Depresyon bitmez mi

Perihosseini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2019
1.006
1.547
63
Depresyonun bilincinde olup hiçbir şey yapmamak çok acı. Önceden de konu açmıştım sevgilimden ayrıldım vs. Diye. Ama artık 2 ay geçti. Uzun süredir zaten depresyondaydim birde üzerine bu eklendi. Kpss hazırlanıyordum bıraktım. İşe gireyim diyorum kolumu kaldıracak halim yok kalkıp işe mi gideceğim. Gezmek istemiyorum kimseyle görüşmek istemiyorum. Bazı günler daha iyiyim ama örneğin bugün gibi günlerde dibe batiyorum. Enerjim , hayattan beklentim sıfır. hıcbisey beni duzeltemez. Bazende hayırlısı buymuş dua et diyorum kendime ama sanki hiç geçmeyecek yada uzun yıllar sürecek diye çok korkuyorum. Hayatımı kendi ellerimle mahvetmek istemiyorum. Allah ruhumu gorsede acisa diyorum.

++++ güçlü iradeli yıkılmayan umudunu yitirmeyen insanlara çok özeniyorum. Keşke bende öyle olsam bu kadar zayıf kırılgan hassas olmasam. Daha 28 yaşındayım ama sanki 70 yaşında sokakta kimsesiz kalmış gibi hissediyorum. Çok şükür ailem sağ hayattalar ama onlarda benden umudu kestiler

Bir süre özel bir klinikte psikologa gittim ilaca gerek yok atlatiriz dedi. Aylar geçti ilerleme olmadı seansta 350 lira alıyordu zaten işsizim bıraktım..

Depresyon psikolog ile atlatılmaz, ilaç kullanmalısınız. Derinleştikçe kurtulması daha zor olacak.

Üniversite hastanelerini ya da yine devlete bağlı ruh sağlığı polikliniklerini (zor bulunur ama sadece psikolog ve psikiyatristlerin görev aldığı yerlerdir) tavsiye ederim. Psikiyatristle görüşmelisiniz, gerekli görürse terapi için psikoloğa yönlendirir zaten. Ama bu tip hastalıklarda ilk gidilmesi gereken doktor psikiyatristtir.

şu psikologların ilaca gerek yok demesine sinir oluyorum. bunun kararını verecek kişi psikiyatrdır. psikolog tabi ki ilaca gerek yok diyecek yoksa senden nasıl para alacak değil mi ya?

Ne ilac ne terapi kendi basina degil bir arada olursa etkili bence...kendim o sekilde atlattim seanslarim halen devam ediyor cocugumu aldirmak istedigim hatta olmek icin dua ettigim gunleri bilirim cok sukur smdi ana odaklanip tadını cikarmaya calisiyorum

Ne ilac ne terapi kendi basina degil bir arada olursa etkili bence...kendim o sekilde atlattim seanslarim halen devam ediyor cocugumu aldirmak istedigim hatta olmek icin dua ettigim gunleri bilirim cok sukur smdi ana odaklanip tadını cikarmaya calisiyorum

Hangi doktora gidiyorsunuz acaba? İstanbulda misiniz? Bana da iyi bir psikolog onerisi lazim

Kendınıze nefes alma yöntemlerı bulabilirsiniz.
Bu dua olur,meditasyon olur,yoga olur.
Bence ciddi rahatlatıyr,kafayı bosaltıyor insan.
Hicbirimizin hayatı 4*4 luk değil ama hayattan zevk almak bizim elimizde..

Siz böyle durarak ancak zaman kaybediyorsunuz.Bir süre sonra ayrıldığınız sevgilinizin mutlu olduğunu gördüğünüz/duyduğunuz zaman daha kötü olacaksınız,bu sefer depresyona daha çok batarsınız.Kollarınızı sıvayın ve hayatınızın kontrolünü elinize alın ve bunu sadece kendiniz için yapın.Kendinize iyi gelen şeyleri listeleyin ve gün içinde bunları yapmaya özen gösterin.

Back
X