Deprem Korkusu

cokguzelolsun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
3.456
11.589
158
Bu aralar nedense her baktığım yerde depremle ilgili yazılar görüyorum, bana mı denk geliyo, ilahi işaret mi, yoksa haberler mi sıklaştı bilmiyorum.
Yaşadığım ev 40 yıllık bina, güzel bakımlı olsa da sonuçta 40 yılın yorgunluğu var üzerinde.
Anlamadığım şekilde kaygı bozukluğu yaşıyorum resmen birden deprem olacak hissi geliyor.
İçimi rahatlatacak sözlere ihtiyacım var.
2 aya kadar taşınma gibi bir durumum var(hayırlısıyla), tamamen sıfır bir binaya inşallah.

Tövbe de tövbe.
İnşallah birşey olmaz bende öleceğimi düşündüğüm zamanlar oldu şükür şimdiye kadar geldim . Yani içine doğdu diye olacak birşey yok. Zaten taşınıyormuşsunuz yeni eviniz şimdiden hayırlı olsun

40 yilda kac tane deprem gorup ayakta kalmis bina. Insallah bisey olmaz. Eski evler dayanikli oluyor. Sizin ki algida secicilik ben de bu ara surekli sarbonla ilgili seyler okuyorum. Endiseliyim ve onun icin gordugumde okuyorum eskiden olsa oylesine gecerdim sizinki de benimki gibi bir durum.

Sizinki algıda seçicilik. Eviniz eski olduğu İçin korkuyor olabilirsiniz. 99 depreminde bize ilahi işaret gelmemişti, deprem hiç aklımızda yokken gecenin bir yarısı dünyanın sonu geldi sanmıştık. Allah korusun hepimizi.
Hangi şehirdesiniz?

Bu aralar nedense her baktığım yerde depremle ilgili yazılar görüyorum, bana mı denk geliyo, ilahi işaret mi, yoksa haberler mi sıklaştı bilmiyorum.
Yaşadığım ev 40 yıllık bina, güzel bakımlı olsa da sonuçta 40 yılın yorgunluğu var üzerinde.
Anlamadığım şekilde kaygı bozukluğu yaşıyorum resmen birden deprem olacak hissi geliyor.
2 aya kadar taşınma gibi bir durumum var(hayırlısıyla), tamamen sıfır bir binaya inşallah.
40 yılla ne alakası var anlayamadım? Depremde sadece eski binalar çöktü de biz mi bilmiyoruz. Gayet de malzemeden çalınan ve kötü zemine dikilen binalar çöktü biliyorsunuz dimi? Sıfırına 40ina bakmayı bırakın da uzmana binayı inceletin. Burası 3.dünya ülkesi. Avrupaya bakın çoğu binalar 100 yıllık. Binlerce yıl dayanan binalar var tarihi diye geziyoruz. Önemli olan sağlamlığı. Madem bu kadar önemli inceletin ne var ki bunda?

ecel geldiyse....biliyosun dimi...

Türkiye için her zaman deprem uyarısı yapılır. Deprem çantası hazırlayın, sigortanızı yaptırın. Gerisini Allah'a bırakın. Ben 99'da kuzenimi kaybettim. O gün tesadüf eseri abisiyle odasını değiştirmiş. Abisi hayatta o yok. Kader diyebildik sadece. Bina 1 yıllık, 40 yıllık bir şeyi değiştirmiyor. Kaderin önüne geçilmiyor zira.

Bende 2 senedir depremle ilgili bazen sallanıyor gbi hissedip uyanıyorum sanırım paranoyak oldum :KK12:

Marmara bölgesinde büyük bir deprem bekleniyorya insanın psikolojisini bozuyorlar ya

Sifir binaya tasincam diye sevinmeyin valla
Hepsi kagit gibi
Birak depremi apartmandan uc dort komsuyu toplasam temelden sallasak yikilir

Valla sıfır binaya taşındık yan komşu konuşuyor sesi bizim evde.. duvara çivi çakıyorum kum gibi dökülüyor duvar.. kiradaki evimiz 25 yıllık evdi duvara çivi girmiyordu o kadar sağlamdı duvarları.. yeniye eskiye bakmayın sağlamlığa bakın belkide eviniz yeni evlerden daha sağlamdır..

Back
X