depozito-kira derdinden anlayan? :(

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
333
653
103
merhabalar hanımlar.
malum durumdan dolayı okuduğum şehirde kaldığım apart dün bizi arayıp 4 gün içinde evi boşaltın kalan 3 ay kirasını almayacağız dediler. biz de tamam dedik ancak benim o dairedeki 2. senemdi yani toplam 2 sözleşme yapmıştık. evde bir hasar yok bize ilk sene verdiğimiz depozitonun bu sene geçerli olmadığını(bu sene başında depozito vermemiştik, önceki senenin depozitosunu da vermemişlerdi) ve bize depozitoyu vermediler. böyle bir hakları var mı? yoksa depozito bir kere verilir ve 10 yıl sonra bile çıksak geri alınır mı? biraz kandırılmış gibi hissettim

merhabalar hanımlar.
malum durumdan dolayı okuduğum şehirde kaldığım apart dün bizi arayıp 4 gün içinde evi boşaltın kalan 3 ay kirasını almayacağız dediler. biz de tamam dedik ancak benim o dairedeki 2. senemdi yani toplam 2 sözleşme yapmıştık. evde bir hasar yok bize ilk sene verdiğimiz depozitonun bu sene geçerli olmadığını(bu sene başında depozito vermemiştik, önceki senenin depozitosunu da vermemişlerdi) ve bize depozitoyu vermediler. böyle bir hakları var mı? yoksa depozito bir kere verilir ve 10 yıl sonra bile çıksak geri alınır mı? biraz kandırılmış gibi hissettim

İlk verdiğiniz depozito devam eder ve evden çıkarken evde hasar yoksa geri alınır

Depozito yerine oturmaya devam ederim isterseniz dava açın diyin bakalım. Yiyor mu? Depozito bir kere verilir. Elinizde depozito için verdiğinize dair bir kayıt varsa, hiç bir şey yapamazlar. Ayrıca böyle arayıp çık vs diyemezler.

Depozito çıkarken geri alınır. Kaç sene sonra olursa olsun.
Bu aralar sağlık çalışanları evdeki yaşlı ebeveynlerine veya çocuklarına hastalık bulaştırma riskini azaltmak için apart evler tutuyorlar. Kendi evlerine gitmiyorlar. Bu yönde talep olmuş olabilir.

İlla depozitomu istiyorum derseniz sizden kalan 3 aylık kirayı isteyebilirler. Sizde değer mi? Depozito kaç lira, 3 aylık kira kaç lira? Düşünüp karar verin.

Depozito çıkarken geri alınır. Kaç sene sonra olursa olsun.
Bu aralar sağlık çalışanları evdeki yaşlı ebeveynlerine veya çocuklarına hastalık bulaştırma riskini azaltmak için apart evler tutuyorlar. Kendi evlerine gitmiyorlar. Bu yönde talep olmuş olabilir.

İlla depozitomu istiyorum derseniz sizden kalan 3 aylık kirayı isteyebilirler. Sizde değer mi? Depozito kaç lira, 3 aylık kira kaç lira? Düşünüp karar verin.
mücbir durumda sözleşme iptal olduğu için kalan kirayı alamıyorlar..

merhabalar hanımlar.
Öyle bi hakları yok. Depozitonu geri alırsın. Araştırdığını bu konuda bilinçli olduğunu hissettir ki fazla uzatmadan versin

Depozitonu almazsan eve zarar verip çıkacağını ima et.
Tasvip ediyor muyum? Etmiyorum. Ama bir yakınımin arkadaşları (ben de tanıyorum evden bazılarını) ev sahibi haksız yere deozitoyu vermeyince kapıları söküp çıkmışlardi evden
Geçen sene bir ev sahibi haberlere çıkıp kombiyi alıp giden kiracısına seslenmişti kombiyi getir depozitonu al diye😆
Konu sahibi iş bu raddeye gelmeden çözülür inşallah ama iki depozitonu her şekilde vermek zorundalar inşallah parayı elden değil bankadan gönderip açıklamaya depozito yazmışsındır.

ev sahipleri de totolarından kanun çıkartmaya başladı artık.depozitoyu vermiyorsa depozito değerinde bir şeyler sök götür valla.doğru değil kesinlikle ama anlayacağı dil bu.

Geçen sene bir ev sahibi haberlere çıkıp kombiyi alıp giden kiracısına seslenmişti kombiyi getir depozitonu al diye😆
Konu sahibi iş bu raddeye gelmeden çözülür inşallah ama iki depozitonu her şekilde vermek zorundalar inşallah parayı elden değil bankadan gönderip açıklamaya depozito yazmışsındır.
tek depozito vermiştik bankadan değil ama elimizde kağıdımız var depozitoya dair, bakalım inşallah kombi sökmeden hallederiz ahsshsha

Dediğim gibi tasvip etmiyorum ama o depozito 'evi insan gibi kullanin. Yoksa çıktığınızda yapacağım masraflar için kullanır o parayı size vermem' demek. Ben evi insan gibi kullandığım halde o depozitoyu alamıyorsam bence kapıları sökmeye de hakkım var kombiyi kırmaya da.

1 kez verilir herhangi bir sikinti yoksa yillar sonra bile alinir. Kris durumundan faydalanmaya calisiyorsunuz sikayet ediyorum diyin. Size cikin deme sebepleri devlete apartlar bosaltildi diyip verilen verging indirimi vs yararlanmak. Sizi dusundukleri icin degil

1 kez verilir herhangi bir sikinti yoksa yillar sonra bile alinir. Kris durumundan faydalanmaya calisiyorsunuz sikayet ediyorum diyin. Size cikin deme sebepleri devlete apartlar bosaltildi diyip verilen verging indirimi vs yararlanmak. Sizi dusundukleri icin degil
bakın bunu bilmiyordum çok teşekkür ederim 😇

Back
X