Deneyimli Ağustos Annelerinden Yeni Ağustos Annelerine Kulakta Küpe Öneriler...

Muffinnn

Şans Meleğim Geliyorrrrr
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
3.454
5
106
Diğer
MERHABA DENEYİMLİ ANNELER
BİZ DE İŞALLAH AĞUSTOSTA ANNE OLACAĞIZ.TEMMUZ ANNESİ ARKADAŞLARDAN KONU BAŞLIĞINI ALINTI YAPTIM.SİZİN DENEYİMLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR.BİRÇOĞUMUZUN İLK BEBEĞİ OLACAK VE KAFAMIZDA SORU İŞARETLERİ VAR.:44::44::44::44: BİZE HER TÜRLÜ GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ.BEBEK EŞYASINDAN TUTUN DA DOĞUM İLE İLGİLİ,BEBEĞİN İLK ZAMANLARINDAN TUTUN DA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLERLE İLGİLİ FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUZ.HEPİMİZİN BEBEĞİ SAĞLIKLA BÜYÜSÜN:nazar::nazar::nazar:

MERHABA DENEYİMLİ ANNELER
BİZ DE İŞALLAH AĞUSTOSTA ANNE OLACAĞIZ.TEMMUZ ANNESİ ARKADAŞLARDAN KONU BAŞLIĞINI ALINTI YAPTIM.SİZİN DENEYİMLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR.BİRÇOĞUMUZUN İLK BEBEĞİ OLACAK VE KAFAMIZDA SORU İŞARETLERİ VAR.:44::44::44::44: BİZE HER TÜRLÜ GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ.BEBEK EŞYASINDAN TUTUN DA DOĞUM İLE İLGİLİ,BEBEĞİN İLK ZAMANLARINDAN TUTUN DA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLERLE İLGİLİ FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUZ.HEPİMİZİN BEBEĞİ SAĞLIKLA BÜYÜSÜN:nazar::nazar::nazar:

Bence sizler bu başlık altında sormak istediklerinizi sorun, bizler de cevaplayalım..Soru-cevap şeklinde gitsin yani..ne dersiniz?

bana doktorum 3.ayımda verdi lierac kullanıyorum.iyi de duyumlar aldım bu krem konusunda.

bende lierac kullandım cnm ve inanılmaz çatlaklarım var şuanda
kremle hiç bi alakası yok
kullan kullanma onların olacağı varsa olur
annende çatlak varsa sendede olur bahanesinede inanmayın annemde yok ablamdada yok bende harita şeklinde mevcut.
kaç tüp krem bitirdim bilmiyorum ama 3 bitirdiğim kesin.
boşuna para yatırmayın kremlere derim ben gerisi size kalmış
bende çok araştırmıştım lierac ı öneren çoktu mustellada öyle
ama inanın hiçbi faydaları yok...
çatlaksız günler doğumlar diliyorum...

bana doktorum 3.ayımda verdi lierac kullanıyorum.iyi de duyumlar aldım bu krem konusunda.

bana doktorum ne kullanırsan kullan olacaksa oluyor demişti,sadece vazelin sürdüm banyodan sonra son 4 ay boyunca,şimdi hiç çatlağım yok,kremler çok pahalıydı bence de hiç gerek yok o kadar masrafa

Sadece 1'er tüp Lierac kullandım her iki hamileliğimde de.. Bilmiyorum kremin faydası mı ama hiç çatlağım yok..
Annem ve ablamda çatlaklar olduğu için bende olmamasını kreme bağlamıştım ama faydasını görmeyenler de olmuş..demek olacağı varsa oluyor..

selam melek anneler :10:

bende lıerac kullandım ama hıc aksatmadan ve bır tane bıle catlağim yok tavsiye ederim bide bebe yagı kullanın super yumusatıyo
ben cok zayıf bırıyım hayatımda hıc gobegım oldugunu bılem bu yuzden catlamaya musaıtıtım ama lıerac bu konuda gayet basarılı sonuçlar verıyo tabıkı duzenlı kullanımda arkadasım bır gun surdu bırgun surmedı karnı çatlak dolı duzenlı kullanınca etkılı

selam melek anneler :10:

bende lıerac kullandım ama hıc aksatmadan ve bır tane bıle catlağim yok tavsiye ederim bide bebe yagı kullanın super yumusatıyo
ben cok zayıf bırıyım hayatımda hıc gobegım oldugunu bılem bu yuzden catlamaya musaıtıtım ama cnmlıerac bu konuda gayet basarılı sonuçlar verıyo tabıkı duzenlı kullanımda arkadasım bır gun surdu bırgun surmedı karnı çatlak dolı duzenlı kullanınca etkılı

cnm bence vücutla alakalı ben günde 3 kere kullanıyodum yinede dolu çatlağım var sürmediğim yerlerde bile daha az çatlak var sürülen yere göre

Çok şükür bende de hiç çatlak yok.İlk hamileliğimde lierac kullanmıştım ama elime ne gelirse de sürmüştüm bepanten bebe yağı losyon...İkinci gebeliğimde ise aklıma geldikçe losyon sürdüm .Ama hiç kaşımadım ben karnımı özellikle son aylarda çok kaşınıyordu.Duş felan alıp rahatlattım kendimi.Sakın kaşımayın derim yani :)))bide ben ilkini normal doğum yapmıştım ikinci sezaryan oldu.her ikisinide yaşayan birisi olarak normal doğumu tavsiye ediyorum tüm annelere.Allah sağlıkla kucağınıza kavuştursun bebeklerinizi.İyi beslenin ve kendinizi yormayın.Hamileliğin tadını çıkartın bol bol uyuyun.Hamileliğin avantajlarını da kullanıp olur olmaz aşerin :)))) ama çok yemeyin sakın sonra zayıflıcam diye uğraşırsınız benim gibi :))) Aaa bide bol yürüyüş öneririm özellikle normal doğumda çok iyi oluyor.sevgiler...

ağustos bilindiği gibi sıcak olur. ne tür giydirmek lazım. kısa kollu çıtçıtlı badilermi alınmalı. sıfır kollular kol altını acıtırmı? hep yarım kollu almayı düşünüyordum öylemi yapmalıyım?

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bana kalırsa yenidoğan için uzunkollu daha uygun.zaten hızlı büyüdükleri için fazla almamalısınız.1-2 tane kısa kollu 1-2 tane uzun kollu yetiyor.ince tulum ve yelek de şart bence.aslına bakarsanız siz nasıl giyiniyorsanız bebeğide öyle giydirmelisiniz.rüzgardan ve ceyrandan koruduğunuz sürece bişicikler olmaz:)

ağustos bilindiği gibi sıcak olur. ne tür giydirmek lazım. kısa kollu çıtçıtlı badilermi alınmalı. sıfır kollular kol altını acıtırmı? hep yarım kollu almayı düşünüyordum öylemi yapmalıyım?

canım ben 24 agustosta doğum yaptım ılk baslarda altına kısa kollu cıtcıtlı badı ayagına corap ve tulum gıydırdık ınan coğunlukla sapka bıle takmadım evdeyken tabı
havalar soğumaya baslayınca ılk once yelek dahada soğuyunca alta uzun kollu ustune yıne tulum yada alt ust takım gıydırdım bır sure sonra tulum zor oluyo ayaklarını oynatamıyor altust gıydırmek daha ıyı
kar zamanıda atlet uzun kollu ınce badı ve ustune yıne takım gıydırdım evım cok sıcak olduğu ıcı uykuda uyandığında yelek gıydırıyorum sonra cıkarıyorum
gıydırmedıgım bırsuuru sey var hala hepsı kucuk kaldı ınsan kendıne hakım olamıyor alıyor ama abartmamak lazım kalıyor sonra

canım ben 24 agustosta doğum yaptım ılk baslarda altına kısa kollu cıtcıtlı badı ayagına corap ve tulum gıydırdık ınan coğunlukla sapka bıle takmadım evdeyken tabı
havalar soğumaya baslayınca ılk once yelek dahada soğuyunca alta uzun kollu ustune yıne tulum yada alt ust takım gıydırdım bır sure sonra tulum zor oluyo ayaklarını oynatamıyor altust gıydırmek daha ıyı
kar zamanıda atlet uzun kollu ınce badı ve ustune yıne takım gıydırdım evım cok sıcak olduğu ıcı uykuda uyandığında yelek gıydırıyorum sonra cıkarıyorum
gıydırmedıgım bırsuuru sey var hala hepsı kucuk kaldı ınsan kendıne hakım olamıyor alıyor ama abartmamak lazım kalıyor sonra

Çocuktan sonra alışverişe çok zaman kalmıcak galiba kışa uygun olarak yelek falanda alayım o zaman. çok teşekkür ederim bilgiler için

hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bana kalırsa yenidoğan için uzunkollu daha uygun.zaten hızlı büyüdükleri için fazla almamalısınız.1-2 tane kısa kollu 1-2 tane uzun kollu yetiyor.ince tulum ve yelek de şart bence.aslına bakarsanız siz nasıl giyiniyorsanız bebeğide öyle giydirmelisiniz.rüzgardan ve ceyrandan koruduğunuz sürece bişicikler olmaz:)

İstanbulun bu sene kışı sert geçti yazın sıcak olabilir. bide ağustos başlarında olacak doğum çok fazla tulum almıyım alırsamda 3-6 ayllık alayım tşk ederim.

Birde bebek çantalarını sorucam size. bi kaç arkadaşım sırt çantası al dediler. kolda hem çanta hem bebek zor olurmuş. sizce ne yapmalıyım?

Birde bebek çantalarını sorucam size. bi kaç arkadaşım sırt çantası al dediler. kolda hem çanta hem bebek zor olurmuş. sizce ne yapmalıyım?

evet aslında sırt cantasıda mantıklı ama zaten bebegı kucagında tasımıyosunkı arabasına koyuyosun ozamanda arabanın sepetıne koyarsın cantayı ama kanguru fılan kullanıcaksan sırt cantası daha ıyı
ben bebek arabasının yanında set cantası vardı onu kullandım bı sure sonrada buyuk bı cantam vardı normalde taktıgım onu kullanıyorum bıde bı markanın spor cantasını aldım mısafırlıge yada gunluk yatıya gıtceksem onu alıyorum acıkcası su renklı bebek cantaları cok hosuma gıtmıyor

bana doktorum ne kullanırsan kullan olacaksa oluyor demişti,sadece vazelin sürdüm banyodan sonra son 4 ay boyunca,şimdi hiç çatlağım yok,kremler çok pahalıydı bence de hiç gerek yok o kadar masrafa

mrhba :) bende 2. ayımdan beri vazelın kullanıyorum baska krem almadım hıc pahalılar dıye :) ınsallah bendede olmaz catlak falan :) 2 3 günde bı suruyorum gergınlık hıssettıgımde bebeklere neler alınıyor ılk bebegım hıc fikrim yok :9

ben de alınan kiloları ve nasıl beslenmesi gerektiğini sormak istiyorum.
açıkçası hayatım boyunca hep zayıf biri olarak çok hızlı kilo alıyorum ilk 4 ayda 5 kilo aldım.
beslenmeye gelince; önüme ne gelirse yiyorum hiçbişeye hayır demiyorum zira iştahım çok açık,çabuk acıkıyorum
en önemlisi de ekmeksiz doymuyorum çok ekmek yiyorum
sizce nasıl beslenilmeli,kilolar kolay veriliyor mu doğumdan sonra??

bende canta konusunda cok kararsızım aslında bende öle bebek cantası modellerını sevmıyorum değişik bişe olsun ıstıyorum

Back
X