DENVER II GELİŞİM TESTİ lütfen yardımcı olurmusunuz.

• Konu Sahibi Konu Sahibi enbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

enbu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
196
8
68
İstanbul
Merhaba, benim 2 yaşında kızım var konuşma gecikmesi olduğu için denver testi yapılacak..sanırım test yapıldığında 28 aylık olacak..sizden ricam bu konuda beni bilgilendirirmisiniz..yaş olarak aylara göremi değerlendiriyorlar ? bana lütfen aşama aşama yazarmısınız neler yaptıryorlar, neler soruyorlar.özellikle 2 yaş grubu anneler yazarsa çok sevinirim.inanın çok çaresizim umarım yardımcı olursunuz :(

Arkadaşlar aranızda hiçmi yok bana yardımcı olabilecek.. bu konuyu bilen lütfen benim için çok önemli :(

Benim oğluna yapildi bu test
Kişisel sosyal
İnce devinsel
Dil
Kaba devinsel
Test davranisi diye bi bolum var ondada tipikmiydi
Uyumlumuydu
Çevreyle ilgisi
Korku kaygi
Dikkat
Diye bölümler var aylara gore yaziyor bizim sol tarafimizda hafif felç var oda kaba deninsel 24 aylikken 20 aylik cikti diğer normaldir test de sadece çocuğu konusturup eline oyuncak veriyor buyukmu kucukmu diye soruyor merdiven cikariyor yani en azından bize bunları yaptı umarim yardimci olabilmisimdir

Benim oğluma 23 aylıkken yapıldı konuşma gecikmesi nedeniyle gitmiştik yapılanlar şöyle sandalyeye oturmasını söyledi sonra elindeki kalemi almasını önce babasına sonra bana son olarak kendisine vermesini istedi kalemle birşeyler yazmasını istedi ( karalamasını :)) kapıyı aç kapıyı kapat dedi tahta blok verdi ve onları üstüste dizmesini söyledi hatırladıklarım bunlar oğlumun ince motor ve kalın motor becerileri iki buçuk dil gelişimi iki yaşında çıktı umarım yardımcı olabilmişimdir

Benim oğluna yapildi bu test
Kişisel sosyal
İnce devinsel
Dil
Kaba devinsel
Test davranisi diye bi bolum var ondada tipikmiydi
Uyumlumuydu
Çevreyle ilgisi
Korku kaygi
Dikkat
Diye bölümler var aylara gore yaziyor bizim sol tarafimizda hafif felç var oda kaba deninsel 24 aylikken 20 aylik cikti diğer normaldir test de sadece çocuğu konusturup eline oyuncak veriyor buyukmu kucukmu diye soruyor merdiven cikariyor yani en azından bize bunları yaptı umarim yardimci olabilmisimdir

Tabiki yardımcı oldunuz..teşekkür ederim..yalnız test davranışını biraz açarmısınız tam olarak neler yaptırılıyor..benim kızım maalesef tam olarak konuşmuyor.. doktorada cevap vereceğini sanmıyorum :(

Benim oğluma 23 aylıkken yapıldı konuşma gecikmesi nedeniyle gitmiştik yapılanlar şöyle sandalyeye oturmasını söyledi sonra elindeki kalemi almasını önce babasına sonra bana son olarak kendisine vermesini istedi kalemle birşeyler yazmasını istedi ( karalamasını :)) kapıyı aç kapıyı kapat dedi tahta blok verdi ve onları üstüste dizmesini söyledi hatırladıklarım bunlar oğlumun ince motor ve kalın motor becerileri iki buçuk dil gelişimi iki yaşında çıktı umarım yardımcı olabilmişimdir

sizlere gerçekten çok teşekkür ederim..sadece sizler yardımcı oldunuz..Benim kızımdada konuşma gecikmesi var..peki siz nasıl bir yol izlediniz çocuğunuzun konuşması için.. umarım bu sorunu çözmüşsünüzdür..bana aşama aşama yazarsanız çok sevinirim.

Maalesef henüz sorunu aşamadık şuan oğlum 26 aylık doktor kreş önerdi denedik ama çok huzursuz oldu çocuk tv yasakladı mümkün olduğunca açmıyorum sürekli konuşuyorum ama çok inatçı bir çocuk istemezse kesinlikle cevap vermiyor yinede yaklaşık 40 50 kelime kullanıyor bende teste götürürken doktorun söylediklerini yapmamasından çok korkmuştum oğlum beni şaşırttı ve söylenen herşeyi harfi harfine uyguladı testi yapan doktordan fırça yedim neden getirdin bu çocuğu dedi endişelenmeyin sizin söylediklerinizi anlayıp yapıyorsa ordada yapar

Back
X