Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aklima gelen bikac seyi ben de sizlerle paylasayim. (2011 agustos annesiyim bu arada )
--ilk olarak bebegin alisverisini erken tamamlamanizi tavsiye ederim. son aylar gelip agirlasmadan. bir de dogumdan once bebek pezi, emndiline kadar hersey evde hazir bulunsun. ben acil ve erken dogum yaptim, 8 gun hast.de kaldim durumum agirdi, hastaneden cikinca da 20 gun kadar evde yattim; ve iyi ki bebegin her ihtiyacini almisim; hani bazi anneler demisti ki bana, cok mu zor eksik akaln olursa cikar 2 dk.da alirsin falan; ben de durum oyle olmadi. iyi ki evde hersey tamammis.
-- en gec 32. haftada hastane cantaniz hazir olsun.
-- bebegin giysilerini dalan-roxy bebek deterjani ve dalin bebek yumusaticisi ile yikayip utulemenizi tavsiye ederim.
-- sut pompasi alin ama bizim dustugumuz hataya dusmeyin; biz tum 2011 agustos anneleri medela-mini elektrikli aldik ve hicbirimiz memnun degiliz. kisa surede emis gucu gidiyor. bebeginiz emerse cokur cokur insallah fazla sagmaniz gerekmez belki depo yapmak icin sagarsiniz bir de ise gittiginizde; onlar icin manuel bir pompa da cok guzel isinizi gorur; ben lansinoh manuel aldim sonradan , cok isime yaradi. guzel cekiyor. benim gibi aksi bi durumunuz olursa, bebek emmezse ve hep sagmak durumunda kalirsaniz da bastan paraya kiyip avent gibi iyi bisey almanizi oneririm.
siz en iyisi dogumdan once 40-50 tl ye, manuel alin, dogumdan sonra da gerekirse iyi bir elektrikli pompa alin.
-- kiyafet konusunda elinizde bolca citcitli body ve tulum olsun. alt-ust takimlar kullanisli olmuyor bebek icin; en rahati tulum. marka olarak da mothercare'i oneririm; kesinlikle hakkini verdi aldigim body ve tulumlar. her ayin15i indirim gunu; ben bikac ayda bi gidip tulum body aliyorum kuculdukce.
-- biberon ve sut saklama posetleriniz olsun.
-- ince penye battaniye 4-5 tane olsun en az.
-- suslu alt acmalar gereksiz.
-- ay seklinde emzirme minderi hic rahat gelmedi bana. emziremedim gerci ama emzirmeyi denerken de normal bas yastigi kullanmistim.
-- pisik onleyici krem, sampuan, kuvet alin.
--nem olcer ve si lcer bir bebek termometresi alin. biz cok uygun fiyata arzum bebbe almistik.
-- biberon isitici sakin almayin. basit usulde benmari ile isitmak sutleri cok daha rahat..
-- otri bebe burun aspiratoru alin.
-- bebek arabasi alacaksaniz hafif bi model alin bir de ana kucakli alacaksaniz, uzeri komple cikip yerine ana kucagi oturtulan modellerden olsun; diger turlu anakucagi asil govdenin icine gecirilenler cok agir oluyor. Biz joker'den bebecomfort streety aldik; cok memnun kaldim. ust govde tamamen cikiyor, yerine ana kucagi oturtuluyor. ben tekerlerini silip eve aldim hep, bebeim onunla buyudu diyebilirim. mutfaga falan yanimiza aldik hep onunla yemek yerken, is yaparken vs..
-- mama sandalyesi icin erken, acele etmeyin. ben 6 aylikken aldim, 8 ayligiz ama hala pek kullanamiyoruz..
--cocuk doktorunuzu bastan iyi secin.
-- ilk gunler yaninizda birileri kalacaktir yardim icin; ne olursa olsun bebek bakimiyle ilgili bastan kurallar koyun ve herkim bakarsa o kurallara uysun; ozellikle uyku konusunda duzeninizi en bastan kurun; bebegi besleyip yatagina koyun; yataginda ve sallanmadan, emzik ve ya meme emmeden uykuya kendi kendine gecmeye alistirin.
-- BOL BOL UYUYUN.. UYKU DEPOLAYIN.. ESINIZLE BOL BOL GEZIN...
-sevgiler
çok açıklayıcı yazmışsınız çok teşekkürler![]()
pişik kremi olaraksederk seeni görmüşken canım şu banyo malzemeri için aldıklarını markalarıyla birlikte listeleyebilir misin...çok kararsızım sabamed alcam ama nelerini almam gerekiyo bilmiyorum...köpük şampun sabun pişik kremi hangileri gerekli pudra alacak mıyım gibi....yardımcı olursan sevinirim..banyo ihtiyaçları var bebişimin sırada ...
sederk seeni görmüşken canım şu banyo malzemeri için aldıklarını markalarıyla birlikte listeleyebilir misin...çok kararsızım sabamed alcam ama nelerini almam gerekiyo bilmiyorum...köpük şampun sabun pişik kremi hangileri gerekli pudra alacak mıyım gibi....yardımcı olursan sevinirim..banyo ihtiyaçları var bebişimin sırada ...
Birazda doğumdan bilgiler verilse .. Mesela normal doğum yapanlar anlatsa .. ney nasıldı nasıl gerçekleşti .. O anki durum ve duygularÇok meraklar içerisindeyim
![]()