Çorbalar denenmiş çorba tarifleriniz nelerdir?

mahlep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
131
1
96
- Yurtdışı
arkadaslar merhaba
genelde cok fazla cesit yapmamaya calısıyorum aksam yemeklerine saglık ve diyet yonunden.. ancak corba olması iyi oluyor.. ozellikle oglum cogu zaman corba istiyor.ama ben surekli donup donup aynı corbaları yapmaktan da icmekten de cok sıkıldım. tarhana, mercimek, yesil mercimek corbası (sehriyeli veya eristeli bazan yogurtlu bazan ekşili, yayla corbası (bunun pek cok versiyonu, etlisi, pirincli, bugdaylı, yesil mercimekli, nohutlu, erişteli, şehriyeli vs ama temelde yogurtlu meyane aynı).. ve domates..

ama artık farklı corbalar yapmak istiyorum ama internette, yemek bloglarındaki tariflere cok guvenemiyorum, bazıları kendi denemedikleri tarifleri cok guzel diye koyuyorlar hayal kırıklıgı oluyor, bazıları da sırf farklılık olsun diye acayip tarifler koyuyor damak tadımıza uymaz diye endise ediyorum..

mantar corbasını ben cok seviyorum ama evde yaptım bi kaç kez bi turlu hazırlar, dısardakiler gibi olmadı, oglum da cok yemeyince ben de istediğim tadı yakalayamyınca vazgectim, sebze corbası yapmak cok istiyorum, hani hazır kremalı sebze corbaları var o tadı istiyorum ama nasıl yapılır?

sizlerin surekli yaptıgınız, lezzetinden emin oldugunuz garanti tarifleriniz varsa paylasır mısınız? yukarda listelediklerim hariç :)

Son düzenleme:
ne güzel konu açmışsın,ben de çorbayı çok severim. sana hemen dün yaptığım domates çorbamın tarifini verebilirim..domates çorbası seviyosan yazabilirim

Son düzenleme:
ne güzel konu açmışsın,ben de çorbayı çok severim. sana hemen dün yaptığım domates çorbamın tarifini verebilirim..domates çorbası seviyosan yazabilirim

domates corbasi su an ocakta :) Arada yaptiklarimdan biri ama ben cok sevdigimden degil, cesit olsun diye yapiyorum. sen de yaz lutfen tarifini, belki yontemin farklidir, onu da denerim

her yaptıgımda tarıfı sorulan corbam 1 yemek kasıgı tereyagı az sıvı yag 1 .5 yemek kasıgı un az sararıncaya kadar kavrulur ustune yaklasık 3 su bardagı su konur ben goz kararı koyuyorum 1 tane kesınlıkle maggı olacak tavuk susyu tablet atılır kaynayınca az yogurt yumurta sarısı karıstırılıp yavasca corbaya eklenır kucuk bır dıs sarımsak rendelenıp konup bır tasım kaynatılır corbanın adı yalancı ıskembe deneyın bayılacaksınız topıkte baslık atıp paylasmaya calıstım olmadı umarım burda herkes gorur tarıfımı ....

her yaptıgımda tarıfı sorulan corbam 1 yemek kasıgı tereyagı az sıvı yag 1 .5 yemek kasıgı un az sararıncaya kadar kavrulur ustune yaklasık 3 su bardagı su konur ben goz kararı koyuyorum 1 tane kesınlıkle maggı olacak tavuk susyu tablet atılır kaynayınca az yogurt yumurta sarısı karıstırılıp yavasca corbaya eklenır kucuk bır dıs sarımsak rendelenıp konup bır tasım kaynatılır corbanın adı yalancı ıskembe deneyın bayılacaksınız topıkte baslık atıp paylasmaya calıstım olmadı umarım burda herkes gorur tarıfımı ....

aynı tarifi ben et suyu ile yapıyorum eti kaynatıyorum suyunu kullanıyorum varsa eğer daha lezzetli oluyor..(kemik de olabilir) ama ben yumurta koymuyorum o şekilde de denemenizi tafsiye ederim..daha hafif oluyor yumurta kokmuyor..bide üzeri için 2-3 diş sarımsak doğrayın rendelemeyin doğryın ufak ufak sirke ile karıştırıp ekleyin çorbaya nefis oluyor..tabi üzerine pulbiber de kızdırıp dökebilirsiniz denemenizi tavsiye ederim :))

aynı tarifi ben et suyu ile yapıyorum eti kaynatıyorum suyunu kullanıyorum varsa eğer daha lezzetli oluyor..(kemik de olabilir) ama ben yumurta koymuyorum o şekilde de denemenizi tafsiye ederim..daha hafif oluyor yumurta kokmuyor..bide üzeri için 2-3 diş sarımsak doğrayın rendelemeyin doğryın ufak ufak sirke ile karıştırıp ekleyin çorbaya nefis oluyor..tabi üzerine pulbiber de kızdırıp dökebilirsiniz denemenizi tavsiye ederim :))

corba canavarı ben corbasız kalkmam sofradan bu aksam sızınkı gıbı yapayım ....

arkadaslar ne yazik ki bilgisayarim yine bozuldu, konuyu actim ama uzun zamandir cevap yazamadim bu yuzden.. telefondan girip okuyorum ama yazmak cok zor oluyor, cogu zaman gonderemiyorum yazsam bile.. bugum esim bilgisayarini evde birakinca firsattan istifade actim forumu.. size yazamadim bu sure icinde ama birkac corba denedim ve artik yeni tariflerim var..

benım corbamı yapan varmııı merak ettım..

ada67 sana ve seydaerbek35 e tesekkur edeiyorum, tariflerinizi denedim hem yumurtali hem yumurtasiz olarak.. lezzet cok farketmedi, yumurtanin pismesinden hosalnmiyorum sadece.. corbaya gelince, surekli yaptigim dugun corbasinin sarimsakli versiyonu idi, zaten sevdigimiz bir tat.. sarimsaktan dolayi oglum yemedi ama..

bu arada ben 3 yeni corba ogrendim, ikisini kendim denedim birini ise arkadasimda ictim her ucu de artik menumde. benim gibi ihtiyac duyabilecekler icin tarifleri yaziyorum.
1. mantar corbasi

ilk mesajimda yazmistim, cok seviyorum ama tadi istedigimgibi olmuyor diye.. gecende mantar alinca bir kez daha denmeye karar verdim ve bu seferki tam istedigim gibi, cok cok guzel olmustu.

1 sogan ve birkac dis sarimsagi kucuk kucuk dogradim (sogan cok kucuk olmali, normal yemege konuldugu gibi degil), biraz soteledikten sonra ustune az un serptim ve dogradigim mantarlari da ekledim. ustune suyunu da ilave edip pisince yarim bardak kadar krema ekledim , tabii tuz ve istedigimiz baharatlari da son olarak ekliyoruz. tadi gercekten muhtesemdi.. diyette oldugumdan ve kremali diye doyasiya icemedim ama esim de cok begendi.. daha once denedigim tarifler de cok benzerdi ama bu lezzette olmuyordu. bunun tadini ne degistirdi emin degilim ama sanirim sogan cok farkettirdi, ama mutlaka cok kucuk dogranmali ve guzel sotelenmeli. bir de kullandigim krema birkac gun dolapta bekledigi icin hafif katilasmisti, kek hamurundan az kati kivamdaydi, bunun etkisi var mi bilmiyorum.

Hazırlık Süresi 10 dk şampanya çorbası

Pişirme Süresi 25 dk
Kaç Kişilik 2 kişilik

Ölçek Tablosu

Malzemeler
2 kap tavuk suyu,1 yk limon suyu,250 gr dil balıgı yada alabalık,3/4 kap şampanya ÜZERİ İÇİNDE 2 tane ince dogranmış sogan,1 tk dere otu ince dogranmış,1 tk maydanoz ince dogranmış

Yapılışı
orta boy bir tencerede;tavuk suyuna limon suyunu ilave edelim ve kaynatalım kaynayınca içine dogranmış balıkları koyalım 5 dk pişirelim ve ocaktan alalım.Baska bi tencerede ise şampanyamızı ısıtalım ve diger tencereye ileve edelim.Çorbayı servis ederkende üzerine ince dogranmış soganımızı maydanozumuzu ve dere otumuzu ilave ederek sıcak servis yapalım.

çok lezzetli mayhoş bir çorba özel günlerde fln yapılabilir. şiddetle tavsiye ettimmm:54:

canım gel buyur benim mutfağıma,mantar çorbamı şiddetle tavsiye ederim ve diğer tariflerimide:16:

2. pirasa corbasi

bu tarifi gene corba SIKINTIMDAN soz ettigim arkadasim verdi.

sogan , patates ve pirasa kucuk dogranip haslaniyor, pisince blenderdan gecirip krema ve tabii tuz ekleniyor. cok basit. esim cok cok begendi ki normalde pirasanin yemegini zorla yer, oglum gene icmedi. ben de begendim ama agir geldi bana, normalde 1 kase iciyorsam bu corbadan yarim kase yeterli geldi.

sonra ben bunu havuclu yapmayi dusundum, havucu pirasaya cok yakistiririm zaten ve tadini yumusatacagini dusundum.
dogrudan bu sekilde haslayarak denemeye firsatim olmadi ama misafirlerime pirasali borek yaptigimda ic artmisti onu kullandim ve cok guzel oldu bence. havuclu hali gecekten de sade haline gore daha cok sevdik biz. artik sizin damak tadiniza kalmis hangisini tercih edeceginiz. (havuclu olanda borek ici kullandim demistim, onu da bolca sogani kucuk dogramis, o yagda sotelenirken havuc rendeleyip ustune eklemis, onlar kavrulurken de pirasalari ince dograyip eklemistim bir de tatlandirmak icin tuzot. corba yaparken bu harci suya koyup kaynayinca blenderdan gecirip krema ekledim, krema cok fazla olmamali agir oluyor).. malzemenin sotelenmis olmasi ile dogrudan haslanmis olmasi da lezzeti etkilemistir belki emin degilim, anlamak icin bir kez de direkt haslayarak denemek lazim

3. bulgurlu sebze corbasi
bunu da arkadasimda yedim ama kendim yapmadim, ilk firsatta yapacagim insaAllah

sebzeleri (pirasa, havuc, kereviz, patates hatirladiklarim, sanirim isteginize gore degistirmek mumkun) oldukca kucuk kupler halinde dogramis, kaynayinca icine iri pilavlik bulur eklemis.. bulgurun verdigi tat cok yakismisti ben cok begendim.

bunlar su ana dek olumlu sonuc alip listeme eklediklerim. bir de aklimda hzir kremali sebze corbalarina benzer bisey var ilk firsatta onu deneyecegim. onda da tum sebzeleri cok kucuk kup dograyip cok az yagda soteleyip, ustune un ekleyip sonra da suyunu ekleyip pirirecegim. sebzeler pisince de az krema eklemeyi dusunuyorum. bakalim hazir corbalar gibi olacak mi?

Hazırlık Süresi 10 dk şampanya çorbası

Pişirme Süresi 25 dk
Kaç Kişilik 2 kişilik

Ölçek Tablosu

Malzemeler
2 kap tavuk suyu,1 yk limon suyu,250 gr dil balıgı yada alabalık,3/4 kap şampanya ÜZERİ İÇİNDE 2 tane ince dogranmış sogan,1 tk dere otu ince dogranmış,1 tk maydanoz ince dogranmış

Yapılışı
orta boy bir tencerede;tavuk suyuna limon suyunu ilave edelim ve kaynatalım kaynayınca içine dogranmış balıkları koyalım 5 dk pişirelim ve ocaktan alalım.Baska bi tencerede ise şampanyamızı ısıtalım ve diger tencereye ileve edelim.Çorbayı servis ederkende üzerine ince dogranmış soganımızı maydanozumuzu ve dere otumuzu ilave ederek sıcak servis yapalım.

çok lezzetli mayhoş bir çorba özel günlerde fln yapılabilir. şiddetle tavsiye ettimmm:54:

tesekkur ederim, biz alkol kullanmiyoruz ancak tarifini gorunce esimin gecenlerde balik corbasi istedigini hatirladim.

ben aşağıdaki linkdeki çorbaları denedim ve tavsiye ederim. hepsi birbirinden leziz.tarifleri yazmaya üşendiğim için kusura bakmayın :)

tereddüt etmeden deneyebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar hamileyim ve canım inanılmaz bir tavuk çorbası istiyor her tarife güvenmiyorum o yüzden yapanınız varsa tarif rica edebilirmiyim.

Back
X