Deneme süresinde istifa

matahari_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2010
1.432
11
318
40
İstanbul
3 hafta önce kurumsal bir firmada yönetici pozisyonda işe başladım ancak çalışma şartlarından ve genel olarak işin niteliğinden memnun kalmadığım için ayrılmak istiyorum. İşe başlarken belirsiz süreli sözleşme imzaladım, yani herhangi bir bağlayıcı sözleşme yoktu. Tüm maddeleri okudum bir süre veya tazminattan da sözetmiyordu. Ayrıca sorduğumda da istediğimde işten ayrılabileceğimi tazminat istenmeyeceği söylendi. Zaten ilk 2 ay deneme süreci olduğu bilgisi verildi.

Sorum şu; bu sabah bağlı bulunduğum yöneticiye sözel olarak işten ayrılmak istediğimi söyledim. Geçen hafta benimle aynı gün işe giren ancak alt kademeden çalışan bir eleman işten ayrıldı. Aynı gün içerisinde evrakları imzalatıp çıkışını verdiler. Ben de aynı şekilde giderim diye düşünüyordum ancak yöneticim herhangi bir yazılı işlem yapmadı ve bana birkaç hafta daha kalmam gerektiğini söyledi. Bildiğim kadarıyla deneme sürecinde istediğimiz gün çıkabiliyoruz, yanılıyor muyum? Daha fazla oraya gitmek istemiyorum ayrıca başka bir firmada işe başlama ihtimalim de var, ben iyi niyetli bir şekilde kimseyle aramı bozmadan çıkıp gitmek istiyorum sadece. Hukuki haklarım nelerdir, ne yapmamı önerirsiniz?

Acil yardım ederseniz çok sevinirim çünkü inanın her gün sevmediğim bir işe gidip gelmek benim için ciddi bir stres oluşturmaya başladı.

Back