dengeyi nasıl kuracağız,nasıl güçlü olacağız

nisan001

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
327
2
96
İstanbul
kızlar çoğumuz bu dertten muzdaribiz: fazla kaptırmak
birini sevdiğimizde fazla kaptırıyoruz ve çok üzülüyoruz:mymeka:
ters birşeyler olduğunda hemen yıkılıyoruz kendimizi harab ediyoruzsenağlama
ağlamaktan gözlerimiz şişiyo...hayattan zevk almıyoruz..vesaire..
bu durumdan kurtulmak istiyoruz ama yapamıyoruz:mymeka: kendimize gıcık oluyoruzÇok üzgünüm çoook

bu durumdan nasıl kurtulabiliriz.lütfen fikri olanlar söylesina.s.
[/SIZE]

ya gerçekten haklısınn. bazı bayanları görüyorum,hiç umursamıyorlar. ama ben birini sevince hayatımın merkezi o oluyor.

Naçizane bir fikir, bir paylaşım diyeyim. yazanların yaşına bakınca biraz daha tecrübeli kaldım :). Bu kendini kaptırma derdinden kurtulmanın bence en önemli yolu önceliği kendine vermekten geçiyor. Sevmek ayrı bişi bağımlı olmak apayrı bişi. Önceliğin, önemin her zaman kendin olursa, dışardan gelebilecek tüm darbelere karşı da insanın zırhı daha bir kalın oluyor. Bu nasıl olcak derseniz de, sık sık kendinize ben olmazsam hiçbirşey olmaz demekten ve buna inanmaktan geçiyor. İlk bakışta çok bencilce gelse bile, gerçek bir söz. siz olmazsanız dünya yine de dönmeye devam ediyor ama sizin için bir anlamı oluyor mu? hayır :(. Uçaklardaki uyarıları hatırlayın. Bir kaza anında oksijen maskeleri düştüğünde ilk önce annenin oksijen maskesini takması istenir, sonra çocuğa geçirin denir. Neden? çünkü anne olmazsa çocuk ne yapacak (Allah korusun bu arada). O yüzden kaza anlarında (mecazi tabi) ilk önce maskeyi siz kendinize bir tutun. koca bir nefes alın, sonra kurtaracaklarınızı kurtarın :)).

bunun tek bi formülü yok bence.şöyle şöyle yaparsak acıdan kurtuluruz ya da daha güçlü kalırız diye bişey yok.
tamamen kişisel...hepimiz birbirimizden farklıyız...dolayısıyla hayatımıza biri girdiğin de ya da ayrılıklar da hepimiz farklı tepkiler veriyoruz.
yapabileceğimiz tek ortak şey çaba göstermektir.
rahatsızlık veren davranışlarımızı değiştirme yönünde çabalamak...

evet herkes farklı ama çekilenler ortaksenağlama
belliki aynı yerde yanlış yapıyoruza.s.
benim fikrim -artık öyle yapıyorum:dance:- hayatımda o kişiyi merkeze koymamaya dikkat ediyoruma.s
çok seviyorum ama onsuz da mutlu olabiliyorum:asigim:
sanırım biz sevdiğimiz zaman aslında onsuz da mutlu olabileceğimiz şeyleri ona bağlıyoruz.bi çiçeği onun yanında sevdiğimizi fark ediyoruz .
halbuki öyle değil.bunun farkına varsak o olmadan da o çiçeği sevmeye devam edeceğiz:içelim:

evet herkes farklı ama çekilenler ortaksenağlama
belliki aynı yerde yanlış yapıyoruza.s.
benim fikrim -artık öyle yapıyorum:dance:- hayatımda o kişiyi merkeze koymamaya dikkat ediyoruma.s
çok seviyorum ama onsuz da mutlu olabiliyorum:asigim:
sanırım biz sevdiğimiz zaman aslında onsuz da mutlu olabileceğimiz şeyleri ona bağlıyoruz.bi çiçeği onun yanında sevdiğimizi fark ediyoruz .
halbuki öyle değil.bunun farkına varsak o olmadan da o çiçeği sevmeye devam edeceğiz:içelim:

duygular ortaktır zaten...
kişiye göre duygu çeşidi yok...
derece farkı var...
az-çok gibi
dolayısıyla evet aynı şeyleri yaşıyoruz.

kızlar çoğumuz bu dertten muzdaribiz: fazla kaptırmak
birini sevdiğimizde fazla kaptırıyoruz ve çok üzülüyoruz:mymeka:
ters birşeyler olduğunda hemen yıkılıyoruz kendimizi harab ediyoruzsenağlama
ağlamaktan gözlerimiz şişiyo...hayattan zevk almıyoruz..vesaire..
bu durumdan kurtulmak istiyoruz ama yapamıyoruz:mymeka: kendimize gıcık oluyoruzÇok üzgünüm çoook

bu durumdan nasıl kurtulabiliriz.lütfen fikri olanlar söylesina.s.
[/SIZE]
bence karşı tarafa endeksli yaşamaya başlanırsa böle sonuilar olabilir die düşünüyorum hayatın ondan ibaret oluduğunu sanmak yanlış,sevmek sevilmek güzel fakat herşeyin fazlası zarar biliyorsn herkesin bir hayatı var içinde sadece bir kişi yok boşver çokda takma kafana benden nacizane tavsiye.:teselli:

Eğer hayatının merkezine onu koymuşsan bitti demektir koymuyacaksın hayatının merkezinde hep kendin olacaksın yerimsenibenyoksa acı çekmeye tam gaz devam:1closedeyes:

Yediğini,içtiğini,yattığını,kalktığını ona göre ayarlamicaksın.onun için kendinden hayatından yaşam tarzından taviz vermiceksin.onunla görüşmek uğruna arkadaşlarınla buluşmaktan vazgeçmiceksin.yada o arar düşüncesiyle gece yarılarına kadar telefon elinde beklemiceksin.bırak ararsa duyarsan cvp verirsin.duymassan uyursan sabahı beklesin:1closedeyes:onsuzda yaşayabileceğinizi hayatınıza devam edebileceğinizi ona hissettirin her daim.
bırakın siz değil karşınızdaki hayatını yaşam tarzını size göre ayarlasın.

Yediğini,içtiğini,yattığını,kalktığını ona göre ayarlamicaksın.onun için kendinden hayatından yaşam tarzından taviz vermiceksin.onunla görüşmek uğruna arkadaşlarınla buluşmaktan vazgeçmiceksin.yada o arar düşüncesiyle gece yarılarına kadar telefon elinde beklemiceksin.bırak ararsa duyarsan cvp verirsin.duymassan uyursan sabahı beklesin:1closedeyes:onsuzda yaşayabileceğinizi hayatınıza devam edebileceğinizi ona hissettirin her daim.
bırakın siz değil karşınızdaki hayatını yaşam tarzını size göre ayarlasın.

işte bunları yapmak çok zorbenneyaptımki ama denemek lazımÇok üzgünüm çoook

benim sözlüm tartışmalarda genellikle sessiz kalıyor,buda benm canımı çok yakıyor.ben hemen konuşup halletmek isterken sorunları,o erteliyor.bende inat ediyorum bazen aramıyorum aradan 2 gün geçsede aramıyor.işte böyle zamanlarda hayata küsüyosun,elinde telefon aramasını bekliyosun...zor hemde çok zor.sonuç olarak yine ben arıyorum sorunları halletmek için.yoksa çok huzursuz oluyorum.bu durumdan memnun değilim ama yapısı ööle..bşi yapamıyorum

bende çok takıyorum böyle durumları.dünyam yıkılmış herşey bitmiş gibi geliyor ..

Back
X