Deneyimli annelerden yardim istiyorum

Oykumkbo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
72
18
3
35
Herkese merhabalar sorum butun hamilelerin tek derdi olan kilolar bebek dogduktan sonra sanki karnindan bebek cikmamis gibi şiş oluyor normalde 7 8 kilo kadar vermis olman lazim evet gidiyo o kadar ama neden şiş kaliyor anne karni anlamis degilim bu şişkinlik ne zaman geciyor cunku kayinvalidem baska sehirden gelicek onun icin bebek mevludunu 1 2 hafta icerisinde yapicam giycegim kiyafeti bile simdiden aldim normal bedenimden buyuk aldim ama sigarmiyim endiselerin var tek derdin bumuda diyebilirsiniz:) ama tüm hamilelerin suan icin tek sorunlari kilo tabi bebis olunca belki hic umrda bile olmicak :) deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim

Öncellikle hayırlı doğumlar olsun canım... Kilo verme ve göbek eritme bunyeden bünyeye fark ediyor.. 35 gün önce doğum yaptım 12 kilo almıştım 5 gün önce tartildim 7 kilo vermişim göbek desen yok denilecek kdr az ama yinede var tabiki ... Bu senin metabolizmana bağlı hızlı kilo veren biriysen verirsin ama emin ol bebek doğduktan sonra gecen gündüzün birbirine gireceği için kilo verimin hızlı olacak ... Ben emziremedim bebeğim meme almadı ne yaptıysam olmadı gitmediğim doktor görüşmedigim emzirme hemşiresi kalmadı ama almadı işte mama ile besliyorum çünkü sagmakla süt çok gelmiyor ve bebek çekmediği için de iyice kesildi... Emzirmek de kilo veriminde yardımcı oluyor bir de doğumdan sonra kendini iyi hissettigin vakit korse kullanırsan daha hızlı iner göbeğin :)

Hastane tipi sagma makineler var onlardan kiralarsaniz sutunuz cogaliyor.ayrica 2 yasina kadar bu sekilde sutunu veren tanidigim var.
Konuya gelecek olursak normal dogumla karin daha cabuk iniyor sanirim.benim 3.olmasin ragmen kimse dogum yaptigima inanmiyor.birazda bunyeyle ve emzirmeyle alakalida olabilir.

Canım çok isterim dediğin makinayı almak ama maddi durum şu an elverişli değil arkadaşn makinasını denedim aparatı değiştirerek ama bana misin demedi meme ucu problemimde var bir de galiba huy çekmiş çünkü biz 4 kardeş annemi emmemisiz.. evet normal doğumla kiloları daha çabuk veriyoruz tabi ben normal doğuma tövbe ettim o başka :)

6 gün önce sezeryan Doğum yaptım. 4 kilo doğdu oğlum bende 67 ile hamile kalmıştım 80 ile Doğuma girdim 13 kilodan bu gün kontrolüm vardı 69 geldim 11 kilo gitmiş 1 hafta dolmadan. Göbeğimde epeyce indi ama tabi sıkı bi göbek olması için çok çaba Laz'ım. Çok cıvık çünkü karnım. Hatta bi hafta sonra korse giymeye başlarım büyük ihtimalle toparlanmasına yardımcı olsun diye. Bu hamilelik sonrası 58-59 kiloya düşmek istiyorum. Emzirmek epey efor sarfettiryor çok kalori yaktırıyor. Sütüm az ama sürekli sürekli emziriyorum bende

Bende 67 ile hamile kaldim suan 80 kiloyum muhtemelen
Bebis 2 hafta erken gelmis sanirim:) bende ayni sizin gibi 67 ile hamile kaldim suan 80 kiloyum muhtelemen 2 kilo daha alirim benim gobegim zaten cok sarkikti bebek olmadan öncede cunku 90 kilodan 67 ye dusunce kaldi oyle ama cok sevindim sizin adiniza inşallah benimde gemen gider kilolar o kadar verdikten sonra tekrardan sismek istemiuorum:)

Aynen kilo takıntım bar biraz benim ve göbeğim su an gerçekten feci sarktı. Birde sezeryan olunca daha da sarktı ama sıkı sporla toparlarız bence :)

Canım bir şey sormak istiyorum bebeğim biberounu güzel emiyor mu ? Senin memeni tutmamak için direnip ağlıyor mu?

Canım bir şey sormak istiyorum bebeğim biberounu güzel emiyor mu ? Senin memeni tutmamak için direnip ağlıyor mu?
Biberonu emiyor evet ama baştan beridir beni hiç kabul etmedi almadı ağzına yıktı ortalığı öyle böyle derken zaten sütüm tamamen kesildi maalesef... Sağarak da çok çıkaramadım o yüzden tamamen süt kalmadı :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…