Deprem nedeniyle ertelendikçe ertelenen davam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gamzeci

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2022
4.820
18.376
138
Bacılar benim Malatya’da Şubat 7 de bi davam vardı malum deprem oldu 2 mayısa ertelendi şimdi de 23 mayısa ertelendi.

2 mayısta zaten depremden sonra adliye açılış günüydü adliye kapanmış organize sanayi bölgesine taşınmış ( neresi bilmem) ertelenecek dediler ve evet 23 mayısa ertelendi

23 de de ertelenir mi sizce ? Davam asliye hukuk.ağır ceza veya aile mah değil.

Benim derdimin olduğu kısım ben şuan Malatya’da değilim bir de avukatım Mardin’den gelecek

Deprem olacağını bilemediğim için haliyle ne olacak Mardin’den arkadaşıma verdim davamı. Şimdi bisürü yolculuk yapacağız eğer mahkemeye çağrılırsak

Sizce ne olur ? Bir de dua edin bari kazanayım, hakim reddetmesin

Merhaba, ertelenip ertelenmeyeceğini kimse bilemez. Adliyenin telefon numarasını arayarak duruşmaların yapılıp yapılmadığı hususunda bilgi alabilirsiniz(eğer telefonları aktifse). Onun dışında hakim duruşmanızın olduğu gün izinli vs. olabilir bu gibi durumları genelde adliyenin internet sitesinde paylaşırlar ki zaten avukatınız takip ediyordur.

Konun çok altta kalmış diye yazıyorum gold.
Umarım senin için iyi sonuçlanır

Dava içeriğini bilmeden birşey diyemeyiz ki. Avukatınız mahkeme kalemini arayıp sorsun duruşmalar görülecek mi o gün diye, uzak yerden geliyor çünkü. Duruşma görülürse de tek celsede bitecek birşey değilse, muhtemelen ertelenir yine. Malum, ülkemizde yargı çok ağır.

Hakimler durulma olduğu gün izinli olabiliyor mu böyle ilk defa duydum. Davadan ne zaman önce nasıl öğreniyoruz peki

Başka şehirde mi yaşayacaksınız artık. Organize sanayi bölgesi havaalanına tarafında bilginiz olsun.

Hakimler durulma olduğu gün izinli olabiliyor mu böyle ilk defa duydum. Davadan ne zaman önce nasıl öğreniyoruz peki
Tabiki onlar da insan :) ama maalesef bazen duruşma için o kadar yol gittikten sonra mahkemede öğreniyoruz o zaman kötü oluyor. Ben her ihtimale karşı bir gün öncesine mahkeme kalemini arayıp bilgi alırım. Genelde adliyelerin sitelerinde ya da bağlı olan ilin barosunun sitesinde haftalık/günlük mazereti hakimler listesi yayınlanır. Duruşmanız varsa öncesinde bakmanızda fayda var.

Kalemi arayıp öğrenir avukat arkadaşınız. Hukuk dosyası ise zaten tahkikat bitti denmiştir son duruşmada. O zaman karara çıkar. Denmemişse en yakın eylüle atar. Cezaysa mütalaa verildiyse taraflara savunma için gün verilmişse karara çıkar ama verilmemişse ertelenebilir.

İyi olduğu öğrendiğim :) Haziran da duruşmam var anlaşmalı boşanma. Teşekkür ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…