ömür boyu diyet yapamazsin saglikli beslenmeyi ögrenmelisin
simdi koyapliyacagim yaziyi cok cok iyi oku ve düsün

bende bir zamanlar kiloluydum ortaoku yillarimda 65 civari ... ama simdi hersey benim kontrolümde ben istersem degistirebilirim bu benim kaderim degil basarmak benim en büyük amacimmmm..Lütfen iyi oku canim..
NEDEN YAGLANIRIZ
1)Yağlanmaya sebebiyet veren sağlıksız besinler
Hızlı Khlar (kana çok hızlı karışan karbonhidratlar):
Her türlü unlu gıda (ekmeklerin hepsi,pizzalar,poğacalar vb.), her türlü şekerli gıda (bal, çikolatalar, pastalar, meyvelerin büyük çoğunluğu), beyaz pirinç, patates, havuç, mısır.
2)Yağlanma yapmayan Sağlıklı Besinler
Yavaş Khlar (kana çok yavaş karışan karbonhidratlar): Her türlü salata yeşili (domates, biber, soğan, yeşilsoğan, marul, karalahana, dereotu vb.), her türlü sebze (mevsim sebzeleri), bulgur (kalın bulgur iri taneli), mercimek, kurufasülye, barbunya, nohut, kuruyemişlerin bazıları (şeker içermeyenler fındık-ceviz-badem)
Sağlıklı Proteinler: Her türlü kırmızı et (et döner, antrikot, kıyma, kasap sucuğu), beyaz et (bütün tavuk yada tavuğun parçaları), hindi eti, her türlü balık, tam yumurta, fermente sütler (her türlü peynir-yoğurt-ayran).
Sağlıklı Yağlar: Zeytinyağı, tereyağı, iç yağı (hayvanların yağlı kısımları ve hayvan yağları), balık yağları (omega3 ve 6).
Sağlıklı Lif kaynakları: Zeytin, salatalar, sebzeler, gerçek kepek (kepekli un değil sadece kepek), meyvelerin lifli ve şekersiz olanları.
-Açıklama: Sağlıklı yada sağlıksız olarak ayrım yaparken sadece yağlanma yapıp yapmamasına, insülin direnci oluşturup oluşturmamasına göre bir çizgi çektik! Burada sağlıklı kısma yazdıklarımızın dışında aklınıza ne kadar ürün geliyorsa hepsi sağlıksızdır demek değil!
Kh ları ayırırken sadece glisemik endeks dediğimiz kavrama bakmadık! Glisemik indeks tablosunda yavaş yada vasat gi olan bazı besinler bile yüksek derece rafine ürün olduğu için aslında hızlıdırlar! Hızlı yada yavaş ayrımımız içeriğindeki şekeri kana ne kadar hızlı veriyor olduğudur!
alinti..