Deneyimli anneler bakarmısınız?

Mismiscan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2017
182
57
28
İyi günler arkadaşlar. Kızım 9 ayına girdi diş sıkıntısı ishal iştahsızlık falan baya Yoruldum doktora gittim artı sırtında egzema çıktı. Neyse doktor kan alalım soluk duruyo dedi aldılar sonucunda kan değerleri düşük çıktı Ferrozinc verdi bugün verdim doktor bana bi kitap önerdi güvenli bağ bunu oku iyi gelir çok streslisin aşırı tereddütlüsün dedi huzursuzluğunu bebeğine yansımış arada bağ oluşmamış dedi çok sinirleniyorum sabaha kadar salla salla ne bacak kaldı ne çanak bende dayanamıyorum bağırıyorum sinirimi kendime vurarak çıkarıyorum ne yapsam yemiyo yoğurt veriyorum övüyo çorba yapıyorum bağzısını içiyor meyve püresi yiyordu önce övüyo danone cart curt yok iğrenmiş çocuk mama içmek istiyo sadece kilosu da 8.350 bi fikir lütfen çok uzun yazdım kusura bakmayın artık çarem kalmadı .

9 aya rağmen kilo 8,35 normal değil gibi sanki tabi bilmiyorum ama hep mi böyle doğduğundan beri iştahsız mı

Kilosu iyi sanki, doktor kilosu için ne dedi?
Uyumuyorsa demir düşüklüğünden olabilir.

Anne sütü alıyor mu?

Doktor normal kilosu aşırıda değil az da değil diyo kansızlıkda iştahsızlık yapar dedi yok canım ilk doğduğunda nasıl emerdi ay demeden kilo alırdı mama verince bıraktı dört aylıkken ekngıdayı çok güzel yiyordu ama şimdi hiç
9 aya rağmen kilo 8,35 normal değil gibi sanki tabi bilmiyorum ama hep mi böyle doğduğundan beri iştahsız mı

Bence kilosu normal çok düşük değil...bağirip çagirman gerginliğin bebeğe yansimiş olabilir hepimiz geriliyoruz zaman zaman sakin olmaya çaliş benim de bebeğim 9 aylik ekim de mi doğdu...doktorun verdiği ilacci kullan ve çorbalarina kiyma at toparlar şu an dişten dolayi iştahsiz olabilir elbet geçecek..

2 ay emdi sadece. Ferroda demir kan herşey eksikliği içinmiş kaç gün de kullan diye sormadım da doktor sağlığı önemli armut dibine düşer diye motive ediyo ama insan emek emek uğraşıp yemeyip övdümü mahfoluyorum

Kilosu iyi sanki, doktor kilosu için ne dedi?
Uyumuyorsa demir düşüklüğünden olabilir.

Anne sütü alıyor mu?

doktor sana jitap verene kadar iştah aççak bişey verseymiş ya bebişe supravit polivit ver vitamin iştahı açılır belki cnm sevdiği şeylerden ver dene bir istersen

Kilosu ayına göre az fakat gelişiminde sıkıntı yoksa dert etmeyin.. diş döneminde iştahsızlık en olağan durum.. ne yemek istiyorsa onu verin , zorlamayın... Ayağınızda sallamak yerine onun yanına uzanın. Konuşun koklaşın.. zordur eminim ama sabırlı olmak zorundasnz... ( Şu sallama olayını da hiç anlamıyorum ya neyse )

Bence kilosu normal çok düşük değil...bağirip çagirman gerginliğin bebeğe yansimiş olabilir hepimiz geriliyoruz zaman zaman sakin olmaya çaliş benim de bebeğim 9 aylik ekim de mi doğdu...doktorun verdiği ilacci kullan ve çorbalarina kiyma at toparlar şu an dişten dolayi iştahsiz olabilir elbet geçecek..
Aynısını doktor da dedi çocuğu huzursuz eden senin sinriin stresin dedi işte kitap önerdi canım valla ufak ekmek atsam övüyo koymayı nası yer

Niye bu kadar stres oluyorsunuz?
Zayıflayıp zaafiyet geçirecek değil, mama istiyormuş işte.
Birsüre hiç yemese ne olur.

Biraz rahat bırakın çocuğu, ağzına sürekli bir şeyler dayıyorsunuz gibi hissettim.

doktor sana jitap verene kadar iştah aççak bişey verseymiş ya bebişe supravit polivit ver vitamin iştahı açılır belki cnm sevdiği şeylerden ver dene bir istersen
Onu vermedi bizde doğal olarak doktora sormadan alamıyoruz iştah zaten yok bir iki kaşık yese ne sever bilmiyorum ki meyve danone muz yoğurt demedim hep nadir yedi

Niye bu kadar stres oluyorsunuz?
Zayıflayıp zaafiyet geçirecek değil, mama istiyormuş işte.
Birsüre hiç yemese ne olur.

Biraz rahat bırakın çocuğu, ağzına sürekli bir şeyler dayıyorsunuz gibi hissettim.
Değil valla artık Yoruldum yemez diye uğraşasım bile gelmiyo dışardan gören de dayıyosun mamayı diyo

Dönemsel iştahsızlıkları atarlı halleri olur atak dönemleri yani. Sakin olun yemiyosa zorlamayın çok uzun sürmez. Üstelik diş çıkarma zamanıysa hiç zorlamayın.

Ben şurdan yola çıkıp sakin oluyorum; ben hastayken yatak döşek yatarken biri bana zorla getirse tarhana çorbasını içeceksinde içeceksin dese ağzıma dayasa zorla , o kaseyi alır kafasından aşağı çorbayı dökerim. Onlarda onu hissediyo ama yapamıyor. Rahat bırakalım biraz yavrucakları :emir_bebek::emir_bebek:

Kilosu ayına göre az fakat gelişiminde sıkıntı yoksa dert etmeyin.. diş döneminde iştahsızlık en olağan durum.. ne yemek istiyorsa onu verin , zorlamayın... Ayağınızda sallamak yerine onun yanına uzanın. Konuşun koklaşın.. zordur eminim ama sabırlı olmak zorundasnz... ( Şu sallama olayını da hiç anlamıyorum ya neyse )
Hareketli şükür doktor rutin kontroller yapıyo gayet iyi diyo dişten sıkıntısı geçer diyo bende sevebileceği şeyler deneyen varmı diye fikir alışverişi yapmak istedim

Dönemsel iştahsızlıkları atarlı halleri olur atak dönemleri yani. Sakin olun yemiyosa zorlamayın çok uzun sürmez. Üstelik diş çıkarma zamanıysa hiç zorlamayın.

Ben şurdan yola çıkıp sakin oluyorum; ben hastayken yatak döşek yatarken biri bana zorla getirse tarhana çorbasını içeceksinde içeceksin dese ağzıma dayasa zorla , o kaseyi alır kafasından aşağı çorbayı dökerim. Onlarda onu hissediyo ama yapamıyor. Rahat bırakalım biraz yavrucakları :emir_bebek::emir_bebek:
Sanırsam atak dönemiymiş herkes öyle diyo

Diş çıkarıyorsa iştahsızdır canım biraz sabırlı ol. Ama egzama çıktı diyorsun, bir çocuk alerji uzmanına göster, belki besin alerjisi vardır, ondanda iştahsızlık kusma olur

Patates havuç kiyma haşla ve suyuyla robotton geçir yer...benim ki de kati şeylerde öğürüyor ben böyle yapiyorum..
Çok blenderdan geçirip direk püre yapma canım, biraz pütürlü olsun, pütürlü gıdaya da alışsın, sonra ilerde pütürlü gıdaya alışmaları, çiğnemeyi öğrenmeleri zor oluyor

Hareketli şükür doktor rutin kontroller yapıyo gayet iyi diyo dişten sıkıntısı geçer diyo bende sevebileceği şeyler deneyen varmı diye fikir alışverişi yapmak istedim
Yani başıma gelmedi daha fakat zaman zaman benim bebeğim çok iştahsız oluyor. Süt dışında ne verirsem almıyor... Ama meyve suları, arada yaptığım muhallebi, bir de ev yapımı bebe bisküvisi yoğurt ve meyve püresi karışımı ile aklını karıştırıyorum resmen :) yiyor...

Back
X