Deprem anı

Çok geçmiş olsun öncelikle.
Kendinize fazla yüklendiğinizi düşünüyorum.
Kalabalık bir evdesiniz,onun rahatlığı dahi olabilir bu durum. Tek olsaydınız eminim yavrunuzuda alır çıkardınız. Çıktıktan sonra aklınıza gelirdi yada gider alırdınız.
Uykusuzlukta çok önemli bir etken. Ben uykusuzluk nedir iyi bilirim,kızimdan dolayı ve hala herşeyi tekrar tekrar kontrol eden bir tip halindeyim. Çantasını sürekli açıp,araba anahtarı,cüzdan,kredi kartı yerinde mi kontrol edip duran birini görürseniz bilin ki o benim.
Uykusuzluğun verdiği unutkanlıktan bana kalan da bu oldu.
Ayrıca kriz anlarındaki davranışlar insanın vicdanını,anneliğini vs belirlemez ki. Kriz anında hepimiz saçmalıyoruz. Önemli olan normal zamanlardaki tavrımızdır.
Siz iyi bir annesiniz. Bu kadar düşünüp kendinizi yıpratmayın.

Normalde nasillar peki?
normalde gayet normaller ,hayır kardeşime karşı küçük olmasından dolayı ekstra bi ilgi alaka vardır hala da var ,o da annem tarafından yoksa biz babamla aynı kafadanız bazen iki arkadaş gibi şakalaşırız ,yani beni gözden çıkaracak kadar sevmediklerini düşünmüyorum yani:ruh: :KK48: Şoktan Şoktan :KK51::confused:

Seninki supermis :halay:
Valla tam evden ciktigimizda donla kosan bi adam vardi yolda hemde slip donla
Onu gosterdim ogluma bak herkrs donla diye
Simdi aklima geldikce guluyorum
Ayol hala slip don giyen varmi:KK70:bende golcuk depreminden bu yana ne kadar sicak olursa olsun sutyensiz yatmiyorum:KK70:takintiya bak kafayi yemisim

Kimi insanlar depremden asırı derecede korkuyor, benim annem bi keresinde deprem anında evin duvarlarını var gücüyle tutmaya calısmıstı devrilmemesi icin :) Yani insanlar asırı panik ve korku halinde bilincdısı davranıslar sergileyebilir, sizinkinin de nedeni bu. Kötü bi anne degilsiniz, kendinizi suclamayın.

Benim de annem ben çocukken depremde fırlamış gitmiş biz uyurken. Biz iki kardeş depremin sesine uyandık. Deprem bitti öyle çıktık evden. Annem yaptığına şaştı kaldı. Nasıl unuturum ben sizi deyip durdu :) Sonra yıllar sonra bir tanıdığım da yaptı aynısını. Demek ki o şokla beyin önce kendini kurtarmaya yönelik komut veriyor.

Canım insansın bebeğin küçük bilinçaltın onu tam kavramadı yeni taşındığım depil eski evimi görürüm ben hep rüyamda buda onun gibi beyin panikte bebeği unutuyor. Büyük depremde babam anneme bırak bırak çocuğu gell kapının altına saklan diye bağırıyormuş :) en azından sen unuttun :)

Slip giyen varmis deprem bahanesiyle ogrenmis oldum :))
Hayatta sutyenle yatamam valla deprem bile degistiremez bunu :)
Iki cocuktan sonra asla yatmam :KK31:kacarken ayagima dolanirlar:KK70:kucuk kiz hala emiyo malum ceke ceke gidiyor cocuk

Hayır cnm hiç öyle düşünme lütfen. İnsan uyandıgının farkında bile olmuyo. Nereye gittigininde rüyadaymış gbi hissediyosun. Sen dısarı cıkınca uyanmışsın ve farkına varmışsın. Kendini suclama. Unut o anı. Ben 99 depreminde sakaryadaydım. Ara ara geçiyo ama böyle deprem haberleri duydukca sürekli sallanmaya başlıyorum ve bu hafta daha cok yaşamaya başladım. Ama sonra yok bişe diyip kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Bununla yaşamayı ögenicez. Kendine dikkat et

kusura bakmayin konuyla biraz alakasiz olacak ama sanirim siz bodrum taraflsrindasiniz,benim onumuzdeki hafta marmarisr rezervasyonum var ama kararsozim gelme konusunda sizce hayati etkileyecek kadar kotu mu orada durum yoksa herkes tatile devam mi ediyor

Hiçbirşey olmamış gibi herşey, gönül rahatlığıyla tatilinizi yapabilirsiniz.

Tıpkı kıyamet anı gibi. Cenabı Allah böyle korkutucu afetler vermisin inşallah. Korkudan kanındaki bebek düşecek, emziren anne bebeğini unutacak. Affet bizi Allahım.

Deprem oldugu gun 1.30 dan beri hic uyumadim,ertesi gune kadsr. Bi 24 saat uykusuz kaldim heralde..Eve girmedik zaten tatil yeri.heryer elverisli.neyse ki yatip kalkmaya..Benim bebek meme emmek istediginde girdik iceriye,kucagimda cikarken tam bi deprem oldu,geri kactik... sonraki girmemizde tam uykuya dalcakken.oldu.. cok oluyo bi ara 3 5 dk da bir oluyordu..tatildeydik biz de bebegimle,annemlerin yanindaydik... Esim geldi aldi bizi,gelme bisey olmaz ya korkutucu degil buralar dememe ragmen durmadi geldi. Tsunami olabilir vs diye uyarilar duymus tv.den. Yok dedim ya,biz depremden 5 saat sonra denizkenarina indik baktik cok sakindi her zamanki halindeydi....
Simdi de depremleri,kandilli rasathanesinin.sitesinden takip ediyorum.. Buyuk birsey olmaz insallah tekrar.. :/

Back
X