• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

depresyon (sağlıklı düşünememek)

iyi hissetmek ve hayatı yeniden keşfedin kitaplarını tavsiye ederim. uzmanların yazdığı kitaplar zaten.

bunun dışında twittera instagrama bakın kimseyi bilmiyorsanız özelden isim vereyim, taş gibi kadınlar var, onlara gelen yorumlara baksanız sürekli ya yüzüne ya boyuna ya başka bir yerine laf edip, çirkin olduğunu söyleyen onlarca yorum var. o yüzden her insanın dediğini çok takmamak lazım.

evliymişsiniz, o kadar çirkinseniz eşiniz sizle nasıl evlendi? her şey dış görünüş değil tabi ama o kadar çirkin de olamazsınız bence.

farz edelim cidden çirkinsiniz, herkes çok mu güzel? bir çevrenize bakın, internette modellere değil de başka mesleklere de bakın siyasetçilere, tarihçilere, bilim adamlarına. hepsi çok mu güzel? yoo. ama gayet hayatlarına devam ediyorlar bir sorun yaşamadan. yine seviyorlar seviliyorlar bişeyler başarıyorlar.

sizi kötü hissettiren tam olarak ne sizce? eğer çirkin olursanız/çirkinseniz ne olur? bu size nasıl hissettiriyor?

Allah herkesi sevdiği üzere yaratmış. Her insan eşsiz bir mucize. Her insan güzel. Kalpleri çirkinleşenlerin cahilliği, hadsizliği size güzelliğinizi sorgulatmasın lütfen.

iyi hissetmek ve hayatı yeniden keşfedin kitaplarını tavsiye ederim. uzmanların yazdığı kitaplar zaten.

bunun dışında twittera instagrama bakın kimseyi bilmiyorsanız özelden isim vereyim, taş gibi kadınlar var, onlara gelen yorumlara baksanız sürekli ya yüzüne ya boyuna ya başka bir yerine laf edip, çirkin olduğunu söyleyen onlarca yorum var. o yüzden her insanın dediğini çok takmamak lazım.

evliymişsiniz, o kadar çirkinseniz eşiniz sizle nasıl evlendi? her şey dış görünüş değil tabi ama o kadar çirkin de olamazsınız bence.

farz edelim cidden çirkinsiniz, herkes çok mu güzel? bir çevrenize bakın, internette modellere değil de başka mesleklere de bakın siyasetçilere, tarihçilere, bilim adamlarına. hepsi çok mu güzel? yoo. ama gayet hayatlarına devam ediyorlar bir sorun yaşamadan. yine seviyorlar seviliyorlar bişeyler başarıyorlar.

sizi kötü hissettiren tam olarak ne sizce? eğer çirkin olursanız/çirkinseniz ne olur? bu size nasıl hissettiriyor?
evet herkes dediğiniz gibi çok güzel değil. Çirkin olmaya karşı bir hassasiyetim var nedense çirkin olsam bile bunu bilmek istemezdim. Her insanın bir konuya karşı hassasiyeti olurmuş ya benimki de bu konuya karşı sanırım. Bu konuya neden depresyon geçirecek kadar taktım bilmiyorum. Ben çirkin olmaktan korkuyorım sanırım bunun düşüncesi bile bana korkunç geliyor.

Ve size özelden resmimi göndersem güzel oldugumu söylersiniz. Ama korkularımı yrnemiyorum. Beynim buna da her insan resimde güzel çıkar diyor

evet herkes dediğiniz gibi çok güzel değil. Çirkin olmaya karşı bir hassasiyetim var nedense çirkin olsam bile bunu bilmek istemezdim. Her insanın bir konuya karşı hassasiyeti olurmuş ya benimki de bu konuya karşı sanırım. Bu konuya neden depresyon geçirecek kadar taktım bilmiyorum. Ben çirkin olmaktan korkuyorım sanırım bunun düşüncesi bile bana korkunç geliyor.
o zaman şöyle diyeyim dış görünüşün farklı olması dışında güzel ve çirkin bir insan arasındaki fark nedir sizce? güzel olmanızla çirkin olmanız arasındaki duygularınız veya kayıplarınız kazançlarınız sizce ne? şunu demek istiyorum; fakirlikten korkarız çünkü aç kalıcaz sokakta kalıcaz diye korkarız aslında, soğuktan korkar bazı insanlar çünkü donmaktan hasta olmaktan korkar, sizin tam olarak korkunuz ne? çirkinseniz ne olacağını düşünüyorsunuz? daha mı değersiz ya da ne konuda daha kötü olacağını düşünüyorsunuz çirkin olunca

Ve size özelden resmimi göndersem güzel oldugumu söylersiniz. Ama korkularımı yrnemiyorum. Beynim buna da her insan resimde güzel çıkar diyor
fotoğrafta sizi bir açıdan görürüm, evet o açıdan güzel ama diğer açılardan çirkin olabilirsiniz ama kim tüm açılardan güzel ki? size önerdiğim kitapların birinde şöyle bir örnek vardı. her zaman dışlanacağına ve sevilmeyeceğine inanan bir hasta vardı, o hastayı hastanedeki hemşireler diğer hastalar doktorlar çok sevmişti, ama hasta bu sefer burası hastane dışarda beni kimse sevmez o yüzden hastanede sevilmem sayılmaz hiçbir zaman sevilmeyeceğim diye düşünüyordu. işte bu bir düşünce hatası. aşırı genelleme deniyor hatta. aslında bunlar beynimizin ısrarla o düşünceye inanmak için uydurduğu bahaneler. belki fotoğrafta dediğim gibi o açıdan güzel çıkacaksınız, ama bu diğer açılardan daha farklı çıksanız da o fotoğrafta güzel olduğunuz gerçeğini değiştirmez. acaba bir olay yaşadınız da o olaydan dolayı mı bunu yaşıyorsunuz. ben küçükken sanalda saçma sapan bir sevgili yapmıştım fotoğrafımı sonradan görmüştü, görünce dalga geçip konuşmayı kesmişti. bu bende baya travmatik etki yaratmıştı. böyle bişey olabilir mi?

o zaman şöyle diyeyim dış görünüşün farklı olması dışında güzel ve çirkin bir insan arasındaki fark nedir sizce? güzel olmanızla çirkin olmanız arasındaki duygularınız veya kayıplarınız kazançlarınız sizce ne? şunu demek istiyorum; fakirlikten korkarız çünkü aç kalıcaz sokakta kalıcaz diye korkarız aslında, soğuktan korkar bazı insanlar çünkü donmaktan hasta olmaktan korkar, sizin tam olarak korkunuz ne? çirkinseniz ne olacağını düşünüyorsunuz? daha mı değersiz ya da ne konuda daha kötü olacağını düşünüyorsunuz çirkin olunca
evet çirkin olursam daha değersiz olacagımı düşünüyorum. Çirkin insan değersizmiş gibi geliyor buna cocuklugumun katkıları çok büyük. Yaşanmışlıklar buna sebep oldu sanırım.

fotoğrafta sizi bir açıdan görürüm, evet o açıdan güzel ama diğer açılardan çirkin olabilirsiniz ama kim tüm açılardan güzel ki? size önerdiğim kitapların birinde şöyle bir örnek vardı. her zaman dışlanacağına ve sevilmeyeceğine inanan bir hasta vardı, o hastayı hastanedeki hemşireler diğer hastalar doktorlar çok sevmişti, ama hasta bu sefer burası hastane dışarda beni kimse sevmez o yüzden hastanede sevilmem sayılmaz hiçbir zaman sevilmeyeceğim diye düşünüyordu. işte bu bir düşünce hatası. aşırı genelleme deniyor hatta. aslında bunlar beynimizin ısrarla o düşünceye inanmak için uydurduğu bahaneler. belki fotoğrafta dediğim gibi o açıdan güzel çıkacaksınız, ama bu diğer açılardan daha farklı çıksanız da o fotoğrafta güzel olduğunuz gerçeğini değiştirmez. acaba bir olay yaşadınız da o olaydan dolayı mı bunu yaşıyorsunuz. ben küçükken sanalda saçma sapan bir sevgili yapmıştım fotoğrafımı sonradan görmüştü, görünce dalga geçip konuşmayı kesmişti. bu bende baya travmatik etki yaratmıştı. böyle bişey olabilir mi?
aslında güzel bir kadın oldugumu biliyorum, ama sizinde dediğiniz gibi bu bana beynimin bir oyunu depresyon döneminde ısrarla aynı şeyleri düşünüyorım. Olumlu düşünemediğim için de yanlış ve çarpıtılmış düşünceler beni ele geçirmiş durumda

Pskoloji hakkında ilimlisiniz. Acaba pskolog musunuz?

Nerden aklıma geldiyse...mesela nobel ödülü alan aziz sancar bey...yani dilim varmıyor ama yakışıklı güzel diyemeyecegimiz bir bey. Ama sıfatı, konuşma tarzı, yumuşak ve hoşgörülü tarzi bana onu çok güzel gösteriyor.

Nerden aklıma geldiyse...mesela nobel ödülü alan aziz sancar bey...yani dilim varmıyor ama yakışıklı güzel diyemeyecegimiz bir bey. Ama sıfatı, konuşma tarzı, yumuşak ve hoşgörülü tarzi bana onu çok güzel gösteriyor.
Evet ama adam 75 yaşında yaşlılıgından öyle ama haklısınız

yoo tabi rahatlatıyor millet benim gibi depresyonlara girmiyor millet deli mi
Deli sayılırım
Sebebini anlatmak istemediğim bir konudan depresyona girdim. Aylarca bırakin dışarıyı yataktan çıkmadım,çıkamadım. Nasıl hissettiğinizi az çok anlayabilirim diye düşünüyorum. Amaannn millet neler çekiyor sen de buna mı takıldın diyince geçmiyor, daha kötü örnekler verdikleri zaman aksine daha kötü hissediyordum. Yani demek ki ben ondan da acınacak durumdayım, ondan da güçsüzüm demek ki diyip daha kötü oluyordum. Başkasının zorlamasi zaten pek işe yaramıyor.
İşe yarayan tek şey bir başlangıç noktasına karar vermek ve onu günlük uygulamak. Ve bunun için kendi kendini zorlamak.
Bazı kitaplarda ruh nezlesi gibi tabirlerle anlatmaya çalışmışlar. Bu da mantıklı gelmişti.
Tedavinizi aksatmayin lütfen

Çocukken çirkin miydiniz yada bir ortamda çirkin bulunup dalga mı geçildiniz? Kökeni vardır ve zamanla bulursunuz

İnsanlara asla kendimizi beğendiremeyiz. Kilo alırsın olmaz kilo verirsin olmaz güzel olursun hiçbişey bulamazsa yine kıskanır bi laf eder. Bu kadar duymamalıyız. Ve bu tarz eleştirilerde cevap vermeliyiz ki içimizde kalmasın. Örneğin çirkindin şimdi güzel olmuşsun diyen akrabaya sizin evde hiç ayna yok galiba deyin gülün geçin. Kimin ne haddine canım. Kaynınız öyle dediğinde sen aynaya bakıyor musun arada sırada bir bak gerçeklerle yüzleşmen gerekiyor hahaha deyin. Ya insanlar gerçekten hakediyor ya... Güzellik çirkinlik kime göre, neye göre? Sadece bir yüz müdür yani güzel olmak için gereken? Aldanma güzelliğine bir sivilce yeter demişler. Bir gün bir kaza geçirirsin yüzün yanar. Hiçbir şey bizim değil ki. Şükür etmek lazım güzelce nefes alabildiğimiz her an için...

depresyon beyindeki kimyasalların dengesizliğiyle oluşan bir hastalık. Bu konuda kendini suçlu ya da deli gibi hissetmene gerek yok.

Majörden minöre Depresyonun kitabını yazmış bir insan olarak söylüyorum bunu 😀 ben bipolarım, ben bile deli değilsem, sen hiç değilsin merak etme 😊

Depresyonu neyin tetikleyeceği belli olmaz. Normalde çok basit gibi görünen bir şey depresyonu tetikleyebilir, illa ağır travma ya da ölümler yaşamak gerekmiyor. Başkasının bunu anlamasına gerek yok.

Bende de depresyonu tüp bebek tedavisindeki aldığım hormon yüklemeleri başlattı mesela. Doktor bile anlayamadı halimi. Üstelik daha önce de tüp bebek yaptırmıştım ama onda bu durumu yaşamamıştım.

Yani bırak farklı insanları, aynı insan bile aynı durumda farklı tepkiler gösterebiliyor.

Herkes benim gibi deli mi demişsin mesela. Şimdi şeker hastası bir insan benim yediğim bir dilim pastayı rahat rahat yiyemez. Ona şu kadarcık pasta insana dokunur mu? sen zayıfsın, bak benim gibi yapamıyorsun diyor muyuz?

Hatta herkes anlayış gösterir. O şeker hastası, onun yanında yemeyelim, ya da ona çok küçük bir dilim verelim, meyve dokunuyorsa, koymayalım gibi.

Depresyonda bunun gibi. Başkasına küçük gelecek bir şey sende farklı bir tepkime göstermiş. Ve muhtemelen bilinçaltında takılı kaldığın bir nokta orada patlamış.

Terapi alman güzel. Mesela adamın birinin fobi derecesinde karanlık korkusu varmış. Bunu çalışmışlar terapistle. Küçüklüğünde babasının onu cezalandırmak için karanlık odaya koyduğu, karanlık korkusunun aslında babasından korku olduğu ortaya çıkmış.

Ama terapiye kadar adam bu cezalandırma şeklini hatırlamıyormuş bile. Babasına olan sevgisiyle bir arada tutamayınca, Bilinçaltına atmış ve karanlık korkusu olarak patlak vermiş.

Yine Okb davranışları, titizlik ya da istifçilik gibi pek çok hastalık, aslında başka sorunların bilinçaltından dışarıya vurumu. Yansıtma deniyor buna.

Sende de güzellikle ilgili bir kavram karmaşası var belli ki.

Güzellik=değerlilik ve güven
Çirkinlik=değersizlik ve özgüvensizlik

Gibi bir yanlış kodlama yapmış beynin. Ve biri bu konuda yorum yapınca bilinçaltı kendini saldırıya uğramış hissediyor. Ve tepkisini depresyon olarak gösteriyor. Bunu düzeltmek lazım terapiyle.

Bunun yanında çok iyi bir psikiyatristle de çalışmak lazım. Seni müşterisi yapmak için keyiften ilaç vermeyecek biriyle. Çünkü depresyon için bazen terapi yetmiyor. O kimyasalların ilaçla da düzeltilmesi de gerekiyor.

Depresyon ya da okb takıntı davranışları her zaman işte geçmişine indik, olayı çözdük demekle geçmeyebiliyor. Ya da tekrar edebiliyor. Çünkü beyinde öyle bir yatkınlık var. Bu yüzden en azından düze çıkana kadar ilaç tedavisi de gerekebiliyor.

Bahsettiğim şeker hastalığı gibi. Şeker hastası değerleri düzelince, ilaçlarını bırakıp çikolataya saldıramaz, değil mi? 😊🍫 ilaçlarını yine kullanıp, diyetine dikkat eder.

Yani kendini zayıf hissetme. Sen de bir depresyon hastasısın, ben ve daha pek çok insan gibi. Yalnız da değilsin, tek de değilsin. Kimseye kendini kanıtlamak ya da güçlü olmak zorunda da değilsin.

Sen güzel ya da çirkin olduğun için değil, sen olduğun için değerlisin. Kendin için iyileşmelisin. Ve depresyonun da bir ömrü var. Geçecek inşallah ama doğru tedaviyle ve senin iç kuvvetinle, çabanla.

3 Aydır Depresyondayım şu anda. 1 Aydır yarım saat spor yapmaya çalışıyorum sürüne sürüne , ilaçların yanında. daha ne ilaçlar ne de spor bir .oka yaramadı af edersin 😀 ama şu anda gayret etmeye çalışıyorum. Bekliyorum beyinde kendini düzeltecek diye. Seninki de düzeltecek.

Kendini sev ve çabalamaya devam et canım.

bana bu konuyu dua etmeniz için açıyorm.3,5 yıl ömnce kaynım kalk bana bir kahve yap.Sen suratına bak kardeşimin suratına bak diye şaka ile karışık patavatsızlık yaptı.Depesyona girdim aşırı zayıfladığım için çok çirkinleştin diyenler de oldu.o gunden sonra depresyonla geçti hayatım.Kendimi hep çirkin sandım verilen dozlarla depresyonum geçti sandım.Ama yanına bir ilaç verilnce depresyon oldugu ortaya çıktı.Gayet iyiyidim toparlamıştım.son bir atak daha vurunca Dr. gittim.ilaçlarımı kökünden değiştirdi.yine yerin dibine girdim tam toparlıyorken,annemin bir akrabası" zayıflayınca çiirkin olmuştun,şimdi iyisin "diyince olumlu düşünemediğimi farkettim hala.Koşa koşa dr.gitmek geldi içimden.Sanki kadın bana çirkin demiş gibi buna takıldım kaldım yine.içimde karamsarlık ben ne zaman olumlu düşüneceğim,ne olacak benim sonum artık kestiremiyorum.bana dua edin olur mu.Allaha emanet olun
Hepımiz dunya guzelı deılız.Olmak zorundada deılız .

Back
X