Bebek Beslenmesi deneyimli anneler yardımm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.583
13.552
248
İyi akşamlar.6 aylık kızım anne sutu ve günde iki oğun meyve puresi veriyorum.çok şukur kilosu falan iyi.mama kullandım hic yemedi.devam sutu verdim ağzını bile sürmedi napıcam bilmiyorum sürekli meyve puresiyle olmaz.grce sürekli uyanıp sut istiyo tam doyamadıgı için sık sık uyanıyo.napıcam bilmiyorum deneyimli anneler ne onerirsiniz

Patates havuc ilk etapta haşlayip biraz yag dokup ezip verebilirsiniz. icine et veya tavuk etide katabilirsiniz. veya corba deneyebilirsiniz.

Sebze puresi veriyor musunuz?
Su an hangi ayda ne veriliyordu cok hatirlayamiyorum ama uygunsa ev yapimi bebe biskuvisi yapip (hazirlari cok zararli) yogurtla falan karistirip verebilirsiniz aksamlari. Tok tutar.
Ya da meyveli muhallebi tarzi seyler yapabilirsiniz. Pirinc unu degil tabi kastettigim sey, internette cok guzel tarifler var tam bugday unu, cavdar unu gibi karisimlarla hazirlanan.

6 aylik bebege sebze meyve pureleri ve yogurttan baska ek gida veremezsiniz zaten. sebze pureleri, deneyin yavas yavas (havuç patates kabak gibi) organik, dogal ve acisiz tarhana bulursaniz tarhana corbasi da verebilirsiniz.
8. aydan itibaren kirmizi et (doktorumuz kuzu oneriyordu) balik ve gaz durumuna gore baklagiller e gecebilirsiniz.

Benim kızım da 6 aylık sabah kahvaltı maması hazırlıyorum. Gün içinde yoğurt, çorba ve meyve veriyorum. Akşam yatmadan önce muhallebi veriyorum. Bazen muhallebisine meyve püresi filân katıyorum.

Açıkçası benim kızım tatlı dan ziyade ekşi ve tuzlu gıdaları daha çok tercih ediyor. mesela muz yerine mandalina, muhallebi yerine tarhana çorbası gibi.

Doktorunuzla görüşün o size ay ay verilecek besin listesi versin...meyveyle başlayarak çok büyük hata yapmışsınız zaten...lütfen biraz bilinçlenin.teknolojinin çok kullanıldığı bir zamandayız.google da yazsanız,6 aylık bebek için başlagıç ek gıda önerileri çıkıyor...siz bebeğinizi ilk tatlı meyvelerle tanıştırmışsınız...hazmı kolay olan patates havuç ve pirinç unuyla başlasaydınız daha iyi olurdu.bir an önce doktorunuzla görüşün.ayrıca 8. Aydan sonra püre yememeli artık,çiğnemeyi öğrenmeli.

Doktorunuzla görüşün o size ay ay verilecek besin listesi versin...meyveyle başlayarak çok büyük hata yapmışsınız zaten...lütfen biraz bilinçlenin.teknolojinin çok kullanıldığı bir zamandayız.google da yazsanız,6 aylık bebek için başlagıç ek gıda önerileri çıkıyor...siz bebeğinizi ilk tatlı meyvelerle tanıştırmışsınız...hazmı kolay olan patates havuç ve pirinç unuyla başlasaydınız daha iyi olurdu.bir an önce doktorunuzla görüşün.ayrıca 8. Aydan sonra püre yememeli artık,çiğnemeyi öğrenmeli.
Emin olun bilinçsiz bir anne değilim sürekli kitap okuyorum.bebegimin uyudugu her an araştırma yapıyorum.ama sunu unutmamalıyız ki her bebek farklıdır.istedigi kadar kitaplarda yazılsın teoride kalabiliyor.baslarda denedim yemedi bende zorlamadım su anda zorlamıyorum.bebekte olsa oda bir birey her tadı sevip yemek zorunda degil sadece deneme yanılma yapıp görmek lazım zamanla

Balkabağı koyabilirsiniz çorbalarına. hem tat verir hem de çok besleyici. üstelik tam mevsimi.

İlk çocuğumda Dr ne derse yaptım iki yaşına kadar anne sütünden başka birşey ağzına sürmedi. İkincide biz ne yedirdiysek onu yedirdim. İştahı ilkine Gore daha iyi. Yetmiyorsa zorlama kafanada takma. Açlıktan ölmüyorlar. Ben bunu öğrendim.

Her doktor farklı siralayabiliyor ek gıda gecislerini.. 4 yıl önce meyve ile baslatanlar çok idi şimdi önce et tahıl diyen doktorlar var.. siz neler yememesi gerektiğine odaklanip doktorun sırasını da dikkate alıp kendi yolunuzu cizersiniz.. meyve en sevdikleri oluyor genelde ama ara ara 2li 3lu karışımlar bazen tek tek vs derken zaten yiyeceği az bişey tadimlik da olsa ilk asamada yeter.. ev yapımı yoğurt içine neler neler katarsiniz..

Back
X