• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyonda mıyım acaba ?

beybisi35

❣Canıma can oğul👼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
4.692
1.587
373
İzmir
selam kızlarr ben bu aralar çok mutsuzum:gitme:geceleri uyuyamıyorumm sabahlara hatta öğlene kadar uykusuz kalıyorumm gözümde 1 gram uyku yok anca öğlen yatıyorum sonrada akşama kadar uyanamıyorumm.....sebebii nee sebebi yaşadığım hayat...hayatım nasıl mı ?anlatayım..
öncelikle 5 senelik evliyim ve bu beş senedir çocuğumuz yok maalesef folmuyo srun bendeboshayallersmileeşim işi dolayısıyla hem çok yoğun hemde çok sitersli.. bu yoğunluğu ve stresi arasında bana yer kalmıyor sabah erken kalkıp işe gidiyor ve akşam geliyor.. çok ilgisiz ne derdini anlatır nede sohbet eder ...ne de bana yakınlaşır yani evlendiğimden beri hemen hemen hep böyledir..varsa yoksa işi ve tvsi haliyle bende ondan ilgi bekliyorum sonuçta yaşım daha çok genç benim yaşımdaki hemen hemen bütün arkadaşlarım bekar ve üniv.öğrencisi ben se evli ve büyük sorumluluk sahibi küçük mutsuz bir kadınım.. bunu ben seçtim kendim ettim kendim buldum ama bunu seçmeme etken ailevi çok etkenim vardı..yağmurdan kaçarken doluya tutuldum yanii anlayacağınızz....ama ben böle çok mutsuzumm yaa eşime ne zamn yanşsam ondan genellikle bana istediğim gibi karşılık gelmiyor beni sevdiğini sölüyor ama bunu bana hissettirmiyor...derdimi paylaşmıyor...kendi derdini paylaşmıyor benii dinlemiyorrr...mafoldumben benii anlamıyorrr yaaaaa offfffsenağlama

Neden bayanlar birine endeksli yaşamaktan kendilerini bir türlü kurtaramaz ki ?
Evlenmeden önce babadır, sevgilidir, abidir; evlendikten sonra kocadır ailesidir...
Kendi ayaklarınızın üstünde durmaya çalışın, siz de yaşamınızı devam ettirin.
İlla birilerinin yaşamınızı güzelleştirmesini beklemeyin, siz güzelleştirin.
Başka uğraşacak işleriniz, ilgi alanlarınız olsun.
Eşinizin nasıl kendine özgü bir hayatı varsa sizin de olsun.
Kısacası herşey üstüme üstüme geliyor diyorsanız ters yola girmiş olmayasınız !
O yolun akışı bir yöne doğru, demek sizin ters yöne doğru durmanızda fayda var...

sanırım çalışmıyorsunuz.
ben öncelikle küçük büyük düşünmeden bir işte çalışmanıı vakit geçirmenizi tavsiye ederim.
çalışamam diyorsanız. kurslara gidip vakit geçirmeli yeni insanlar tanımalı boş vakitlerini doldurmalısınız.
yada spora gidin.eşinizi evinizi odak noktası halinden çıkarın.
benim eşim yoğun çalışıyor. ve bende henüz iş bulamadım çok sıkılıyorum. ama benim köpeklerim olduğu için bir şekilde vakit geçiyor.eğer seviyorsanız evcil hayvan edinin. insanı inanın dinç tutuyor.
şuan uykusuzluğunuz sizin de tahmin ettiğiniz üzere depresyon belirtsii.

emin olun hayatta yalnız değilsiniz. burada birçok arkadasımızın çocuğu olmuyor. eşi yoğun çalışıyor,eşi derdini anlatmıyor yada eşi ilgisiz bir çoook arkadasımız var.

ama yine de bardağın dolu tarafını görmelisiniz.
pozitif düşünün başka şeylere odaklanın.
Allah daha büyük sorunlar vermesin.

bir derdimiz olduğunda bundan daha kötüsü olamaz deriz,ama ne hayatlar var etrafı da bir gözlemlemeliyiz.

Canım, bu kadar üzülme, stresle birleşince uykusuzluk dönem dönem hepimizde oluyordur. Eğer imkanın varsa çalışmanı önerebilirim. Çalışmak seni yorar, eve gitsem de uyusam dersin uykun düzene girer. Hem de kafan dağılır, işle meşgul olduğundan eşinden sürekli ilgi beklemezsin. Eşinle başka sorunlarınız yoksa mesele sadece ilgisizlikse yoğun çalışmasından ötürü olabilir. Sen evde olduğun için haliyle eşin gelince sohbet etmek istersin, ilgi beklersin. Bu nedenlerden sende çalışırsan çok iyi olur. Kendimden biliyorum işe başlayınca eşime çok hak vermiştim.

Bebek mevzuna gelince hiç stres yapmamaya çalış canım, stres de olumsuz yönde etkiler hamile kalmayı. Hep olumlu bak. Allah en hayırlı zamanda bebeğini verir inşallah kucağına. Sevgiler....

hakalısınız kızlarr çalışmak yada başka aktiviteler beni bir süre idare ediyor en azından bir süreliginde fiziksel vede zihinsell oyalanıyorum ama çalışsamda yada başka bir meşgale bulsamda kendime ...sadece sorunlarımı erteliyorumm sorunlarım çözümleniyor çözümleyemiyoruzz konuşabilsek belki eşimle anlaşıcaz ama ne yapsam ne etsem bir türlü iletişim kuramıyoruz eşimle yani üç sene beş sen çalışsamda sonuçta sorun yine var ve yine taptazee olmuyorrr çözemiyorumm kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştimm daha önceden denedim çalıştımda kurslarada gittim sadece biraz oyalandım o kadar eve geldiğmde buz gibi bir eşle karşılaşmak çokk bunaltıyor bennnii

evliliğinizin ilk yıllarıda da böyle soğuk ve ilgisiz miydi??

yoksa son zamanlarda mı böyle davranıyor??

hani sonradan olduysa böyle olmasına neden olan etken nedir işi yoğun diyorsun tamam ama başka sebep

de olabilirbuyrunnnnnnnnn

maalesef erkeklerin çoğunda var bu ilgisizlik canımbenneyaptımki
bu aralar benim eşimde böyle.sinir ediyor beni çat pat anlatmaya çalışıyorum sıkıntımı ama nafile.2 şirinlik yapıp yine bildiğini okuyor:jeyyar:
kimi arkadaşlar demiş hayatınızın odağı yapmayın eşinizi diye.tamam da insanın eşinden biraz ilgi beklemesi konuşmak istemesi onu odak haline getirmek anlamına gelmez ki
kaldı ki benim 3 küçük çocuğum var.zaten bir şekilde günüm dolu dizgin geçiyor ama eşten ilgi güleryüz beklemek farklı birşey.her kadın bunu ister bekler
yine de canım depresyona girecek kadar büyütme bunu kafanda.belki çocuk meselesinede taktın ama asıl çocuğun olması için stresten uzak durman lazım.
eşinlede güzelce konuş içinden gelenleri sürekli anlat bıkmadan anlat içini dök.umarım birgün seni anlara.s

evliliğinizin ilk yıllarıda da böyle soğuk ve ilgisiz miydi??

yoksa son zamanlarda mı böyle davranıyor??

hani sonradan olduysa böyle olmasına neden olan etken nedir işi yoğun diyorsun tamam ama başka sebep

de olabilirbuyrunnnnnnnnn
başka sorun derken eğer başka kadını kastettiysenizz ona ihtimal vermiyorum zaten öyle birşeey olsa kendinede zamn ayırır en azından giyim kuşam olsun bir farklılık olurdu kendisinde ama eşimde hiçfarketmedim sadece iş düşünen biri..
ewet evliliğimden bu yana çok fazla ilgili olmadı bana karşı..

maalesef erkeklerin çoğunda var bu ilgisizlik canımbenneyaptımki
bu aralar benim eşimde böyle.sinir ediyor beni çat pat anlatmaya çalışıyorum sıkıntımı ama nafile.2 şirinlik yapıp yine bildiğini okuyor:jeyyar:
kimi arkadaşlar demiş hayatınızın odağı yapmayın eşinizi diye.tamam da insanın eşinden biraz ilgi beklemesi konuşmak istemesi onu odak haline getirmek anlamına gelmez ki
kaldı ki benim 3 küçük çocuğum var.zaten bir şekilde günüm dolu dizgin geçiyor ama eşten ilgi güleryüz beklemek farklı birşey.her kadın bunu ister bekler
yine de canım depresyona girecek kadar büyütme bunu kafanda.belki çocuk meselesinede taktın ama asıl çocuğun olması için stresten uzak durman lazım.
eşinlede güzelce konuş içinden gelenleri sürekli anlat bıkmadan anlat içini dök.umarım birgün seni anlara.s

aynen benim eşimde öyle yapıyor ona sorarsan zaten evliiliğimiz gayet normal... yani bana ilgisiz deil olması gerektiği gibiymiş...daha ne yapabilrmişş..yaaa meslaa ona sarıdığım zamn yada yakınlaştığım zamn sanki bir bahaneyle bende uzaklaşıyo gibiii..buda benii çok üzüyooo:sinifsinif:

Sornuza cevap,bence depresyondasınız..
hayattan zevk almanızı sağlayan bişilerle meşgul oluyormusunuz hiç ?
çokmu sıkıntınız var ki eşinize sıkıntınızı anlatmaya çalışıyorsunuz ..
yoğun tempo ile çalışıyor diyorsunuz ,o yorgunluğun üstüne sizin bu halleriniz ona sıkıcı gelebilir ,
he tabi insanın mutsuz olduğu anlarda olacaktır ama bence eşinizle eğlenebilmeyi paylaşsanız önce ?

Bence bu ruh hali biraz da sizin enerjinizle alakalı.
Kendinizi oyalayacak,meşgul edecek birşeyler bulun.
En ufağından yeni yemekler keşfedin,
evin şeklini değiştirin,güzel bir temizlik yapın,
Kendinize vakit ayırın.
Sonra eşinize güzel bir akşam yemeği hazırlayın.
Tatlı dille artık çok sıkıldığınızı,birlikte vakit geçirmek istediğinizi,
evlilikten beklentinizin çok daha anlamlı bir biriktelik olduğunu anlatın.
Bebek için tedavi görüyormusunuz bilmiyorum ama,görmüyorsanız da
düşünün derim.Evlilikleri çocuk kurtarmaz ama,çocuk da hayatınıza anlam katar.
Ama bu konuşmaları yaparken tatlı dille ve sakin sakin anlatmaya gayret gösterin.

Sornuza cevap,bence depresyondasınız..
hayattan zevk almanızı sağlayan bişilerle meşgul oluyormusunuz hiç ?
çokmu sıkıntınız var ki eşinize sıkıntınızı anlatmaya çalışıyorsunuz ..
yoğun tempo ile çalışıyor diyorsunuz ,o yorgunluğun üstüne sizin bu halleriniz ona sıkıcı gelebilir ,
he tabi insanın mutsuz olduğu anlarda olacaktır ama bence eşinizle eğlenebilmeyi paylaşsanız önce ?
hayattan hiç birşekilde zevk alamıyorum iyi giden hiç birşey yok hayatımda diyebilirim ..eşim vurdumduymaz biriii ..eğlence anlayışımız çok çok farklı ben onunla başbaşa yada heryrde mutlu olabilirken..o sadece para var huzur varr düşüncesinde daha ne diyimm ...
Bence bu ruh hali biraz da sizin enerjinizle alakalı.
Kendinizi oyalayacak,meşgul edecek birşeyler bulun.
En ufağından yeni yemekler keşfedin,
evin şeklini değiştirin,güzel bir temizlik yapın,
Kendinize vakit ayırın.
Sonra eşinize güzel bir akşam yemeği hazırlayın.
Tatlı dille artık çok sıkıldığınızı,birlikte vakit geçirmek istediğinizi,
evlilikten beklentinizin çok daha anlamlı bir biriktelik olduğunu anlatın.
Bebek için tedavi görüyormusunuz bilmiyorum ama,görmüyorsanız da
düşünün derim.Evlilikleri çocuk kurtarmaz ama,çocuk da hayatınıza anlam katar.
Ama bu konuşmaları yaparken tatlı dille ve sakin sakin anlatmaya gayret gösterin.
dediklerinizi zaten yapıyorumm ama bunlar oyalıyo sadece sorun hallolmuyorki
konuşmaya çalışıyorum sakin biriyim bu konuda yani konuşarak anlatmaya çalışıyorumm..ama olmuyo ne o beni anlıyo nede ben onuboshayallersmile

Back
X