ne güzel konu açmışsın,ben de çorbayı çok severim. sana hemen dün yaptığım domates çorbamın tarifini verebilirim..domates çorbası seviyosan yazabilirim
her yaptıgımda tarıfı sorulan corbam 1 yemek kasıgı tereyagı az sıvı yag 1 .5 yemek kasıgı un az sararıncaya kadar kavrulur ustune yaklasık 3 su bardagı su konur ben goz kararı koyuyorum 1 tane kesınlıkle maggı olacak tavuk susyu tablet atılır kaynayınca az yogurt yumurta sarısı karıstırılıp yavasca corbaya eklenır kucuk bır dıs sarımsak rendelenıp konup bır tasım kaynatılır corbanın adı yalancı ıskembe deneyın bayılacaksınız topıkte baslık atıp paylasmaya calıstım olmadı umarım burda herkes gorur tarıfımı ....
aynı tarifi ben et suyu ile yapıyorum eti kaynatıyorum suyunu kullanıyorum varsa eğer daha lezzetli oluyor..(kemik de olabilir) ama ben yumurta koymuyorum o şekilde de denemenizi tafsiye ederim..daha hafif oluyor yumurta kokmuyor..bide üzeri için 2-3 diş sarımsak doğrayın rendelemeyin doğryın ufak ufak sirke ile karıştırıp ekleyin çorbaya nefis oluyor..tabi üzerine pulbiber de kızdırıp dökebilirsiniz denemenizi tavsiye ederim :))
benım corbamı yapan varmııı merak ettım..
Hazırlık Süresi 10 dk şampanya çorbası
Pişirme Süresi 25 dk
Kaç Kişilik 2 kişilik
Ölçek Tablosu
Malzemeler
2 kap tavuk suyu,1 yk limon suyu,250 gr dil balıgı yada alabalık,3/4 kap şampanya ÜZERİ İÇİNDE 2 tane ince dogranmış sogan,1 tk dere otu ince dogranmış,1 tk maydanoz ince dogranmış
Yapılışı
orta boy bir tencerede;tavuk suyuna limon suyunu ilave edelim ve kaynatalım kaynayınca içine dogranmış balıkları koyalım 5 dk pişirelim ve ocaktan alalım.Baska bi tencerede ise şampanyamızı ısıtalım ve diger tencereye ileve edelim.Çorbayı servis ederkende üzerine ince dogranmış soganımızı maydanozumuzu ve dere otumuzu ilave ederek sıcak servis yapalım.
çok lezzetli mayhoş bir çorba özel günlerde fln yapılabilir. şiddetle tavsiye ettimmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?