Deneyimli Annelerin bilgilerine ihtiyacım var.

Tuana01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2014
814
505
103
44
Arkadaşlar;
İki buçuk yaşında kızım var.ben bir yasından sonra;birşey yediremez oldum.bir yasından sonra;dış çıkarmaya başladı.birden yememeye başlamasını buna bağladık.ama neler yapıyorsam;sebze;et;meyve yediremiyorum.bu yüzden bunalıma girdim.cok inat.ne zorlamayla;ne oyunla yediremiyorum.tek yediyi sucuk ekmek;sade makarna.yogurt çorbası;arada patates kızartması;abur cubur.
Yayla çorbasını kıymalı;pirinç ve Bulgurlu yapıyordum.hadi ondan yoğurt yumurta et vitamini alıyor diyordum.simdi Onu'da yemez oldu.Ne yapsam yol gösterin ne olur!!!

Daha deneyimli anne olmadım ama full deneyimli teyzeyim:)
Yeğenimde böyle ablam süslemeler yaparak yediriyor
Yumurtadan ördek
Sebzelerden tabağa çiftlik yapıyor :)
Googleda vardır mutlaka
Birde böyle dene istersen

Hic zorlama inan acinkinca kal.Basit aslinda formul bu
NE kadar zorrlarsan yedirmeye cocukta tepki yapiyor yemegi gorunce ac olsa bile hem savuaya gecer.Bir sure ugrasma sabret sonra kendisi isticektir.

Doktora goturdunuzmu kilosu boyu normalse problem yapmayin biz anneler cok vesvese yapiyoruz kendimden biliyorum:) belli donemlerde heleki bu sicaklarda yemek istememeleri normal benimki bugun resmen ac yatti mesela

Doktora goturdunuzmu kilosu boyu normalse problem yapmayin biz anneler cok vesvese yapiyoruz kendimden biliyorum:) belli donemlerde heleki bu sicaklarda yemek istememeleri normal benimki bugun resmen ac yatti mesela biraz ustune dusmeyin bakalim ne yapacak

Doktora goturdunuzmu kilosu boyu normalse problem yapmayin biz anneler cok vesvese yapiyoruz kendimden biliyorum:) belli donemlerde heleki bu sicaklarda yemek istememeleri normal benimki bugun resmen ac yatti mesela biraz ustune dusmeyin bakalim ne yapacak

Yumurtadan ördek
Googleda vardır mutlaka
Yumurtadan ördek
Googleda vardır mutlaka

Bebeğinizi sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırsınız insallah.bebekken hükmedebiliyoruz.fakat bir yaştan sonra cok zor.Neler yapiyorum.oyunla ağzına veriyorum;hemen geri çıkartıyor.onune koyuyorum döksün saçsın yeterki yesin diye.mincikliyor ama asla yemiyor.

Hic zorlama inan acinkinca kal.Basit aslinda formul bu
NE kadar zorrlarsan yedirmeye cocukta tepki yapiyor yemegi gorunce ac olsa bile hem savuaya gecer.Bir sure ugrasma sabret sonra kendisi isticektir.
İnan'ın Onu da deniyorum.cok inat ne istiyor ne yiyor.onune koyuyorum oynayarak yesin diye ama sonuç alamiyorum.

Masallah diyim;görüntüde problem yok gibi görünüyor.ama karbonhidrat besleniyor.hic vitamin alamıyor.bir arada multivitamin balık yağı içiriyordum.uzun suredir Onu da başaramaz oldum.goz altı morarmaya başladı. Kardeş yakında gelecek.bir duzene sokabilsem yemek isini.

Masallah diyim;görüntüde problem yok gibi görünüyor.ama karbonhidrat besleniyor.hic vitamin alamıyor.bir arada multivitamin balık yağı içiriyordum.uzun suredir Onu da başaramaz oldum.goz altı morarmaya başladı. Kardeş yakında gelecek.bir duzene sokabilsem yemek isini.

İnan'ın Onu da deniyorum.cok inat ne istiyor ne yiyor.onune koyuyorum oynayarak yesin diye ama sonuç alamiyorum.
Uzum bir donem bu sekilde devam et sabirli olmalisin.Aç kalcak hali yok tabagini her sefernde onune koy bu senin tabaginde yerse yer yemzse .Deger gum ac kalicagini bilcegi icin yer emin ol.

Uzum bir donem bu sekilde devam et sabirli olmalisin.Aç kalcak hali yok tabagini her sefernde onune koy bu senin tabaginde yerse yer yemzse .Deger gum ac kalicagini bilcegi icin yer emin ol.

İnsallah.bu şekilde de deneyim.onune tabletten çocuk videoları acıyorum.daldiriyorum ama yediremiyorum.

Arkadaşlar;
İki buçuk yaşında kızım var.ben bir yasından sonra;birşey yediremez oldum.bir yasından sonra;dış çıkarmaya başladı.birden yememeye başlamasını buna bağladık.ama neler yapıyorsam;sebze;et;meyve yediremiyorum.bu yüzden bunalıma girdim.cok inat.ne zorlamayla;ne oyunla yediremiyorum.tek yediyi sucuk ekmek;sade makarna.yogurt çorbası;arada patates kızartması;abur cubur.
Yayla çorbasını kıymalı;pirinç ve Bulgurlu yapıyordum.hadi ondan yoğurt yumurta et vitamini alıyor diyordum.simdi Onu'da yemez oldu.Ne yapsam yol gösterin ne olur!!!
Aynı benımkı ole zor bır durumkı anlıyorum sızı,benımde oğlum yemez ıcmez çok kaprızlı tutdurur herseye ınat eder hatta bazen acaba takıntı hastalığı fln mı var dıye ben takarım.kısacası çok zor bır çocuk benımkısı herturlu yolu denedım yemedı yedıremedım sonunda tabletde gurbetcı aıle var onun vıdeolarını ızlıyo veya nıloya fln ızletıyorum bılıyorum bu çok zararlı ama başka yolum yok yemıyor aç bıraksamda acıkmıyor yemıyor sadece bu yöntemle 2kasık yıyor Buarada benımkı22 aylık

Ben suyla oynatarak yediriyorum denemediyseniz bir deneyin cocuklar suyu sever insallah duzelir kuzucuk

Aynı benımkı ole zor bır durumkı anlıyorum sızı,benımde oğlum yemez ıcmez çok kaprızlı tutdurur herseye ınat eder hatta bazen acaba takıntı hastalığı fln mı var dıye ben takarım.kısacası çok zor bır çocuk benımkısı herturlu yolu denedım yemedı yedıremedım sonunda tabletde gurbetcı aıle var onun vıdeolarını ızlıyo veya nıloya fln ızletıyorum bılıyorum bu çok zararlı ama başka yolum yok yemıyor aç bıraksamda acıkmıyor yemıyor sadece bu yöntemle 2kasık yıyor Buarada benımkı22 aylık

Allah yardımcımız olsun.ben bir kaç kaşık yese sebzenin meyvenin vitaminini alsın diye razıyım.tabletsiz birşey yemiyor.hep eğitici seyler acıyorum.cocuk sarkilari acıyorum.cok inat zorlan versem çıkarıyor ağlıyor.dua ediyorum ne olur yemek yemeye başlasın diye.

Ben suyla oynatarak yediriyorum denemediyseniz bir deneyin cocuklar suyu sever insallah duzelir kuzucuk

Suyla oynamayı cok seviyor.kizim cok inat basına buyruk bir çocuk kandiramiyorum.Hadi bunu ye surata gidelim ;sunu yapalım;sana sürprizim var diyorum.hayir anne diyor cadı kanmıyor.

canim o yasta bi yere oturtup hadi ac agzini diyip yemek yiyen cocuk cook nadir emin ol. muhakkak onu heycanlandiran bisi vardir onu kesfedip odullendirerek yedirmeyi dene

Çokta sağlıklı şeylerle beslenmiyor ama kar zarar hesabı yapmak lazım hiç yememesinden iyidir,yemek konusunda hiç zorlama acikincaya kadar bekle elbet yiyorlar o zaman ,birde sırf yesin diye geze geze,oyun ile,TV tablet vs araçlarla yedirmemeye çalış yemek rutini yapmaya çalışın ilerleyen zamanda faydasını görürsünüz

Sucuk yemesidogru degil diye biliyorum.evde ne pisiyorsa onlara alisir bi sure sonra abur cubur almayin gormezse tanismazsa isteyemez kizim 6 yasinda hic kola icmedi sucuk yemedi ornegin.ornegin tavuk yeme yarismasi yapin biz oyle alistirdik