Dengesiz is arkadasi

Arkadaşınızın gözü bozuk olabilir mi ben kendimden biliyorum miyop olduğum için lens takmadığım zaman burnumun ucunu görmem 😂😂 belki öyle anlarına denk geliyorsunuz ve sizi görmüyor, tabi görüp konuşmuyorsa normal değil
Bende de var miyop, lens takmasam binecegim otobusu bulamam :D gorup konusmuyor. Baskasiyla konusuyor cunku :)

Benim üniversite döneminde oda arkadaşımda öyleydi. Hemde sınıf arkadaşımdı. Bir gün cok iyi bir gün cok kötü. Sürekli acaba bir şey mi yaptım diyip kendimi suçluyordum tanıdıkça anladım ruh halinin bozuk olduğunu. Asıl sorun aslında kendisi. Kendisi ile mutsuz olduğu icin ilişkilerini ayarlayamayan cok insan var. Eğer mutlu ise çevreyle bağı mükemmel oluyor. Değilse kimseyle konuşmuyor. Ben çözümü karşılıklı davranmakta buldum. Modu dusukse hiç yüz vermezdim. İyiyse konuşurduk. Tabi yüzeysel. Hatta modu kötüyken surat yapardım pesimde dolaşırdı. Anlam veremiyordum o dönemler. Ve bu insan psikolog su an. Ne diyeceğimi bilemiyorum ama verebileceğim tavsiye o yokmuş gibi hayatınıza devam edin iyiyse konusun surat yapıyorsa hiç konuşmayın. Günaydın demesini ondan bekleyin karşı karşıya kalırsanız. Yoksa toplulukta ortaya günaydın diyin. Cok zor bir durum iyi bilirim. :silah:
Bu durum biraz suna benzedi. Bu arkadas gelmeden once biz uc kisi daha samimiydik. Daha sonra kendisi de muhabbetlere katildi, eyvallah. Ama donem donem her birimize bu dengesizlikleri yapiyor. Simdi ucuncu arkadasin pesine takilmis ikimmizi gormezden geliyor. Ayni lisede gruplasmaya bayilan ergenler kizlar gibi :D

Bir de ben.. İşi orada bırakıp kendi hayatıma devam ediyorum. Eski iş arkadaşlarımla görüştüğüm olur ama nadir. Beraber çalışırken bütün gün görüp sonra özel hayatta da olunca boğulurum ben. Zaten çok muhabbet tez ayrılık getirir. Buna inandım..

Mesela öğle paydosunda bazen yakındaki avm ye gidip gezerim. Yeni işe giren bir kız "bana da haber ver eşlik ederim" dedi. Ama ben hala söylemedim gel diye. İş dışında kafa dinlediğim bir alan sonuçta. İşyerinde gayet muhabbet ediyoruz zaten..

Konuya gelince ben benimle bir anda muhabbeti kesen kişi önem verdiğim biriyse "hayırdır moralin mi bozuk" diye sorarım. Ama pek önemli değilse onun yaptığı gibi yapar görmezden gelirim.

Dalgın mı oluyor acaba? Normalde her sabah yanımdan geçene günaydın derim bazen bir şey düşünürken o kişiye demediğimi farkediyorum ama çok geç oluyor tabi.

Bundan sonrası için de konuşursa havadan sudan konuşup dağılın. Bir şey paylaşmayın.
Günaydın iyi akşamlar demeyi o pas geçse bile siz geçmeyin. İnsanlık öğrenmiş olur hem..
O an dalgin oldugunu dusunmuyorum cunku benimle konusmayip baskasiyla konusuyor. Bunu da gun icinde devam ettiriyor. Tuhaf bir insan yani.

Bu şekilde davranan bir komşum vardı...Kapimizin önünde selam verdiğimde bana sarıldığı da olurdu kafasını çevirip gittiği de :KK45:Ozunde kötü niyeti olmayan ama bu tür davranışları nedeniyle komsuluk ilişkisimizi nasıl ayarlayacagim konusunda kafamı karıştıran birisiydi. Ben de çok samimi olmamaya o selam verirse selam vermeye karar verdim .Başka komşumuzun evinde karşılaştığımız sohbet ettiğimiz olurdu ama genel olarak herkese böyle davrandığını gördüm.Yaptigimiz bir sohbette sıkıntısından ve kullandığı antidepresanlardan bahsettiginde bu tavırlarının biraz ilaçların da yan etkisi olabileceğini düşündüm.
Ben de psikolojik sorunlari oldugunu dusunmeye basladim. Ikili iliskilerinde nasil davranacagini kestiremiyor gibi.

Böyleleri numuneliktir. Her yerde bir tane vardır.
çok anlam yüklemeyin. Psikolojik bir rahatsızlığı bile olabilir bilemezsiniz.
Selam verirse verirsiniz yoksa siz de vermeyin geçin.
Evet olabilir. Diger arkadasa yaptigi daha komik. Tatilde kaslarini yaptirmis. Surekli fotograf atmis. Arayip bir saat okulda yasadigi bir problemi anlatmis. Okula geldik kizin yuzune bakmiyor :D

Gunaydin. Calistigim okulda bir ogretmen arkadasim var. Gecen yil atandi buraya. Ben dogum izninde oldugum icin ikinci donem tanistim. Gecen yil zaten sut iznimden dolayi ogleden sonra eve gittigim icin pek muhabbetimiz olmamisti. Bu sene basinda geleneksel olarak bir gun grubu olusturduk. Hem bu sayede hem de okulda daha fazla zaman gecirdigim icin muhabbetimiz az cok oluyordu. Ancak bu arkadasin soyle bir durumu var. Iki gun cok guzel samimi konusup ucuncu gun gormezden gelebiliyor. Bu sadece bana karsi degil daha samimi oldugum bir arkadasima karsi da boyle. Yeni yeni fark ediyorum bu durumu cunku onceden zaten cok samimi degildim. Yani bir gun once bir bos ders boyunca dertlestigin bir insana ertesi sabah neden gunaydin bile demezsin hic anlamis degilim. Normalde insanlari bu kadar onemseyen biri degilim. Samimi oldugum bir iki kisi yeter bana ama kim olursa olsun mutlaka selam veririm. Sonucta ayni okulda calisiyoruz.
Bu durum beni su acidan rahatsiz etti kisacasi. Ben acaba birsey mi yaptim bilmeden diye ikileme dusuyorum. Ister istemez kafami mesgul ediyor. Ama diger arkadaslarla konusunca tek olmadigimi anladim. Bundan sonra iletisimimi minimuma indirmeyi dusunuyorum ama aklina eser de yine samimi olmaya calisirsa sizce nasil davranayim. Kadin benim de dengemi bozuyor cunku.
Aynı bahsettiğiniz gibi bir arkadaşta bizde var...hatta geçirdiğimiz ortak hastalıklardan kaynaklı benle samimi olmaya çalıştı, bende samimi oldum açıkçası...

Bazen görmezden geliyor, bazen yemeğe gidelim diyor, bazen slm bile vermiyor, bazen çok özlemiş gibi davranıyor....

Bende artık ona kendisi gibi davranmaya karar verdim... slm verirse slm veriyorum, yüzüme bakmazsan bende ona bakmıyorum....

Çözümü böyle buldum

Ben alakasız bir şey soracağım, süt iznini nasıl kullandırdılar :D ben de 1 ay sonra dönüyorum da brnşların girdiği derslerde gidebiliyorum sanırım, haftada 2 saat oluyor bu da :/

Ben alakasız bir şey soracağım, süt iznini nasıl kullandırdılar :KK70: ben de 1 ay sonra dönüyorum da brnşların girdiği derslerde gidebiliyorum sanırım, haftada 2 saat oluyor bu da :/
Okulum tam gun. Ogleden once bes saat ogleden sonra uc saat ders var. Ben oglene kadar derse girip eve gidiyordum. Eger sabah kullanmak isterseniz de ina gore konusup ayarlama yapilir. Bu sizin talebinize bagli. Mudur sizin tercihinize uymak zorunda diye biliyorum. Siz sinif ogretmenisiniz sanirim. Ben brans oldugum icin daha rahat ayarlanabiliyor. Cunku sadece maas karsiligi gitmistim, az dersim vardi. 15 saati 20 saatin icine sigdirip bir gun de bos vermislerdi.

Ben alakasız bir şey soracağım, süt iznini nasıl kullandırdılar :D ben de 1 ay sonra dönüyorum da brnşların girdiği derslerde gidebiliyorum sanırım, haftada 2 saat oluyor bu da :/
Okulum arkadaşa öğleden sonra şeklinde kullandirdi.Ben de süt iznini kullansam o şekilde olacaktı.Ama okul müdürüm kadının çalışma hayatında olmasını destekleyen bir adamdi.Sizin ilçede nasıl yapiyorlar...diğer arkadaşların nasıl kullandılar buna da bak

Okulum arkadaşa öğleden sonra şeklinde kullandirdi.Ben de süt iznini kullansam o şekilde olacaktı.Ama okul müdürüm kadının çalışma hayatında olmasını destekleyen bir adamdi.Sizin ilçede nasıl yapiyorlar...diğer arkadaşların nasıl kullandılar buna da bak
Bizde sınıfçılara varsa sadece boş derslerde kullandırdılar ama merak ettim bunun sabit bir uygulaması yok mudur diye...

Bizde sınıfçılara varsa sadece boş derslerde kullandırdılar ama merak ettim bunun sabit bir uygulaması yok mudur diye...
Yok çünkü bakanlık görüşlerinde "öğrencilerin mağdur edilmeyeceği şekilde kullandırılması" var.Bu yorum farklarına yol açıyor.Ogleden sonra branş derslerini programa koyan ve bu şekilde kullandıran olduğu gibi normal memur çalışma saati 5:30 bizim okul zaten 2:20 de bitiyor diyen var

Back
X