Dengeli translokasyon taşıyıcısı olup prp eksozom yaptıran var mı?

Zeynep Adammmmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2024
4
1
1
37
Merhaba hanımlar son çare buraya yazmaya karar verdim, üç kez tüp bebek tedavisi yaptırdım bir kez transfer yapıldı maalesef sonuç negatif son tedavide ise dengeli translokasyon olduğumu öğrendim ve gelişen iki tane 5.gün embriyosuna genetik yapıldı fakat bunlardan da sonuç negatif geldi şimdi ise Bülent tıraşa gittim, o ise prp eksozom önerdi bu sayede daha çok sağlıklı embriyo oluştururuz ve şansımız artar denildi ama çom kararsızım sanki olmaması için her şey engelmiş gibi geliyor.

Benim de genetik taramadan ilk denemde sağlıklı gelmemişti
Bende Acıbadem Maslak hastanesine gidiyorum bu defa 2 tane sağlıklı geldi çok şükür denemeye devam edin

Aslında 15-16 arası yumurta toplanıyor fakat üç denemede de hiç sağlıklı embriyoya ulaşamadık hal böyle olunca insanın umutları tükeniyor

Elbette ki doktorunuzun bir bildigi vardir muhakkak, ancak benim doktorum prp'nin bilimsel hicbir temeli olmadigini, kanitlanmis calismalarin varolmadigini soylemisti. Bunun ticari bir tedavi bicimi oldugunu ve kendi merkezlerinde bu sebeple prp uygulamadiklarini soylemisti. Dengeli translokasyon tasiyicisiysaniz, yasiniz ilerlemeden (cunku yas ilerlerse bir de ileri yas sorunu eklenecek) bol bol opu yaptirip pgt-sr yontemi ile embriyolariniza test yaptirmak durumundasiniz. Cok zorlayici bir yol. Bizim genetik ve kromozomal bir sorunumuz olmadigi halde ileri yas sebebi ile 8 opu yaptirmis biri olarak maddi manevi zorluklarinin inanin ki farkindayim, size verebilecek tek tesellim bu is hic belli olmuyor. Bir ay embriyo sayisi cok az oluyor, bir ay bir de bakiyorsunuz ki cogalmis. Bir kac opu ust uste hepsi sagliksiz geliyor, sonra biri saglikli geliyor ve o size umut oluyor. Umarim rabbim en kisa surede sizi de umudunuza kavusturur.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için insan bir umut diye her şeylerden çare arıyor 3kez opu deneyip aynı sonucu alınca belki bunda bir mucize olurmuş gibi geldi, aslında yaş olarakta çok kritik evredeyim 35 yaşındayım. Denemek ve olumsuz sonuç almak manevi olarak beni çok üzüp yıpratıyor sonrasında toparlanmam süreç alıyor

Cok haklisiniz, oldukca yipratici bir surec 8 kez toplama yaptirdim bilmez miyim? Biz sisli memorial'da tedavi olurken muhasebe sorumlusu ile fiyatlar konusunda pazarlik yapmistik. Surekli deneme yapmamiz gerektigi icin bize ozel bir paket vermisti. Siz de kendi hastaneniniz ile gorusup size ozel bir paket almaya calisabilirsiniz. Ust uste deneme yaparsaniz eninde sonunda bir iki tane saglikli cikacaktir. Rabbim size sabir versin ve biran once guzel sonuclar aldirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…