. Eskiden böyle değillermis
Allah korusun, muhakkak doktora gidin. Genetik yatkınlık varmış çünkü.

Bunların gerçek değil hayal olduğunun farkındasınız ve durum şu an normal o yüzden. Fakat ailede şizofreni geçmişi var, erken önlem almanız gerekir

Back
X