Deprem korkusuyla nasil bas ediyorsunuz

Yavrumveben

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2023
729
394
18
İyi akşamlar kızlar.Gecen hafta deprem olmuştu.O günden sonra benim bu korkum yeniden hortladı. Heran sallanıyor gibiyim.Bi deprem olsa oglumu nasıl korurum ne yaparız bunlar hep aklımda.Oturdugumuz ev 25 senelik hiç güvenmiyorum zaten zamanında bodruma su Almış. Yani bi depremde yıkılması olası.Bu evin iki sene borcu kaldı.Bu evi satıp üstüne koyup tekrar alsak diyorum ama o zamanda evi alan insana haksızlık değil.mi goz göre göre lac yıllık evi alçak.Gercj kaç yıllık ev kim neden alsın o da var .Böyle işte içimden bir şey yapmak gelmiyor

Ben bi ara evin deprem güvenliği konusuna çok takmıştım. Sonra bir arkadaşım “depreme evde yakalanacağını nereden biliyorsun, iş yerinde, bankada, hastanede, misafirlikte olmayacağın ne malum. Evin istediği kadar güvenli olsun, girdiğin her binanın güvenliğinden emin olamazsın” demişti. Haklı buldum ve saldım 😂

Ben bi ara evin deprem güvenliği konusuna çok takmıştım. Sonra bir arkadaşım “depreme evde yakalanacağını nereden biliyorsun, iş yerinde, bankada, hastanede, misafirlikte olmayacağın ne malum. Evin istediği kadar güvenli olsun, girdiğin her binanın güvenliğinden emin olamazsın” demişti. Haklı buldum ve saldım 😂
Evet ama genelde gece oluyor bu depremler.

tamamen bu şekilde. 50 yıllık binada oturuyorum. bir de antidepresana başladım tavsiye ederim :D (ironidir)

Maras depremini yaşamış birisi olarak hafife alınacak Bi konu asla değil psikolojinizin bozulması çok normal lütfen daha güvenilir bir eve geçin orayi da kentsel dönüşüme verin zemin çok çok önemli.

Biz Maraş depremini birebir yaşayanlar nasıl bir psikolojideyiz bir düşünün.evlerimiz bir sürü büyük deprem gördü duvarları yıkıldı çatıları çöktü apartmanları yağmur suları bastı ama az hasarlı denildi (evime her girdiğimde artçıları yaşadık hala yaşıyoruz) .
çocuğumun her an yanımda olmasını istiyorum özellikle evimde, niye biliyor musunuz?ona yetişememekten korkuyorum, öleceksek de sarılıp ölelim diye .
İnsanın en güvende olduğu yer evidir ya , Maraş depremi sonrası bizim için öyle değil artık, en güvensiz olduğumuz yer evlerimiz....

Bence bi psikolog ile gorusmelisiniz
Cok paniksiniz ve hep olumsuzu dusunuyorsunuz
Balkon demirleri hakkinda gelisme var mi 🥴

Back
X