• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem korkusu

bir_bulut_olsam

öLüMüNe "ATATÜRKCÜYÜM"
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
877
1
96
Diğer
merhaba arkadaslar..memleketim konyaya geldim ama konya beni olumsuzluklarla karsıladı..10 eylülde saat 21.35de 4.5 büyüklügünde deprem yasadık.deprem anında o anın verdigi sokla anlayamadım ne oldugunu..yer altından gelen öyle güçlü bi ses vardıki oturdugum koltuktan bir karıs havaya yükseldim ayaklarım yere değmedi..depremden sonra 2-3 saat dısarda durduk..mecbur eve girdik..ramazan oldugu için sahur saatini bekliyorduk annemle..sahurumuzu yaptık..annem mutfaktaydı.yerin altından yine sesler gelmeye basladı ama sallantı yoktu.hemen annemin yanına kostum..yerin altından sesler geliyor anne dedim..daha ben lafımı bitirir bitirmez inanılmaz bi gürültüyle ikinci depremi yasadık..büyüklügü 4.7diydi..uzmanların dedigine göre faylar yer yüzüne cok yakın oldugu için depremi cok siddetli hissediyormusuz.4.7lik deprem 6.0 gibi hissediliyormus.depremin üzerinden neredeyse 1 ay gecmesine ragmen hala sallanıyoruz..öyle cok korkuyorumki 1 aydır geceleri uyuyamıyorum..resmen psikolojim bozuldu..depremin sallantısından cok sesinden korkuyorum.öyle kuvvetliki..evimiz 4üncü katta ve son katındayız.o yuzden cok daha fazla sallanıyoruz.nasıl kurtulacagım bu korkudan bilmiyorum.Allahıma dua ediyorum birdaha o korkuyu bize yasatmaması için senağlama

canım ya ne desemki bende çok tırsıyorum depremden akannehir
izmirdeyken olmuştu seneler önce,ben arabada yatalım eve girmeyelim diye tutturmuştum kaydirigubbakcemile
ama korkma canım dicem bi merhem bulsam kendi başımada sürcem mirmirmirmir
konya sallanır ama yıkılmaz kolay kolay vereliniortak
kendimce teselli :sm_confused:

merhaba arkadaslar..memleketim konyaya geldim ama konya beni olumsuzluklarla karsıladı..10 eylülde saat 21.35de 4.5 büyüklügünde deprem yasadık.deprem anında o anın verdigi sokla anlayamadım ne oldugunu..yer altından gelen öyle güçlü bi ses vardıki oturdugum koltuktan bir karıs havaya yükseldim ayaklarım yere değmedi..depremden sonra 2-3 saat dısarda durduk..mecbur eve girdik..ramazan oldugu için sahur saatini bekliyorduk annemle..sahurumuzu yaptık..annem mutfaktaydı.yerin altından yine sesler gelmeye basladı ama sallantı yoktu.hemen annemin yanına kostum..yerin altından sesler geliyor anne dedim..daha ben lafımı bitirir bitirmez inanılmaz bi gürültüyle ikinci depremi yasadık..büyüklügü 4.7diydi..uzmanların dedigine göre faylar yer yüzüne cok yakın oldugu için depremi cok siddetli hissediyormusuz.4.7lik deprem 6.0 gibi hissediliyormus.depremin üzerinden neredeyse 1 ay gecmesine ragmen hala sallanıyoruz..öyle cok korkuyorumki 1 aydır geceleri uyuyamıyorum..resmen psikolojim bozuldu..depremin sallantısından cok sesinden korkuyorum.öyle kuvvetliki..evimiz 4üncü katta ve son katındayız.o yuzden cok daha fazla sallanıyoruz.nasıl kurtulacagım bu korkudan bilmiyorum.Allahıma dua ediyorum birdaha o korkuyu bize yasatmaması için senağlama

çok geçmiş olsun cnm, inş bidaha böle bişe yaşamayız :Saruboceq:

inan aynı korkuyu bende yaşıorum, yaşadığım yerde sık deprem olmasada korkutuo beni..

bu bende marmara depreminden sonra oluştu, 15 yaşındaydım ozamanlar , depremi yaşamadım ancak twde izlediklerim bana yetmişti, 2 ay geceleri hiç uyumadım deprem olursa annemi babamı abimi uyandırıp dışarı çıkarıcam die. resmen altüst olmuştummafoldumben

halada yaşarım bu korkuyu.. ama şunu öğrendim korkularımızla başa çıkmamız gerekio, ben hergece yatağıma yattığımda dua ediorum bugünde sağsalim sewdiklerimle beraber huzurla yastığa başımı koyduğum için, felaketlerden bizi koruması için.. elimden başka bişe gelmio..

seninde yapacağın budur cnm, bol bol dua et kendini rahatlatmaya çalış.. aksi takdirde ruh sağlımız büyük bi deprem yaşıo..

a.s.

Öncelikle geçmiş olsun , bizde 99 depreminde yaşadık aynı duyguları....Bir süre atlatamıyorsun.Zaten bizler unutsak bile haftada 1 büyük ıstanbul depremi yok şöyle olucak yok böyle olucak diye çıkıyor medyada.Deprem de malesef hayatın gerçeği , biz daha yeni önlemler almayı öğreniyoruz. Korkmayan yoktur sanırım ,fakat ne kadar evinde önlem alırsan al ya dışardayken olursa deprem.. Ben kendimi böyle teskin etmeye çalışıyorum. Yani depreme dayanıklı evde oturuyorum fakat ya dışardayken denk gelirsem ...Yüreğini ferah tut ... Önemli olan bu konuda bilinçlenmemiz.

tsk ederim arkadaslar desteginiz için..ölümden korkmuyorum ama depremden inanılmaz korkuyorum..bugun dedemlere gittim dedemin evindeki catlakları görünce dahada korktum.bugun bi tanıdıgımız "imanı kuvvetli olan depremden korkmaz" dedi..o kadar cok sinirlendimki.imanla ne alakası var.4.7 depremi sabah ezanıyla birlikte oldu ezanı okuyan hoca bile korkudan ezanı yarım bıraktı.hocanında mı imanı zayıf..etraftaki cok bilmiş insanlarda beni deli ediyor.kendimi teselli etmeye calısıyorum ama yinede korkuyorum..uykusuzluktan 1 ayda 8 kilo verdim.duşa,tuvalete hep korkuyla giriyorum.yada dustayken deprem olursa diye.bilmiyorum belki abartıyorum ama korkuyorum işte

Son düzenleme:
Ben kendimden hatırlıyorum gece yatarken neryese bir dönem gecelik giymeyi bırakıp baya baya eşofman takımlarla falan yatıyorduk , yanımızda deprem çantası falan...Tanıdığında o sözü derken kaderde varsa yaşarız anlamında söylemiştir sanırım..Senin yaşadıklarının kat be kat fazlasını Gölcük'de yaşayan akrabalarım var. Fakat hayat devam ediyor , hissettiklerin çok normal , günbegün azalır merak etme.

valla ben 99 depremini yaşamadım ama yinede çok korkuyordum hatta uçak geçse kalbim deli gibi atıyordu deprem oluyo diye. bundan 2 yıl önce falan hafiften 4-5 şiddeti gibiydi galiba deprem oldu evde yalnızdım yemek yeni yemişştim mutfağa kaldırıyodum yer ayağımdan kaydı bende başım döndü sandım depremmiş çok korkmadım ama hiç korkmadımda diyemem

izmirde otururken 97 yada 98 yılıydı tam hatırlamıyorum 5.7 şiddetinde deprem oldu.
ben şok geçirdim ama nasıl bir şok.olduğum yerde yığılmış kalmıştım.babamın soğuk su dökmesi ile kendime geldim.kafamçokkarıştı
izmirde bu tarz depremler o kadar çok olurmuş ki biz dışarı çıkarken kapı komşumuz ekmek almaya gidiyordu akşam yemeği için..çok şaşırmıştık buna.
bende de aynı durum var.hele çocuk olduktan sonra daha beter oldum.ya ona bir şey olursa,ya bize bir şey olursa o yaşarsa diye kurup duruyorum kafamda sürekli.mafoldumben
berbat bir şey..psikolojim bozulmaya yakın yani bu duurm yüzünden:sinifsinif:
ama dualarımızdan başka elimizden bir şey gelmiyor,korkunun malesef ecele faydası yok canım..bol bol dua edicez.dualarla ayakta duruyorken duanın gücüne inanmamak olmaz dğeilmi?:Saruboceq:

canım bende konyadayım..
bende o büyük depremleri yaşadım.
en kötüsü fayların 5-6 kmlik yerlerde olması.
ve çoğu büyük işyerlerinin kolonları krişleri patlamış ve boşaltılmış bunuda biliyorsundur. ve şuanda psikiyatri servisleri deprem korkusu olan insanlarla dolup taşıyormuş.
bizim ev 8.katta ve deprem merkezıne çok yakınız.
bende korktum. ama dualara sarıldım.
sende dua et. allaha sığın.
inşallah birdaha hiçbir memelekete veya hçbir ülkenin başına gelmez.
inşallah dünyanın hiçbir yerinde

bende de var deprem korkusu..25 yaşındayım evde yalnız kalamıyorum geceleri..izmir de çok yasıyoruz küçüklü buyuklu..medya hep istanbulu söyler ama izmir de kaç kere çok kötü sallandı..dediğim gibi arada ufak ufak olur..aslında öyle ufak deprem olması iyi bı şeymiş..walla tam bilemiyorum ama sanırım 4-5 sene önce olmuştu büyük bı deprem 6 falandi,benim yüzümden dışardan sabahlamistik..ben o telaşla ne yaptığımı bilmiyorum,Allah korusun camdan fln atlarim o derece korkuyorum..iyiki Çin de veya Japonya da yasamıyorum sürekli sallaniyolar ya..feci bı şey..tek çözümü bol bol dua..
ist depremini yaşayanlara hayret ediyorum..ben yaşasaydım herhalde psikolojik tedavi gorurdum..

Evet çok korkunç bir duygu,, İstanbuldayken yaşadım bende birkaç kezz..
Allahın bir hikmeti işte..Bu kadar sarıldığımız toprağa bile çok güvenmememiz
gerektiğini hatırlatıyor işte... Bir anda ayağınızın altından kayıyo ve siz durduramıyorsunuz
elinizden hiçbirşey gelmiyor.ve bitmesini beklemekten başka yapacak bir şey yok..bende hassasım çok. Çoğu zaman kimsenin hissetmediği depremleri bile hissederim.. İnanmazlar bana sonra haberlerde dinlerizz... Alışmakdan başka yapacak birşey yok tatlım..Birde Konya en güvenilir bölge derlerdi... Demekki güvenilir hiç bir yer yok... Allahım herkeze kolaylıklar versin inşallah....

Canım bende Konyalım ama artçıları hissetmiyorum.
Birde otogar taşınacakmışya, kampüsün arkasına yol yapılıyor artık şehir merkezinden geçmeyecek otobüsler, dolayısıylada yol açmak için dinamit patlatıyorlar. ışde o dinamit patlatmak yeryüzüne yakın olan fay hattını etkiliyormuş. ılk günler bende çok korkuyordum ama şimdi korkmuyorum artık.
Birde ben istanbul yolunda oturuyorum ve evim 7. katta, ağır vasıta geçtiği zaman bile yer sallanıyor.
Korkmuyorum ben olacakla öleceğe çare yok. Gönlünü ferah tut.

bende 99 depreminde sakaryadaydım
ve o zaman 10 yaşındaydım çok korkmuştum
hiç bi zaman unutamıyorum yani.
sürekli sallanmak çok kötü yaaa
ama allahın yaptığı bişey bu maalesef dur demeye kimsenin hakkı olmadığı gibi zamanınıda kestiremiyoruz.
ama allahınıza şükredinki daha büyükleri olmuyor
benim yaşadığım 7,4 diyolar ama ben 7,4 olduğunu sanıyorum
resmen 9 luk bi sarsıntıydı.

deprem korkusu bendede var bizim burdada olmuştu 1.5sene önce4.5 evde yalnızdım acayip korktum artık evde yalnız filan kalamıyorum bi ses bi çıtırtı duysam kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor...
depremin sesi daha ürkütücü...
Allah korusun hepimizi felaketlerden......
en çok korktugum binanın altında saatlerce kalırsam koluma bacagıma bişe olursa diye korkuyorum:(((

ben gunlar öncesi........günlükte paylaşmıştım korkularımı.........
ve ne cok korktugumu.......
böyle bir konu acılmış burdada paylasayım........
rabbım bır dahada yasatmasın kimselere.......

günaydın günlük.........

iyi pazarlar...........ya günlük korkuyorum hemde çok...........
ramazandan bu yana konya sallanıyor...........bugün akşamdan beri 11 kez sallandık.......
ve bıraz önce yine sallandık......
3.5 şiddetinde.......
evimiz 7.kat ve sallantıyı dahada hissediyoruz.........konyalıların psikolojızı bozuk.......hiç alışık olmadıgımız bir durum........
ve benım psıkolojım herkesinkiden daha bozuk..........ben korkuyorum.........ilk hıssettıgım 4.5 ten buyana içime bir korku düştü......
bırak depremden korkmayı herşeyden korkar hale geldim........
evde yanlız kalamıyorum karanlıkta yatamıyorum.......
bı odadan bi odaya gecerken tüm ışıkları yakıyorum........
kısacası günlük tırsak ürkek bir duygu oldum çıktım........
eskiden annemle babam bir yerlere giderdi........
kardesim arkadasında kalırdı.........yada geç gelırdı eve........aklıma korku gelmezdi.......
valla günlük.......banyoyu bıle apar topar yapıp cıkıyorum.........
rahat rahat wc de bile duramıyorum........
bir yetkılıde cıkıpta bır acıklama yapmıyor......biride bir şey demıyor........
bu depremler öncümü artçı bılemıyoruz......
bıldıgım bütün duaları okuyorum............ve korkuyorum.........
bide derler ki konya türkiyede en emliyetli yeri.........LAF....dıyenler şimdi neden bir şey demıyorlar......
japonyayı geçtik......
sallanıyoruz .günde bir kere bile degil defalarca........
diyorlarki.......
fay hattı........sıllede.... yazırda varmış........
yazır denen yeri görsen günlük.........toki evleri yapıldı bide........zenginlerin yaptırdıgı ultra lux sıteler var..azra evlerı dıye gecıyor.......
görsen günlükcügüm........10 katlı 12 katlı koca koca apartmanlar.........
ve sadece orası bile degıl.........
yazırın bütün etrafı çok katlı apartmalar var.....termınal yanı ve her yer.......
konyanın bütün yüksek katları dedıklerı fay hattının üstünde yanında........bizde buralarda oturuyoruz....
koca koca sıteler......
madem buralarda fay hattı vardı.........neden bu kadar yüksek katlar yapıldı ........
neden ımar ıznı verıldı.........
sankı konyada yapılacak yermı yoktuda.........bu kadar ınsanı buralara yerleştirdiler........
ALLAH KORUSUN ŞıDDETLı OLURDA YIKIM OLURSA BU KADAR ıNSAN NE YAPCAK
KATILLERI KıM OLCAK......DEPREMMı BU IMAR ıZNıNı VERENLERMı........
buralarda binlerce insan oturuyor.......bide konya deprem bölgesı degıl denıp...inşiatlar saglam yapılamdıysa......
of günlük düşünmek bile istemıyorum..........aklımdanda kötü düşünceleri çıkaramıyorum.......
ufacık bir sallantı moralimi bozmaya yetiyor........

allahım ne olur..........daha beterlerinden koru.........
türkiyenın ve başka yerlere felekatler yaşatma..........bizlere acı........
gözlerimizden acı yaşlar akıtma.........
sen nedersen o olur biliyorum........allahım lütfen........lütfen ne olursun lütfen.........depreple felekatlerle bizi imtihan etme.......
rabbım türkiye 17 agustosu yaşadı bir daha yaşatma........
sen koru bizi sen acı bize
beterlerini verme allahım......ne olur.........

DUYGU DEPREM VE KORKUSU KORKUYORUM
27 EYLÜL 2009
PAZAR

bende konyada oturuyorum gercekten bu depremler hepımızı cok korkuttu hıc alısık degıldık ama ogrendık artık depremı o buyuk depremın oldugu aksam benımde kız kardesımın sozu vardı o kalabalıgın cınde ne oldugunu anlayamadık sonraları zaten malum hep korkuyla gectı su bı kac gundur korkumu yendım evde tek basımayım aksama kadar banyaoya gıremıyorum hadı ben banyodayken olursa dıye aksamları esım varken yapıyorum gunduzlerı uyuyamıyorum azıcık bı ses duysam elım ayagım bosalıyo sankı ıslerımı hemen bıtırıp oturuyorum.arkadasımın dedıgı gıbı bende aksamları bı oadan obur odaya gecerken ısıkları yakarak gecıyorum ıster ıstemez ınsan korkuyo elınde degıl sankı her an sallanıyo gıbıyız vucudumuz sureklı tıtrıyo gecelerı deprem oldu dıye uykumdan fırlıyorum bıraz bıraz ınsallah atlatcaz bu korkuyu butun arkadaslarıma gecmıs olsun dıyorum.

tsk ederim arkadaslar desteginiz için..ölümden korkmuyorum ama depremden inanılmaz korkuyorum..bugun dedemlere gittim dedemin evindeki catlakları görünce dahada korktum.bugun bi tanıdıgımız "imanı kuvvetli olan depremden korkmaz" dedi..o kadar cok sinirlendimki.imanla ne alakası var.4.7 depremi sabah ezanıyla birlikte oldu ezanı okuyan hoca bile korkudan ezanı yarım bıraktı.hocanında mı imanı zayıf..etraftaki cok bilmiş insanlarda beni deli ediyor.kendimi teselli etmeye calısıyorum ama yinede korkuyorum..uykusuzluktan 1 ayda 8 kilo verdim.duşa,tuvalete hep korkuyla giriyorum.yada dustayken deprem olursa diye.bilmiyorum belki abartıyorum ama korkuyorum işte

deprem korkusu nasıl gecer bir fikrim yok ama bunu söyleyen kişilere hiç takılmamak gerek kendileri Allah bilir nelerden korkuyorlardır,bilinçsizce konuşuyorlar çok bilmişlerkaydirigubbakcemile3

korkulardan sıkıntılardan kurtulup içimizi ferahlatmanın tek yolu var dua ile Allah a sığınmakvereliniortak

arkadaslar cok tsk ederim yorumlarınız için.birlikten kuvvet doğarmıs.inanın siz yanında olunca korkum azalıyor.depremi yasayan herkese gecmiş olsun.Allahım bi daha yasatmasın insallah

Back
X