Depreme karsi kamuoyu olusturmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.984
173
Deprem fobim hep vardi. Universiteyi ile istanbulda ailem oldugu halde ankarada okumak istiyordum. Neyse temmuzdan beri ciddi sekilde var. Yaklasti geldi geliyor derken 5.8 de tavan yapti. Uzun sure kendime gelemedim. Sonra tedbir tedbir dedigim seyin de sadece benle olamayacagini anladim sakinledim.

Ben kendi adima cimere zaten yazmak istiyordum. Malum herhangi bir konu sosyal medyada falan ses getirirse daha hizli cozumler oluyor.

Ben evimi saglam bir yere tasisam bile binlerce kisinin öldüğü bir deprem de sonrasi da icacici olmayacak.

Yada bir kamu binasi veya herhangi bir akrabamin evinde yakalanabilirim.

Devletce milletce bir anda bir tedbir almamiz gerekiyor. Deprem herkesi o kadar cok korkutuyor ki aman kotuyu cagirma diyor herkes. Bense sasece tedbir alalim diyorum.

İstanbullular yirmi yildir korkuyor zaten. Ama simdi dogu da haraketlendi. Ege zaten genel anlamda aktif. Maras hatay arasi bekleniyor. Hic biri de kucik deprem ler degil yikici depremler.

Deprem dedigimiz sey her yil 1-2 cm batıya kayma durumunun bir sebepten takilmasi ve birden metrelerce hareket etmesi. Kabaca okuduklarimdan anladigim deprem bu. Sallanmak da korkunc ama hepimiz biliyoruz ki esas deprem degil binalarimiz problem.

Keske amerikadaki gibi falan yatay mimari olsa, prefabrik gibi evlerinden olsa kim korkar depremden.

Neyse ben derim ki hazir herkes su zamanda korkuyorken dogusuyla batisiyla kuzeyiyle guneyiyle. Eksi de falan da baslik açıldı iki gune unutuldu ama...

Siyaset dusunmeden. Sadece elimizden gelen tek sey bu diyerek.. bir deniz yildizi olsun denize atmis gibi olacaksa bile... Gelin cimere yazalim bir kamuoyi baskisi olusturalim. Belki daha hizli onlemler alinir. Kentsek donusumun üzerinden gecilir.

Su an bunu okudugunuz an acin cimeri yazin. Deprem icin bisi yapilsin. Korkuyoruz. Binalar saglamlastirilsin diyelim. Korkumuz cigliga donussun. Evde kendi kendimizi yiyeceğimize.

Yazim hatalarima bakamadan gonderiyorum postu. İki cocukla arasa derede unutmadan yazmak istedim.

Türkiye'nin deprem haritasını muhakkak incelemişsinizdir.Deprem ülkesiyiz.1999 felaketinin üzerinden 20 yil geçti.Uzmanlar sürekli uyarıyor.Eminim Kandili tüm riskleri devlet yetkilileri ile paylaşıyor.Son Elazığ depreminde Naci Görür hoca bölgenin riskli ve önlem alınması gerektiğini ilettiğini beyan ediyor.İstanbul gibi riski çok yüksek bir şehirde,onlem şöyle dursun,toplanma alanlarına avm yapılıyor.Hala yüksek siteler kuruluyor.Yani insan canı ranttan önce gelmiyor.Her deprem zamanı insanlar haykırıyor, deprem bilimciler uyarıyor.Sonuç? Amacınız güzel ama bence işe yaramaz üzgünüm.

bacım sen bu dediginin olacagina inaniyomusun cidden
Puff diyorum. İnanmak mesele degil ki. Soylenmek yerine bisi yapmis olacaksin. Herkes anca konuşuyor.

İsyerim bir kamu kurumu. Herkes surekli kimsenin claismadigindan sozedip sikayetci oluyor. Ama sozeden kisiler de calismiyor. Surekli bir enerji dusurme olayi var sadece. Sen elinin altinda hazir internetten yazmazsan digerleri poposunu kaldirir mi.

Ve ornek de verdim kamuoyunun ciddi tepkisini ceken olaylar daha cok dikkate aliniyor.

Maddi durumu oldugu halde 30 yillik zeytinburnu gibi yerde binasindan cikmayan var.

Millet once kendi canini dusunmiyor ki devlet dusunsun . Aman neyse ben duyarli olanalra dedim zaten.

Türkiye'nin deprem haritasını muhakkak incelemişsinizdir.Deprem ülkesiyiz.1999 felaketinin üzerinden 20 yil geçti.Uzmanlar sürekli uyarıyor.Eminim Kandili tüm riskleri devlet yetkilileri ile paylaşıyor.Son Elazığ depreminde Naci Görür hoca bölgenin riskli ve önlem alınması gerektiğini ilettiğini beyan ediyor.İstanbul gibi riski çok yüksek bir şehirde,onlem şöyle dursun,toplanma alanlarına avm yapılıyor.Hala yüksek siteler kuruluyor.Yani insan canı ranttan önce gelmiyor.Her deprem zamanı insanlar haykırıyor, deprem bilimciler uyarıyor.Sonuç? Amacınız güzel ama bence işe yaramaz üzgünüm.

Nereye haykiriyor. Kendi kendine. Onu diyorim isye icine icine haykirmaktansa dilekce denen birsey var. 20 milyon dilekce olsa mesela ise yaramaz mi. Veya dilekce parayla mi..yazilinca ne eksilecek sizden. Neden eksi yone cekmeye calisiyor herkes.

Nereye haykiriyor. Kendi kendine. Onu diyorim isye icine icine haykirmaktansa dilekce denen birsey var. 20 milyon dilekce olsa mesela ise yaramaz mi. Veya dilekce parayla mi..yazilinca ne eksilecek sizden. Neden eksi yone cekmeye calisiyor herkes.
Eksi yöne çekmek değil ki bu.Ben gerçekçi konusuyorum.Bakin mesela yine Naci Görür hoca kanal İstanbul projesinin felaket getireceğini söylüyor.Dinleyen???

tam olarak durum bundan ibaret iste

Yahu hic mi tarih okumuyorsunuz. Ben siyasrtten cok bagimsiz yazdim ama insanlar nice olayda sadece birlik olarak en despot yonetimlere karsi bile birseyler yapti. Kaldi ki oylama sistemi olan bir ulkede bir talebin sayica coklugu her zaman dikkate alinir. Sayica cok olmaktan ve talep etmrkten bahsediyorum.

Kaç kişinin yazması gerekiyor?

Bakın büyük İstanbul depreminde ölen, yaralanan sayısı:
16 yıl önce, 17 Ağustos 1999 sabah 03:02'de merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan Marmara Depremi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedilen deprem sonrası resmi raporlara göre 17 bin 480 kişi öldü, 23 bin 781 kişi yaralandı ve 505 kişi de sakat kaldı.

Daha ne olmalı? Daha büyük ne denebilir? İnsanlar öldü.
Gören göz görür, kişisel önlemler almaya bakın, kendinizi donatın.
Deprem araştırma önergeleri de reddedildi daha bugün, ölenlerin sesi, yaşayanlardan daha güçlü çıkar; bu kadar kişi öldü yine de red yedi, biz yazsak ne olacak? Daha kaç bin gerek?

inanç yok çünkü kimsede.
80 milyonda imza verse bir şey olmaz.

Uff valla ben bu ulkedeki herkesten aşırı sıkıldım ya. Bir b.k olmaz bizim milletten. Anca konusuyor herkes ama istisnasiz herkes. Kendimi bir an baska yerde sanip konu actim herhalde. Hadi bana iyi geceler. Ne kadar az insanla muhatap ol o kadar iyi. Akil sagligi anca boyle korunur.

Deprem araştırmasına meclis ret oyu vermişken bizim cabamız işe yarar mı ki🙄 ama denemekte de yarar var.

Bugün forumda okudum 40 katlı bina için mühendise mi mimara mı ne kolonları ve kirişleri küçültmesi için baskı yapmışlar kabul etmemiş, etmemiş te edeni bulmuşlardır. Önce milletçe insan olmayı öğrenmemiz lazım. O zaman başımızdakilere yalvarmaya gerek kalmaz.

Uff valla ben bu ulkedeki herkesten aşırı sıkıldım ya. Bir b.k olmaz bizim milletten. Anca konusuyor herkes ama istisnasiz herkes. Kendimi bir an baska yerde sanip konu actim herhalde. Hadi bana iyi geceler. Ne kadar az insanla muhatap ol o kadar iyi. Akil sagligi anca boyle korunur.

Aynen öyle bu milletten bir şey olmaz.

Yahu hic mi tarih okumuyorsunuz. Ben siyasrtten cok bagimsiz yazdim ama insanlar nice olayda sadece birlik olarak en despot yonetimlere karsi bile birseyler yapti. Kaldi ki oylama sistemi olan bir ulkede bir talebin sayica coklugu her zaman dikkate alinir. Sayica cok olmaktan ve talep etmrkten bahsediyorum.
size haksizsiniz demiyorum evet haklisiniz ama bunu siyasete cekmeden anlatamam sizde biliyorsunuz bende siyasi yorum yapmaya karsiyim
81 milyon nufusun hepsi emin olun depremde olecegi binalarda oturmak istemez hepsi hemde 1 kisi bile eksiksiz kim bu şekilde olmek ister allah askina basindakide sonundakide hic kimse bu sekilde ölmek yaralanmak sakat kalmak istemez degilmi bunun icin kamu oyu olusturmamiza bile gerek yok aslinda yapilmasi gereken bir sey yapilmiyorsa kendimiz calar kendimiz oynariz ancak

Görev yaptığım yer turkiyede fay hattı olmayan deprem olma ihtimali sıfır olan bir yer. Fakat mesela son elazığ depreminde arada 350 km olmasına rağmen apartman grubuna apartman az daha yıkılacakti yazmışlar ben daha eve gitmedim ev ne durumda bilmiyorum. Ondan önceki evime klima motorunu duvara takamadı ustalar duvar kaldırmaz motoru dediler. Öyle yapılıyor evler düşünün. Ne yapi denetimi var ne mühendis ne mimar. 3 tuğla üstüne ev yapıyorlar. Şikâyet ettim belediyeye gittim, ilk gittiğim sene çünkü bagdatta deprem oldu ben yatak altimdan kaydı sandım. O da bağdat bayağı uzak bir yer olmasına rağmen. Hiç sonuç alamadım. Deprem bölgesi bile değil dendi. Söylenene göre beklenen deprem maraş civarı olacak ve marasa yalnızca 200 km uzakliktayiz. Yine şikayet etsem yine sonuç alamayacağım. Bu ülkede herşey gerçekten istediğimiz gibi olmuyor

Kaderimize terketmişler bildiğin deprem araştırmasına red mi? Neden uğraşılsınki deprem sonrası ondan bundan para toplarak yeniden yapılıyor nasılsa neyse susuyorum anlayan anladı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X