Depresyondayım

pyaar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
344
469
103
Önceden de konu açmıştım. 7 yıllık evliliğim bitti. 2.5 yalında oğlum var. Çalışmaya başladım çocuğuma bakmak için kaynana geldikten sonra eski kocamın tavırları değişti. Kadını gönderdikten sonra 1 buçuk sene evliliği toparlayamadık en sonunda şiddet olunca annemin yanına gelip dava açtım. Ama evim,düzenim,hayallerim yıkıldı. Ortada aldatma,alkol,kumar yoktu. O kadar üzgünüm ki toparlanamıyorum. Kimsenin mutluluğunda gözüm yok kıskanç biri değilim. Ama geldiğim yerdeki arkadaşlarımın eşleriyle çocuklarıyla olan paylaşımlarını gördükçe " bizde aile olarak güzel günler yaşayabilirdik ama artık bitti yaşayamayacağız" diyorum ve kendimi toparlayamıyorum. O kadar bitik bi durumdayım ki depresyondayım. Dün psikoloğa gittim. Ancak ne duygumu anlama ne bişey süreçteki hatalarımdan bahsetti ( kaynana olayındaki). Başka psikolog arayışındayım. Ancak içimdeki acı hiç bitmeyecek gibi geliyor. Dönmek istemiyorum. Ama annemin evinde de acı çekiyorum çıkmazdayım

Hissettikleriniz çok normal. Hepimiz bu acıları yaşadık, yaşıyoruz da. Sadece bu acıyla yaşamayı öğrendik, siz de öğreneceksiniz, zamanla acınız hafifleyecek. Kimse evladının boynu bükülsün istemez ama size şiddet gösteren biriyle nasıl aynı evde kalacaktınız ki… Bu süreçte yalnız kalmamaya dikkat edin, kafanızı dağıtmaya çalışın. Yürüyüş yapın, kitap okuyun, dizi izleyin evladınızla dışarıda gezin. Allah kolaylık versin.

Evde kendinizle cok kalmayın eskileri düşünmeyin şöyle olsa böyle olmazdı diye kurmayın her şey olacağına varıyor bir şey de vesile oluyor işte gezin spora falan yazılın eski eşinizde şiddet dayak ne kötülük ettiyse size kendi de bulur misliyle onları da düşünüp kinlenmeyin Allaha havale edin bir tanıdığım boşanınca bol bol gezdi etti tatil vs falan sosyal aktivitelere katıldı bu yıl evlendi eskiye çok takılmadan yaşamaya çalıştı oluruna bırakın 🫶

Önceden de konu açmıştım. 7 yıllık evliliğim bitti. 2.5 yalında oğlum var. Çalışmaya başladım çocuğuma bakmak için kaynana geldikten sonra eski kocamın tavırları değişti. Kadını gönderdikten sonra 1 buçuk sene evliliği toparlayamadık en sonunda şiddet olunca annemin yanına gelip dava açtım. Ama evim,düzenim,hayallerim yıkıldı. Ortada aldatma,alkol,kumar yoktu. O kadar üzgünüm ki toparlanamıyorum. Kimsenin mutluluğunda gözüm yok kıskanç biri değilim. Ama geldiğim yerdeki arkadaşlarımın eşleriyle çocuklarıyla olan paylaşımlarını gördükçe " bizde aile olarak güzel günler yaşayabilirdik ama artık bitti yaşayamayacağız" diyorum ve kendimi toparlayamıyorum. O kadar bitik bi durumdayım ki depresyondayım. Dün psikoloğa gittim. Ancak ne duygumu anlama ne bişey süreçteki hatalarımdan bahsetti ( kaynana olayındaki). Başka psikolog arayışındayım. Ancak içimdeki acı hiç bitmeyecek gibi geliyor. Dönmek istemiyorum. Ama annemin evinde de acı çekiyorum çıkmazdayım
Boşanmak için illa aldatma, alkol,kumar olmasına gerek yok. Size şiddet göstermiş. Evli kalmaya devam etseniz daha kötüsü yaşanabilirdi , çocuğunuza da şiddet gösterebilirdi ilerde. Şuan boşlukta olmanız, üzülmeniz normal, ileriki zamanlarda daha iyi olur toparlanırsınız inşallah. Ne kadar oldu boşanalı , yeni mi?

Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet aktivite yapmam lazım ama içimden hiç gelmiyor. Daha boşanamadık anlaşmalıya yanaşmadı çekişmelide şuan. Evet kafama sürekli iyi günlerimiz geliyor. Yaptığım hatalar geliyor. Annemin evine gelince bulunduğum şehire geldi. Çok yalvardı içim eridi ama güvenemedim dönemedim. Hayatımı bitirdi Allaha havale ediyorum bu imtihan çok ağırmış

Şiddet varsa her zaman bunun dozu artabilir unutmayın. Zararın neresinden dönerseniz kârdır. Demin önce gezgin ailesinin yaşadıklarını okudum kanım dondu, boşanmak isteyen insanı barıştırmak hep iyi bir fikir değil.

Duygularını yaşamalısın üzgünsen üzgünsün ama bunu sürece yayma hayat devam ediyor dibe çöksende yukarı cıkmayı bil. Geçici oldugunu kabullen sana değer verseydi vurmazdı kendini aşağı çekme. İşe adapte ol karamsar olma belkı daha güzel bir hayatın olacak 1 sene sonrasını bilemezsin

Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet aktivite yapmam lazım ama içimden hiç gelmiyor. Daha boşanamadık anlaşmalıya yanaşmadı çekişmelide şuan. Evet kafama sürekli iyi günlerimiz geliyor. Yaptığım hatalar geliyor. Annemin evine gelince bulunduğum şehire geldi. Çok yalvardı içim eridi ama güvenemedim dönemedim. Hayatımı bitirdi Allaha havale ediyorum bu imtihan çok ağırmış
Ben hatalıydım ondan oldu vs gibi düşünmeyin insan olsa size vurmazdı insan sevdiğine kıyabilir mi ? İyi günleri de kötü günleri de getirmeyin aklınıza o zaman çok sancı çekersiniz aklınıza geldiği an başka bir şey düşünmeye çalışın aşağı da arkadaşın dediği gibi bir sene sonra ne olacağı belli olmaz belki çok güzel günler sizi bekliyor
Şu hayatta yaşıyorsak hep bir imtihana maruz kalıyoruz kimi evliliği ile kimi evlatla kimi bekarlıkla aktivite için kendinizi zorlayın dışarı çıkın mutlaka spor inanın bana çok iyi gelecektir inşallah kısa sürede anlatırsınız bu imtihanı

2 ay oldu ayrılalı daha yeni yas sürecim daha bitmedi dibe vurdum resmen. Destekleriniz için teşekkür ederim yapmaya çalışacağım. Biri bana boşanacağımı söylese hayatta inanmazdım hala şoktayım sanırım. Evet saydıklarım yok. Şiddet var. İnsan şiddeti görünce tüm güveni yıkılıyormuş. Bütün inancımı yitirdim. Dediklerini uygulamaya çalışacağım.. resmen yarı yolda bıraltı. İnsan boşanmak için oturmuyor nikah masasına. Bu ahlarım gözyaşlarım çıksın ondan

2 ay oldu ayrılalı daha yeni yas sürecim daha bitmedi dibe vurdum resmen. Destekleriniz için teşekkür ederim yapmaya çalışacağım. Biri bana boşanacağımı söylese hayatta inanmazdım hala şoktayım sanırım. Evet saydıklarım yok. Şiddet var. İnsan şiddeti görünce tüm güveni yıkılıyormuş. Bütün inancımı yitirdim. Dediklerini uygulamaya çalışacağım.. resmen yarı yolda bıraltı. İnsan boşanmak için oturmuyor nikah masasına. Bu ahlarım gözyaşlarım çıksın ondan
Neden inanmazdınız? Epey bir zamandır eşiniz size hayatı dar ediyormuş zaten. Daha önce de yazdım, şiddet sizde son nokta olmuş ama öncesinde zaten eşiniz ne çocuğunuza ne size insan gibi davranmıyormuş. Bu tarz bir evliliğin varacağı yer bellidir.
Yas sürecinde olma kısmına bir şey diyemem ama yaşadıklarınızı gittikçe gözünüzde küçültmeye çalışıyor gibisiniz, bunu yapmayın.

Soru sahibi öncelikle dik duruşundan ötürü tebrik ediyorum şiddetin hiçbir türlüsünün affı olmaz benim gözümde. Şuan çok tehlikeli bir dönemdesin yolda bir çiçek görsen onun sana çiçek aldığını aklına gelir kötü olursun beynin oyun oynuyor sana. Lütfen yolundan şaşıp gaflete düşüp affetme. Hepsi geçecek.

Soru sahibi öncelikle dik duruşundan ötürü tebrik ediyorum şiddetin hiçbir türlüsünün affı olmaz benim gözümde. Şuan çok tehlikeli bir dönemdesin yolda bir çiçek görsen onun sana çiçek aldığını aklına gelir kötü olursun beynin oyun oynuyor sana. Lütfen yolundan şaşıp gaflete düşüp affetme. Hepsi geçecek.
Evet bu şehirde uzun yıllar yaşamıştık nereye gitsem onu hatırlıyorum. Maalesef aklımdan çıkmıyor. Ayağıma kapandı yalvardı ama dönmedim dik durmam gerekiyor
Neden inanmazdınız? Epey bir zamandır eşiniz size hayatı dar ediyormuş zaten. Daha önce de yazdım, şiddet sizde son nokta olmuş ama öncesinde zaten eşiniz ne çocuğunuza ne size insan gibi davranmıyormuş. Bu tarz bir evliliğin varacağı yer bellidir.
Yas sürecinde olma kısmına bir şey diyemem ama yaşadıklarınızı gittikçe gözünüzde küçültmeye çalışıyor gibisiniz, bunu yapmayın.
Bakın gözümde küçültmüyorum. Öyle olsa kararsızım demedim yas sürecimden bahsettim

Evet bu şehirde uzun yıllar yaşamıştık nereye gitsem onu hatırlıyorum. Maalesef aklımdan çıkmıyor. Ayağıma kapandı yalvardı ama dönmedim dik durmam gerekiyor

Bakın gözümde küçültmüyorum. Öyle olsa kararsızım demedim yas sürecimden bahsettim
Bize anlatin fena halde rahatlatici oluyor burasi, mesela kaynananiz geldikten sonra neden isler cigirindan cikti, ne yapti? Esiniz neden costu boyle?

Topluca sovelim, sizde rahatlarsiniz.

Zaten istemiyordu en baştan.. artık naptıysa nasıl doldurduysa eski koca sürekli agresif davranmaya başladı. En son kaynana benle tartışınca edince haklı olduğum halde savunmadı müdahale etmedi tartışma büyüdü. Aranızda köprü olmicam naparsanız yapın demişti hep.. onu gönderdikten sonra da agresifliği bitmedi. Gider gitmez diğer oğlunu boşattı yeni evlilerdi. Zaten benimkini de doldurmaya devam etmiş. En son biz bu noktaya geldik

Back
X