Delirten Öğrenci

pamira_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2013
88
3
48
35
Kayseri
8 yıllık öğretmenim. Onlarca yüzlerce öğrencim oldu. Karakter ve fıtrat gereği işimi yaparken mesafeli ve soğuk olurum. Biliyorum çok iyi birşey değil ama istesem de çok fazla güleryüzlü olmayı beceremiyorum. Yanlış anlaşılmasın ama yazdığım. Hiç gülmeyen nemrut insanlardan da değilim. Gülünmesi gerekn cıvınması gereken yerlerde saygı çerçevesinde izin vermeye çalışıyorum. Yoldan çıkıyorum.
Öğrencilerimle birebir sohbet ederken şakalaşırım dertlerini dinlemeye çalışırım vs vs. Ama ne hikmetse iki senedir görev yaptığım okulda bir öğrenci iki senedir bana takmış durumda. Neymiş efendim ben derste ona nefretle bakıyormuşum. Ona hiç söz hakkı vermiyormuşum. Vs vs. Geçen eğitim öğretim yılının sonuna doğru bu konuda beni en yakın arkadaşıma şikayet etti.. Duyunca şok oldum. Çünkü inanın kasıtlı bir davranışımla ona karşı birşey yapmadım. Genel herkesle mesafeliyken ona da aynı mesafede yaklaşıyorken bunları duymak canımı sıktı. Bu sene başladı. Ben ne geçen seneki durumu aklıma getirdim ne de sınıf içinde dışında onu rencide edici hakaret edici konuşmalarda bulundum. Nötr bir şekilde herkese davrandığım gibi davranmaya başladım ama yine yeniden birkaç gün önce beni şikayet etmiş. Aynı konuyla ilgili olarak. Okul rehber öğretmenimize öğrenciyle konuşmasını istedim.. Öğrenciyle birebir konuşmak istemiyorum. Konuşursam tarafsız olmayı başaramayacağım gibi hissediyorum.

can sıkıcı bir durum,malesef öyle öğrenciler oluyor.İlgini çekmek mi istiyor acaba? Belki ders başarısıyla bunu yapamayacağını düşünmüştür,belki bir şeyler hissediyordur.Bilemedim. Bildiğim bir şey varsa her sene öğrencilerin kötüye gittiği.

8 yıllık öğretmenim. Onlarca yüzlerce öğrencim oldu. Karakter ve fıtrat gereği işimi yaparken mesafeli ve soğuk olurum. Biliyorum çok iyi birşey değil ama istesem de çok fazla güleryüzlü olmayı beceremiyorum. Yanlış anlaşılmasın ama yazdığım. Hiç gülmeyen nemrut insanlardan da değilim. Gülünmesi gerekn cıvınması gereken yerlerde saygı çerçevesinde izin vermeye çalışıyorum. Yoldan çıkıyorum.
Öğrencilerimle birebir sohbet ederken şakalaşırım dertlerini dinlemeye çalışırım vs vs. Ama ne hikmetse iki senedir görev yaptığım okulda bir öğrenci iki senedir bana takmış durumda. Neymiş efendim ben derste ona nefretle bakıyormuşum. Ona hiç söz hakkı vermiyormuşum. Vs vs. Geçen eğitim öğretim yılının sonuna doğru bu konuda beni en yakın arkadaşıma şikayet etti.. Duyunca şok oldum. Çünkü inanın kasıtlı bir davranışımla ona karşı birşey yapmadım. Genel herkesle mesafeliyken ona da aynı mesafede yaklaşıyorken bunları duymak canımı sıktı. Bu sene başladı. Ben ne geçen seneki durumu aklıma getirdim ne de sınıf içinde dışında onu rencide edici hakaret edici konuşmalarda bulundum. Nötr bir şekilde herkese davrandığım gibi davranmaya başladım ama yine yeniden birkaç gün önce beni şikayet etmiş. Aynı konuyla ilgili olarak. Okul rehber öğretmenimize öğrenciyle konuşmasını istedim.. Öğrenciyle birebir konuşmak istemiyorum. Konuşursam tarafsız olmayı başaramayacağım gibi hissediyorum.

neden birebir konuşmak yerine rehber öğretmeni araya koyuyorsunuz ki? sonuçta siz eğitimcisiniz bu da rehber öğretmenden çok sizin birebir çözebileceğiniz bir sorun.. Anlatım tarzınızdan ne kadar mesafeli olduğunuz belli oluyor zaten, tarafsız olarak sizin konuşmanız gerek öğrenciyle.. böylece aradaki buzları da eritebilirsiniz..

Genelde öğrenciler "hoca bana taktı" derken, bir öğretmenin "öğrencim bana taktı" dediğini ilk kez duydum :)

Doğrudan kendisiyle konuşursanız hesap soruyormuşsunuz gibi hissedebilir. Ben 9-10 yaşlarımdayken gittiğim özel bir eğitim kurumundaki öğretmenle ilgili bir şikayetim olmuştu, anneme anlatmıştım. Annem gidip yönetimle konuşmuştu, yönetim öğretmenle konuştu, sonra öğretmen gelip bana "Neden öyle dedin? Ben aslında öyle yapmadım." diye hesap sormuştu, halbuki bugün bile bakınca o öğretmen hatalıydı. Sonra daha kötü oldu tabii. Sonuçta arada eşitlik yok, biri yetişkin biri çocuk, biri öğretmen biri öğrenci.

Tarafsız kalacak birinin -ki bu durumda rehber öğretmen oluyor - ikinizi de dinlemesi mantıklı gözüküyor.

Öğrenciler böyledir eğer sözlüsüne falan düşük verdiyseniz yapmış olabilir yada sizi sevmeyebilir ne kadar şikayet etsede siz iyi davransanızda arkanızdan konuşur bence yanınıza çağırıp konuşun derdin ne diye ama sakince yoksa en ufak normal bir hareketinizde müdüre kadar götürürler en ufak bi bağırışınızda ters anlayıp şikayet ederler.Hatta velisini çağırın(o zaman asıl derdi belli olur) belkide inadınıza yapıyordur çünkü 2 olmuş ya size karşı bi problemi vardır yada çok çok düşük bir ihtimal olan sizde sorun vardır..Yani duyduklarım ve gördüklerim bu şekilde oluyor.Ama kesinlikle sessiz kalmayın sert oldugunuzu gösterin.Ve öğrenciniz lise öğrencisi mi?

Soğuk nevale öğretmenlerden oldum olası nefret etmişimdir .
Belki öğrenci daha samimi bir ortam bekliyor okulda ?
Belki çok sıcakkanlı biri ve sizin böyle davranmanız ona garip geliyor .
Yüz yüze konuşun, biraz daha güler yüzlü olmaya dikkat edin bakalım bir şey değişecek mi ?
Size kafayı taktığını da düşünmüyorum, belki arkadaşınıza söylerken sizin bunu duyup nötr değil de daha pozitif davranmanızı bekliyordur .
Belki de sevgi açlığı vardır çocukta .
Kolay gelsin .

Back
X