Deprem bölgelerinde yaşayanlar, taşınmayı düşünüyor musunuz?

Bir Eylul Aksami

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.706
25.553
548
28
Selam hanımlar,

Depremden etkilenen 10 ilden birinde yaşıyoruz ailemle, çok şükür bizim şehir çok etkilenmedi ve ev iyi durumda. Ancak günlerdir doğal olarak içimde deprem korkusu var. Şu an geçici olarak bir iç anadolu şehrine geldik ancak eve geri dönmekten çok korkuyorum özellikle geceleri orada kalma fikri beni ürkütüyor :KK43: Doğup büyüdüğümüz ve tanıdıklarımızın olduğu şehirden taşınıp ve evi satıp deprem tehlikesi olmayan yakın bir şehre yerleşmeyi düşünmeye başladık mesela Mersin, İç Anadolu gibi. Hayat bir anda bitip yaşam sona erdikten sonra anılar-tanıdıklar falan çok boş gelmeye başladı. Benzer durumda olup taşınmayı düşünen var mı? Teşekkürler şimdiden…

Son düzenleme:
Allah affetsin ama bunu yazacaktım tam, İçAnadolu nispeten daha güvenli bildiğim kadarıyla.
Hep İstanbul depreminden korkuyorduk, yer yer Egede ve Doğuda depremler oluyordu, şimdi de Güney kısımda yaşandı ☹️ Haklısınız yine en tehlikesiz kısım İç Anadolu

Selam hanımlar,

Depremden etkilenen 10 ilden birinde yaşıyoruz ailemle, çok şükür bizim şehir çok etkilenmedi ve ev iyi durumda. Ancak günlerdir doğal olarak içimde deprem korkusu var. Şu an geçici olarak bir iç anadolu şehrine geldik ancak eve geri dönmekten çok korkuyorum özellikle geceleri orada kalma fikri beni ürkütüyor :KK43: Doğup büyüdüğümüz ve tanıdıklarımızın olduğu şehirden taşınıp ve evi satıp deprem tehlikesi olmayan yakın bir şehre yerleşmeyi düşünmeye başladık mesela Mersin gibi. Hayat bir anda bitip yaşam sona erdikten sonra anılar-tanıdıklar falan çok boş gelmeye başladı. Benzer durumda olup taşınmayı düşünen var mı? Teşekkürler şimdiden…
Altından fay hattı geçmeyen 4-5. Bölge deprem bölgesi olan bir yerde yaşıyorum. İçim bir nebze rahat. Aşağıdaki dükkan kolon keserse korkusu var bende de. Elimden gelen ilk fırsatta altında dükkan olmayan bşr yere geçeceğim. Yerinizde olsam taşınma fikrini düşünürüm. O eve dönünce belki yıllarca Rahat uyuyamayacaksınız.

Altından fay hattı geçmeyen 4-5. Bölge deprem bölgesi olan bir yerde yaşıyorum. İçim bir nebze rahat. Aşağıdaki dükkan kolon keserse korkusu var bende de. Elimden gelen ilk fırsatta altında dükkan olmayan bşr yere geçeceğim. Yerinizde olsam taşınma fikrini düşünürüm. O eve dönünce belki yıllarca Rahat uyuyamayacaksınız.
Evet bizim de apartmanın altında dükkan var hatta bugün uzmanlar gelip apartmanı kontrol ettiler kolonlar sağlam dediler ama bir türlü güvenemiyorum ☹️

İstanbul da yaşıyorum.
Taşınmayı birçok sebepten istiyorudm: aşırı kalabalık, mülteci sorunu, güvenlik problemi, canlı bomba tehlikeleri, deprem...
Hep erteledik çünkü işimiz gücümüz burada

Sizin yerinizde olsaydım ama taşınırdım sanırım.
Yani imkanınız varsa maddi manevi geri dönmeyin..

Selam hanımlar,

Depremden etkilenen 10 ilden birinde yaşıyoruz ailemle, çok şükür bizim şehir çok etkilenmedi ve ev iyi durumda. Ancak günlerdir doğal olarak içimde deprem korkusu var. Şu an geçici olarak bir iç anadolu şehrine geldik ancak eve geri dönmekten çok korkuyorum özellikle geceleri orada kalma fikri beni ürkütüyor :KK43: Doğup büyüdüğümüz ve tanıdıklarımızın olduğu şehirden taşınıp ve evi satıp deprem tehlikesi olmayan yakın bir şehre yerleşmeyi düşünmeye başladık mesela Mersin, İç Anadolu gibi. Hayat bir anda bitip yaşam sona erdikten sonra anılar-tanıdıklar falan çok boş gelmeye başladı. Benzer durumda olup taşınmayı düşünen var mı? Teşekkürler şimdiden…
Mersin’de yazlık var.Oraların pek sağlam olduğuna inanmıyorum.Deniz kumu kullanıldı diyorlar.Şehirden ziyade müstakil bodrumu olan evler daha güvenli gibi.

O korkuya rağmen evimizi bırakamadık,evimizde kaldık hep. Evet gerçekten başka bir evde korku bayağı bir azalıyor ama kendi evimizde özellikle de geceleri büyük bir korku sarıyor içimi. Sanıyorum bu korkuyu bir süre misafir edeceğiz. İnşaAllah bir daha Ülkemizin hiçbir bölgesinde yakıcı,yıkıcı(sel,savaş vs.)olaylar yaşanmaz.

Konya'ya kaçmayacaksanız depremden güvenli diye kaçacak bir yer pek yok
orada da yer altı suyu çeke çeke o kadar çok yerin altını boşalttılar ki göçüyor, mesela yani, her yerde bir dert var.

Şayet adanada yaşıyorsazanı ve mersine taşınacaksanız -atıyorum bunun büyük bir faydası olacağını sanmıyorm açıkçası

ama

olduğunuz şehirdeki apartman sağlam değildir kolon kesilmiştir yolu dar bir sokaktır
gideceğiniz yerde müstakil evdir ya da başka +'ları vardır...o zaman durum değişebilir

İstanbul da yaşıyorum.
Taşınmayı birçok sebepten istiyorudm: aşırı kalabalık, mülteci sorunu, güvenlik problemi, canlı bomba tehlikeleri, deprem...
Hep erteledik çünkü işimiz gücümüz burada

Sizin yerinizde olsaydım ama taşınırdım sanırım.
Yani imkanınız varsa maddi manevi geri dönmeyin..
Ben de eskiden İstanbul’da okuyordum ve bu saydığınız sebeplerden dolayı okul bitince kaçtım. Ancak şimdi sakin şehrimde yine benzer korkularla baş başayım ☹️

O korkuya rağmen evimizi bırakamadık,evimizde kaldık hep. Evet gerçekten başka bir evde korku bayağı bir azalıyor ama kendi evimizde özellikle de geceleri büyük bir korku sarıyor içimi. Sanıyorum bu korkuyu bir süre misafir edeceğiz. İnşaAllah bir daha Ülkemizin hiçbir bölgesinde yakıcı,yıkıcı(sel,savaş vs.)olaylar yaşanmaz.
Siz evinize geçtiniz şu an değil mi? Çok büyük geçmişler olsun, inşallah bir daha yaşamayız böyle bir şey 🙏🏻 Geceleri gerçekten ayrı bir korku geliyor, kendimizi geçtim aileden birini o evde kaybetme korkusu beni mahvediyor. Allah yardımcımız olsun

Bu çaresizlik hissi o kadar kötü ki anlatamam
Biraz önce çamaşır makinesi sıkmaya geçti bir ses oldu aklım cıktı
Hepimizin dengesi psikoloji yerle bir oldu aynen deprem yeri gibiyiz
Yapmanız gereken yuksek katli olmayan güvenli binalarda yaşamak ve bu depremden dersler çıkaralım bir hafta 10 gün sonra unutmayalım

Konya'ya kaçmayacaksanız depremden güvenli diye kaçacak bir yer pek yok
orada da yer altı suyu çeke çeke o kadar çok yerin altını boşalttılar ki göçüyor, mesela yani, her yerde bir dert var.

Şayet adanada yaşıyorsazanı ve mersine taşınacaksanız -atıyorum bunun büyük bir faydası olacağını sanmıyorm açıkçası

ama

olduğunuz şehirdeki apartman sağlam değildir kolon kesilmiştir yolu dar bir sokaktır
gideceğiniz yerde müstakil evdir ya da başka +'ları vardır...o zaman durum değişebilir
Bugün uzmanlar gelip baktılar ve kolonlar kirişler sağlam geçip oturabilirsiniz demişler apartman görevlisine. Ama bilmiyorum korkuyorum yine de, çünkü olaylar çok yeni. Özellikle enkaz videoları gördükçe istemsiz titriyorum

Siz evinize geçtiniz şu an değil mi? Çok büyük geçmişler olsun, inşallah bir daha yaşamayız böyle bir şey 🙏🏻 Geceleri gerçekten ayrı bir korku geliyor, kendimizi geçtim aileden birini o evde kaybetme korkusu beni mahvediyor. Allah yardımcımız olsun
Biz hiç evimizi bırakmadık. Sadece ilk gece korkudan evde yatma fikri korkutucu geldiği için halamda kaldık ama diğer günler evimizde kaldık.
3 gündür ablamla birlikte halamda kalıyoruz, halam çok korkuyor tek giremiyor evine.

Şimdi yine sallandık.😔 Allah'ım sana sığındık sana güvendik sen koru bizleri ya Rabbim.

Back
X