• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

deneyimli ev hanımları yardım..

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
Hanımlar merhaba..
Yeni evliyim bu hafta sonu kv leri yemeğe ilk defa alıcam..
Stres yaptım ne yemek yapıcam nasıl ağırlıycam vs..
Kvdem cok becerikli bi kadın yemekleri cok güzel oluyor..
Bende üniydi kpssydi derken çokda bu işlerden anlamıyorum..
Yemek yapmayı herkes kadar biliyorum fakat öye cok agır yemekleri yapamam..
Şöyle lezzetli bi menü verecek olan var mı çokta sıradan olmayan..
Bide misafir ağırlamak adına güler yüz tatlı dil dışında dkkat etmem gereken tüyolar ..
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çookk teşekkür ediyorum..

Son düzenleme:
Öncelikle, evin temiz olsun.. Tabi, misafir gelince, güler yüzünü tatlı dilini eksik etmezsin..
Menüye gelince, bence çok becerikli olsan dahi ağır yemekler yapma.. Çok eşitte olmasın. Az ve öz olsun. Yoksa, diğer türlü beklentileri çok yüksek olur. Beklentilerini minimuma indir.
Mevsimlerden kış. Bence balık menüsü seçebilirsin. Önden, mercimek çorbası. Ana yemek olarak balık. salata ve mezeler.. Tatlı olarak da fırın da helva..

Güler yüz tatlı dil zaten işin sırrı . Gelen sevilen biri ise ne kadar yorgun olsak da niye geldin , kalk git hadi suratı hoş olmaz :) Sevilmeyen biri ise biraz yapıyorum ne yalan söyleyeyim :rolleyes:

Evinde derli toplu olsun .

Yemek kolay .

Çorba ( ne istersen yap ama çorba olsun mutlaka , mercimek , yayla, düğün , şehriye . )
Ara sıcak olarak paçanga / avcı böreği benzeri bir börek yemeğe uygun oluyor .
Soğuk meze / zeytinyağlı da olmalı . Şuan mevsimi enginar çanakları yapabilirsin ya da portakallı kereviz .
Yoğurtlu salatan olabilir .
Çok uğraşırım diyorsun ara sıcaakta içli köfte , zeytinyağlıda kuru patlıcan dolma favorimdir.
Ana yemeğin et/balık/tavuk tercih edebilirsin . ( Fırında beşamelli tas kebabı , sebzeli fırın palamut , tavuk sarma ....vs )
Garnitürü patates püresi ya da fırında baharatlı patates olabilir. Pilavla beraber .
Tatlıda yemekten sonra hafif bir sütlü tatlı .

Daha ne olsun .

Son düzenleme:
Hanımlar merhaba..
20 günlük evliyim bu hafta sonu kv leri yemeğe ilk defa alıcam..
Stres yaptım ne yemek yapıcam nasıl ağırlıycam vs..
Kvdem cok becerikli bi kadın yemekleri cok güzel oluyor..
Bende üniydi kpssydi derken çokda bu işlerden anlamıyorum..
Yemek yapmayı herkes kadar biliyorum fakat öye cok agır yemekleri yapamam..
Şöyle lezzetli bi menü verecek olan var mı çokta sıradan olmayan..
Bide misafir ağırlamak adına güler yüz tatlı dil dışında dkkat etmem gereken tüyolar ..
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çookk teşekkür ediyorum..
Süzme mercimek çorbası
Fırında tavuk patates-yada fırında köfte patates
pirinç pilavı
zeytinyağlı yaprak sarması eğer yapabilirsen yada zeytinyağlı taze fasülye
Peynirli börek
salata çeşitleri.Köz patlıcan salatası yapabilirsin sarımsaklı ve yoğurtlu yine yanına çeşit fazla olsun diye marul salatası yapabilirsin.
tatlı olarakda irmik helvası.

Öncelikle, evin temiz olsun.. Tabi, misafir gelince, güler yüzünü tatlı dilini eksik etmezsin..
Menüye gelince, bence çok becerikli olsan dahi ağır yemekler yapma.. Çok eşitte olmasın. Az ve öz olsun. Yoksa, diğer türlü beklentileri çok yüksek olur. Beklentilerini minimuma indir.
Mevsimlerden kış. Bence balık menüsü seçebilirsin. Önden, mercimek çorbası. Ana yemek olarak balık. salata ve mezeler.. Tatlı olarak da fırın da helva..

arkadaşlar eşim ve ailesi doğulu enginardır kerevizdir bilmezler pek balık çeşidi de yine öyle bilmiyorum sevmezlerse mahcup olmak istemiyorum..
daha çok et tarzı şeyler seviyolar..
şeyy acaba fırında sebzeli köfte yapsam çorba pilav dışında hafif mi olur..
bide tatlıyı dışardan alsam olmaz mıı..ayıp mı olur.?

firinda helvayı ilk defa duyuyorum:D

Deneyimli değilim ama tembelim :KK70:
Tembel olduğum için pratik ama lezzetli tariflerim var.
Çorbanı düdüklü kullanmayı biliyorsan mercimek çorbasi bilmiyorsan da en kolayı olan tarhanayla yap.
Sonrasında fırında poşet içine sebze ve tavuk koyarsin kori gibi lezzet katan baharatları koyup calkalarsin. Torbayı deler bağlar fırınlarsin mis gibi pratik ana yemegin olur.
Ortaya da mutlaka kremalı patates yap. Her yiyen bayılır tarif ister ama bildiğin dünyanın en basit mezesi. su marketteki minik hazır kremadan al 200 ml. Dogradigin patatese tuz karabiber dök ve ustune kremayi dök firinla yarım saat kırk dk sonra pişer en son kasar rendesi döküp on dakika daha pişir, bu kadar.
Ortada salatan, yogurtlu semizotu gibi yine pratik yoğurlu bir meze olduktan sonra zaten masa zengin durur.
Bence pilav fln riske girmek istemiyorsan yapmana gerek dahi yok. Patlat bir makarna oldu bitti.

En mantıklısı:super:

Süzme mercimek çorbası
Fırında tavuk patates-yada fırında köfte patates
pirinç pilavı
zeytinyağlı yaprak sarması eğer yapabilirsen yada zeytinyağlı taze fasülye
Peynirli börek
salata çeşitleri.Köz patlıcan salatası yapabilirsin sarımsaklı ve yoğurtlu yine yanına çeşit fazla olsun diye marul salatası yapabilirsin.
tatlı olarakda irmik helvası.

bende buna benzer bi menü düşünüyorum.. tatlıyı kndim yapmasam dışardan alsam ayıp olur mu peki ?

Kayinvalide becerikli olabilir, sen olmak zorunda değilsin. Önce bunu bir kabullen...

En iyi yaptığın yemeği yapabilirsin.

Ama ben evde misafir ağırlayacaksam genelde balık söylerim. Pisirir getirirler. Hem ev korkmaz hem balık menüsü güzel görünür göze hem de ben yorumlamış olurum ki bu da misafirimle daha verimli zaman geçirmem için şart. Yanına salata meze yaptım mı tamamdır. Gelen de bi zahmet tatlı alır gelir, eli boş gelmez. Benim en kolay ve keyifli menüm bu.

Bazen de eğer canım isterse et menüsü yaparım. Değişik bir pilav, patates puresi ve biftek. Migrosta soslu biftekler var çok lezzetli. Yağsız tavada ya da ızgarada 15 dakikada hazır. Yanına çorba, salata, bir minik zeytinyağlı al sana mis gibi yemek.

Misafir ağırlarken benim için en önemli şey misafirle vakit geçirmek. O insanlar yemek yeme amacıyla değil birlikte zaman geçirme sosyalleşme amacıyla geliyorlar evinize. Yemek işin bonusu. O yüzden mutfak salon arası mekik dokuyan, sürekli servis yapan, koyan kaldıran, düzelten, yerleştiren bir ev sahibi olmam asla. Önemli olan sohbet muhabbettir benim için. Misafirliğe gittigimde de aynı şeyi beklerim.

Tam yerine konu açtın burdaki hatunlar sana çok yardımcı olurlar ;) stress yapma yeterli ne olduğunu anlamadan bitiyor yemek faslı

Güler yüz tatlı dil zaten işin sırrı . Gelen sevilen biri ise ne kadar yorgun olsak da niye geldin , kalk git hadi suratı hoş olmaz :) Sevilemeyen biri ise biraz yapıyorum ne yalan söyleyeyim :rolleyes:

Evinde derli toplu olsun .

Yemek kolay .

Çorba ( ne istersen yap ama çorba olsun mutlaka , mercimek , yayla, düğün , şehriye . )
Ara sıcak olarak paçanga / avcı böreği benzeri bir börek yemeğe uygun oluyor .
Soğuk meze / zeytinyağlı da olmalı . Şuan mevsimi enginar çanakları yapabilirsin ya da portakallı kereviz .
Yoğurtlu salatan olabilir .
Çok uğraşırım diyorsun ara sıcaakta içli köfte , zeytinyağlıda kuru patlıcan dolma favorimdir.
Ana yemeğin et/balık/tavuk tercih edebilirsin . ( Fırında beşamelli tas kebabı , sebzeli fırın palamut , tavuk sarma ....vs )
Garnitürü patates püresi ya da fırında baharatlı patates olabilir. Pilavla beraber .
Tatlıda yemekten sonra hafif bir sütlü tatlı .

Daha ne olsun .

bu dedikleriniz sanki zor yada ben yeteneksizim :KK17:
zaten doğulular kerevizdi enginardı yemezler çorba pilav börek kolayda kuru dolmalar vs zor gibi ..

Menüler için güzel öneriler var ama en önemli önerim şu olacak: Daha önce yapmadığın bir şeyi yapma. Deney yapmak için hç uygun bir olay değil. Kendimden biliyorum :halay:

arkadaşlar eşim ve ailesi doğulu enginardır kerevizdir bilmezler pek balık çeşidi de yine öyle bilmiyorum sevmezlerse mahcup olmak istemiyorum..
daha çok et tarzı şeyler seviyolar..
şeyy acaba fırında sebzeli köfte yapsam çorba pilav dışında hafif mi olur..
bide tatlıyı dışardan alsam olmaz mıı..ayıp mı olur.?
Bencede balık ilk kez gelecekler için olmaz çünkü herkes sevmiyor eğer seviyorlarsa bir daha geldiklerinde yaparsın.

Evin temiz olsun. Güler yüzlü ol. Son olarak misafir geldiğinde masan dahi hazır olsun.

Menü de şöyle olabilir. Hepsi basit tarifler zaten.

Ezogelin çorba (at mercimeği pirinci suya haşla, blenderdan geçir, ayrı bir yerde yağ salça baharat Kavur ekle gitsin)
Et sote, patates püresi. Ya da hünkar beğendi. Hangisi kolayına gelirse.( Ben patates püresine üşeniyorum mesela blenderdan geçirimince yapış yapış oluyor.)
Pirinç pilavı. İstersen mısırlı ya da garnitürlü olsun. (Pilavım kötü oluyor dersen sırf arpa şehriyeden sebzeli bol baharatlı pilav yap. Risksiz)
Paçanga böreği. (Zaten basit şey.)
Barbunya pilaki al ya da zeytinyağlı taze fasulye yap.
Ortaya yeşil salata.
İki tane soğuk mezemsi salata. Hünkarbeğendi yapmazsan patlıcan salatası, yaparsan patates topları. (Patatesi havucu haşla, ince bulguru ıslatıp koy, dereotu doğra top top yap) diğeri de kırmızı biber ya da semizotunu sarımsaklı yoğurtla karıştır.
Tatlıyı da hazır da alabilirsin. Gül tatlısı var şerbetli o da basit.

Şimdi kısa sürede bunları nasıl yapacağına gelirsek, zeytinyağlılar ve çorba önceki günden kalınca nedense tadı daha iyi oluyor. Gelecekleri gün öğlen eti ve tatlıyı yaparsın. Akşamüstü püreyi ya da beğendiyi. O arada böreği hazırlarsın. Gelmelerine yakın kızaracak. Sonra salatalar ve soğuklar.

Hem basit hem doyurucu hem risksiz.

Deneyimli değilim ama tembelim :KK70:
Tembel olduğum için pratik ama lezzetli tariflerim var.
Çorbanı düdüklü kullanmayı biliyorsan mercimek çorbasi bilmiyorsan da en kolayı olan tarhanayla yap.
Sonrasında fırında poşet içine sebze ve tavuk koyarsin kori gibi lezzet katan baharatları koyup calkalarsin. Torbayı deler bağlar fırınlarsin mis gibi pratik ana yemegin olur.
Ortaya da mutlaka kremalı patates yap. Her yiyen bayılır tarif ister ama bildiğin dünyanın en basit mezesi. su marketteki minik hazır kremadan al 200 ml. Dogradigin patatese tuz karabiber dök ve ustune kremayi dök firinla yarım saat kırk dk sonra pişer en son kasar rendesi döküp on dakika daha pişir, bu kadar.
Ortada salatan, yogurtlu semizotu gibi yine pratik yoğurlu bir meze olduktan sonra zaten masa zengin durur.
Bence pilav fln riske girmek istemiyorsan yapmana gerek dahi yok. Patlat bir makarna oldu bitti.

evet kremalı patates farklı oldu bunu yapablirim arkadaşım teşekkürler bu yazdıklarınızı düşünüp kafamda bi menü olşturucam bast ve güzel olanlarını :KK9:

valla bence de çok ekstra birşeye gerek yok diyenlerdenim. Benim çok iyi yemek yapıyor olmama geleceklerse gelmesinler. BEnde ilk kayınvalidemleri ağırladığımda çorba, tavuk sote ve pilav yapmıştım. Yannda karışık salata ve avokada salatası vardı. Çay ikramında da kek ve kurabiye vardı o kadar. Çalışarak ancak bu kadar valla fazlasını beklemesinler

bu dedikleriniz sanki zor yada ben yeteneksizim :KK17:
zaten doğulular kerevizdi enginardı yemezler çorba pilav börek kolayda kuru dolmalar vs zor gibi ..

Kendini zorlama zaten ... yapabileceklerini yap.

Benim eşimin ailesi de pek zeytinyağlı sevmez ... kayınpeder bir çok şeye abidik gubidik icat der :rolleyes:

Ona çorba , kuru pilav ya da köfte falan olacak .

Sende hem kendine hem misafirine göre düşün .

Çorba yaparsın o cepte ... madem et seviyorlar , yap mis gibi fırında İzmir Köfte koca borcam yanına da pilav .

Sofranda da salatan olsun , turşu falan da çıkar severler eminim .

Börekte yaparım demişsin o da cepte .

Daha da kasma kendini o zaman . Al bir kilo baklava ..oldu bitti

Back
X