• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi deneyimli annelerin yardımına ihtiyacım var

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

gourde

Guru
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
17
2
286
Merhaba benim 29 aylık bir kızım var ve şu anda dört aylık hamileyim.kızıma tuvalet eğitimine aslında iki yaşına girdikten sonra başladım sayılır.beni tuvalette görmesine izin verdim.orada ne yaptığımızı açıkladım.sonra klozetin üstüne konan aparattan alıp zaman zaman üstüne oturtup orada oyun oynadık.taşınacağımızı bildiğim için fazla zorlamak istemedim.bir ay öncesine kadar bezini hiç sökmedim ama o istedikçe götürüp tuvalete oturttum.orada istediği kadar suyla sifonla tuvalet kağıtlarıyla oynadı hatta uzun süre oraya hiç çiş yapmadı sadece oturup oynayıp çıksak bile övdüm ödüllendirdim.son bir aydır gündüzleri bezini takımıyorum.sadece dışarıya gideceğimiz zaman ve gece bağlıyorum.çişini tuvalete yapıyor ama asla yapmadan önce söylemiyor.ben süresini takip ediyorum.bir buçuk iki saatte bir gidersek hiç çiş kaçırmadan günü tamamlayabiliyoruz.çiş yapınca bonibon vermeyi yapışkanlı ödülleri külodun üstündeki kelebek üzülür temiz kalmak ister demeyi çişe el sallamayı tuvaletimi yapınca suyla oynamasına izin vermeyi hala sürdürüyorum ama kakayı hep aynı saatlerde yapmadığından ve söylemediğinden kiloda yapıyor.bir kez tuvalete yaptı ama korktu.sakinleştirip ödüller verdim ama kaka yapacağını anlayıp tuvalete götürsem de kakayı tuvalete yapmıyor.asla tuvalete gideceğini önceden söylemiyor.eşim biraz sabırsız biri iki kere küloda yaptı diye daha hazır değil bu böyle olmaz dedi ama ben ısrarla devam ettim çocuğu zorlamak acele ettirmek istemiyorum ama ben çalışıyorum ekimde işe başlıycam kızıma dedesi bakacak ve şubatta kardeşi doğacak artık biraz daha ilerleme kaydetmemiz lazım çok uzun oldu kusura bakmayın ama bu konuda pek destekçim ve yol gösterenim yok.görüşlerinize ihtiyacım var.başka neler yapabilirim.

33 aylığız ve yaklaşık iyi aydır bizde eğitimdeyiz ve yorucu geçiyor .

Size tavsiyem bezi çocuğa unutturmanız olacak . Aksi halde çocukta tuvalet eğitiminin oturması daha zor oluyor bence . Alıştırma külotlarından alıp dışarı çıktığınızda onu giydirebilirsiniz . Arabanız varsa çocuk koltuğuna ayrıca alt değiştirme bezi de örtebilirsiniz ( koltuk Islak şunu serelimde sende ıslanma derim ben asıl sebebi söylemem ) Dışarda uzun süre kalmamaya çalışmalı ya da mecburen dışardaki tuvaletlere götürebilirsiniz . Sabah uyandığında da farkettirmeden bezini almaya çalışın . Aksi halde bezin rahatlığını tercih ediyorlar ve altına yapma seçeneğinin var olduğunu unutması zor oluyor .

Ben sadece gece bezliyorum . Bezleri bebekler takar , sen kocaman oldun , bunları artık atıyorum falan deyip sakladım . Önceleri bu hoşuna gitmesede şimdi markette falan görünce , bebeklerin bunlar , ben büyük diyor ki hala tam konuşamıyor .

Sakın vazgeçmeyin çok ilerlemişsiniz , en başa döner sonra .
Allah yardımcımız olsun bol sabır ve kolaylıklar versin .

Son düzenleme:
Back
X