Deneyimli Anneler Acil

sendemibrutus

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
2.320
2.015
333
İstanbul
Merhaba sevgili kk' nun deneyimli güzel anneleri...3 haftalık bebegim var.
1- günde 7 8 defa kaka yapıyor hardal renginde böyle tanecikli partikurlu
2- çok iştahlı ilk zamanlarda hiç kusması yoktu iki gündür emiyor kusuyor boyke penir kesiği gibi emiyor kusuyor altına yapıyor sonra yine emmek istiyor
Gazını çıkarıyor maşallah çişiniz de düzenli yapıyor kusması usudugunumu gösteriyor
3 - en büyük derdim şu kuzlar bebeğimi bezliyorum pipisini duzeltyrum altını actigimda zibini ıslanmış oluyor ee çocuğun üstü ıslanınca mecbur üstünü degstriorum defalarca böyle oldu o da sicakligimiz 25.5 civarında ama arka arkaya boyke oluyor bnde uyuyordur ya nolur şu kusma kakasini yapma bide zıbın ıslatma konusunda yardım bekliyorum
Lutfenn çok endişeliyim

Endişelenmeyin, çok yaşanan şeyler bunlar.

Kaka normal.

Kusma çok besleniyorsa normal veya bebek reflüsü diye bir şey var zamanla geçen.

Zıbının ıslanması bezin emiciliği iyi değilse veya tam bedene göre değilse olur.
İlk haftalar bizde aynı şeyi yaşadık, 1 numara tam sarmıyordu demek ki.

2- çok iştahlı ilk zamanlarda hiç kusması yoktu iki gündür emiyor kusuyor boyke penir kesiği gibi emiyor kusuyor altına yapıyor sonra yine emmek istiyor
Gazını çıkarıyor maşallah çişiniz de düzenli yapıyor kusması usudugunumu gösteriyor
3 - en büyük derdim şu kuzlar bebeğimi bezliyorum pipisini duzeltyrum altını actigimda zibini ıslanmış oluyor ee çocuğun üstü ıslanınca mecbur üstünü degstriorum defalarca böyle oldu o da sicakligimiz 25.5 civarında ama arka arkaya boyke oluyor bnde uyuyordur ya nolur şu kusma kakasini yapma bide zıbın ıslatma konusunda yardım bekliyorum
Lutfenn çok endişeliyim

Canım öncelikle Allah sana bağışlasın bebişini. O şekilde cıvık yapmasi normal hardal renginde hatta benimkşnde kırmızı kanlar bile oluyordu bazen bende cok korkuyordum. Ama doktorum normal olduğunu söyledi. Bağışıklık sistemi gelişiyor dedi . Korkma yani. Zıbın ıslatmaya gelince pipisi yana kaydığı için olabilirç yandan mı ıslanıyor zıbın?

Endişelenmeyin, çok yasanan şeyler bunlar.

Kaka normal.

Kusma çok besleniyorsa normal veya bebek reflüsü diye bir şey var zamanla geçen.

Zıbının ıslanması bezin emiciliği iyi değilse veya tam bedene göre değilse olur.
İlk haftalar bizde aynı şeyi yaşadık, 1 numara tam sarmıyordu demek ki.

Ben 2 numara kullanıyorum yenidoğan olmuyor bize

Canım öncelikle Allah sana bağışlasın bebişini. O şekilde cıvık yapmasi normal hardal renginde hatta benimkşnde kırmızı kanlar bile oluyordu bazen bende cok korkuyordum. Ama doktorum normal olduğunu söyledi. Bağışıklık sistemi gelişiyor dedi . Korkma yani. Zıbın ıslatmaya gelince pipisi yana kaydığı için olabilirç yandan mı ıslanıyor zıbın?

Alt kısımdan ıslanıyor
Amın insallah canım.

Lutfenn çok endişeliyim

bi kere 25,5 derece ev sıcaklığı çok fazla. doktorların önerdiği 22-23 aralığı onu bi baştan diyim.
zıbını ıslanıyorsa belli ki bez sızdırıyor bezini değiştirmelisin en iyi kalite bile olsa her çocuğa her bez olmuyor başka bir bez markası denemeni öneririm.
kakasının rengi de kıvamı da olması gerektiği gibi.
kusması hasta olduğu anlamına gelmez. sindirim sistemi fazlasını çıkarıyor belli ki. emzirme işlemini her istediğinde değil de saatli yani min 2 saatte bir olacak şekilde düzenlersen hem bebek acıkmayı öğrenir hem de sürekli emmekten kaynaklanan kusması azalır.

bi kere 25,5 derece ev sıcaklığı çok fazla. doktorların önerdiği 22-23 aralığı onu bi baştan diyim.
zıbını ıslanıyorsa belli ki bez sızdırıyor bezini değiştirmelisin en iyi kalite bile olsa her çocuğa her bez olmuyor başka bir bez markası denemeni öneririm.
kakasının rengi de kıvamı da olması gerektiği gibi.
kusması hasta olduğu anlamına gelmez. sindirim sistemi fazlasını çıkarıyor belli ki. emzirme işlemini her istediğinde değil de saatli yani min 2 saatte bir olacak şekilde düzenlersen hem bebek acıkmayı öğrenir hem de sürekli emmekten kaynaklanan kusması azalır.

Tatlım zaten memede uyumaya alışık ee uyuyana kadar emiyor sonra 1.5 saatte ya da 2 saatte uyuyor mesele uyuyana kadar emmek istemesii.. eşimden yalancı emzik almasını istedim aslında emzik vermeyecektim ama o emerken doydugunu anlayamıyor
Peki günde kaç cc süt içmesi lazim bn önden 25 cc kadar sagilmis sutumu veriyorum üstüne emziriyorum uyusun diye..iki gundur kusuyor işte

Tatlım zaten memede uyumaya alışık ee uyuyana kadar emiyor sonra 1.5 saatte ya da 2 saatte uyuyor mesele uyuyana kadar emmek istemesii.. eşimden yalancı emzik almasını istedim aslında emzik vermeyecektim ama o emerken doydugunu anlayamıyor
Peki günde kaç cc süt içmesi lazim bn önden 25 cc kadar sagilmis sutumu veriyorum üstüne emziriyorum uyusun diye..iki gundur kusuyor işte

3 haftalık bebek her memeden 30 cc toplamda 60 cc kadar emse doyar. önden 25 cc sağmana gerek yok diye düşünüyorum. bir de onu vermeden dene bence kusmaları azalacaktır.
uyuyana kadar emmek istemesinde bir sorun yok. dediğim gibi önden verdiğin 25 cc bence fazla. sen bir iki gün onu vermemeyi dene.

Yenidoğan bezde bebeğin totosu bile kapanmadı bende mecbur 2 numara kullanıyorum o da tam oluyor

yenidoğan ile 2 numara arasında 1 numara var bu arada onu bi dene. bir de daha önce de yazdığım gibi bezini değiştirebilirsin. ben büyüme süreçlerinde bu sızdırma sorunları sebepleri ile 2-3 kere bez markasını değiştirdim.

yenidoğan ile 2 numara arasında 1 numara var bu arada onu bi dene. bir de daha önce de yazdığım gibi bezini değiştirebilirsin. ben büyüme süreçlerinde bu sızdırma sorunları sebepleri ile 2-3 kere bez markasını değiştirdim.

Aaa bn yenidogani 1 numara sanıyorum ee o zaman bnim bezim büyük geliyor

kakasi normal.
kusmasi da normal kimi cocuk oyle. kustuktan sonra meme vermeyin. emmeden sonra gezdirin ayakta iyice ciksin gazi, o zaman kusmasi azalir. bide biraz dik emzirin en az olcude hava yutar.

bezi ya gevsek bagliyorsunuzdur ya da buyuk numaradir. bezlemede sikinti vardir.

Lutfenn çok endişeliyim
Aylık kontrolünüzde doktora danışın yine tabi ama olumsuz bi durum yok bence. Bazı bebekler kusarlar bazıları kusmaz yani sıkıntı yoktur bu konuda çok yüksek ihtimal. İşte nedir emzirdikten sonra dik tutarsınız, gazını çıkarırsınız bi 5-10 dk yatırmaz ve sallamamaya özen gösterirsiniz. Ama yine de kusabilir. ama çok çok kusuyorsa reflüden şüphelenilebilir doktorunuza danışın basit bişey bu. Kakası da o haftalar için gayet normal. O pütürlü gördükleriniz sütünüzdeki yağlar merak etmeyin :)) kokusu burnuma geldi valla ama gülümsüyorum :)) zor ama ne güzel günler onlar. Tekrar tekrar emmesi emmek istemesi çooook doğal. Çünkü o sadece sizi biliyor ve en iyi bildiği şey memeniz. Susar meme ister, acıkır meme ister, korkar meme ister, kokunuzu arar meme ister , güven ister memeye sığınır çook normal ve çok güzel bişey. Ne zaman isterse verin memenizi şuan bebeğinize yapabileceğiniz daha büyük bir iyilik yok. Oh misss valla ben çok özledimm emzirmeyi kızım 30 aylık 23 ay emdi çok şükür. Bez olayında erkek bebiş tecrübem olmadığı için bişey diyemiyorum :) bol sütlü günler size. Gak meme guk meme sloganınız olsun :))
Bir de lütfen saatli emzirmeyin bebeğinizi evet siz bir saat belirleyin kafanızda ama bebeğiniz istiyorsa vermemezlik etmeyin. Mama değil bu anne sütü hiçbir zararı olmaz

Son düzenleme:
Lutfenn çok endişeliyim
Hepsiciği normal. Zıbının ıslanması ya bezin numarası uygun olmadığı yada fırfır kısımlarına dikkat etmediğiniz zaman olabilir. Sağlıkla büyüsün inşallah bebiş. Bu arada peynir kestiği gibi kusmasından asla korkmayın normal süt şeklinde aşırı kusma olursa o zaman vakit kaybetmeden doktora gidin. 7-8 kaka yapması sütünüzün kalorisinin iyi olduğuna işaret bu da çok güzel birşey :)

Hepsiciği normal. Zıbının ıslanması ya bezin numarası uygun olmadığı yada fırfır kısımlarına dikkat etmediğiniz zaman olabilir. Sağlıkla büyüsün inşallah bebiş. Bu arada peynir kestiği gibi kusmasından asla korkmayın normal süt şeklinde aşırı kusma olursa o zaman vakit kaybetmeden doktora gidin. 7-8 kaka yapması sütünüzün kalorisinin iyi olduğuna işaret bu da çok güzel birşey :)

Oh çok sevindim teşekkür ederim Allah razı olsun

Back
X