Depresyondayim

pepperony

Nirvana
Pro Üye
9 Eylül 2013
12.102
27.877
798
Hemde öyle böyle değil
Evden dışarı adim atmak istemiyorum,yeni bir kiyafet almak istemiyorum,metroyla bir yere gitmek beni Izlandaya gitmis gibi hissettiriyor.
İse gitmeyi hiç istemiyorum iki yildir birbirinin kuyusunu kazıyan insanlarin birbirine gülmesine anlam veremiyorum.
Bazılarını gördükce midem ekşiyor ve bulaniyor.
Öfke,hayal kırıklığı,isteksizlik bitmek nedir bilmiyor.
Bana dokunmayan her yilan bin yıl yasayabilir diyorum ama dokunmaktanda vazgeçmiyorlar.
Çok doluyum patlama noktasindayim .
Sadece duygularimi bir yere yazmak istedim

İsiniz nedir ? Biraz izin alın tatile gidin şu sıralar ucuzdur

Teşekkürler
Yılların birikimi tek konu değil sadece is degil aileden arkadaşlik iliskilerine kadar
Günlük tutmanızı öneririm. Gün içinde duygularınızı ,düşüncelerinizi yazın. Ben de yazıyorum iyi geliyor. İçinizde biriken anlatamadığınız şeyler zamanla depresyona sebep olur. ( Ki yaşadığınız belirtiler depresyon gibi) Düzenli olarak yürüyüş yapmaya çalışın, vitamin eksikliği varsa takviye alın, daha önce yaparken mutlu olduğunuz şeyleri tekrar yapmayı deneyin .

3 4 kez depresyon atlatmış biriyim tamamiyle kafanızda bitireceğiniz bir durum. Tatilmiş kafa dağıtmakmış kendini spora vermekmiş ne yaparsanız yapın fayda etmez konunun derinine inmediğiniz sürece. Zaten depresyon bunları yapamama istememe halidir. Mutlaka psikolojik destek alın fakat asıl sebebini bulmalısınız. Depresyona girme sebebiniz bir insan yaşadığınız bir olay olabilir. Temelinde yatan sebebi bulup affetmeye çalışın. Kendinizi yataktan kalkmak için zorlamayın zaten isteseniz de bu süreçte kalkamayacaksınız muhtemelen. Önemli olan hazır hissetmeniz. Depresyonda olmanız kötü bir şey değil, bu süreç içindeyken sonsuza kadar sürecek hissiyatı verir fakat bu sadece bir süreç bunu kabullenin. Hazır olduğunuzda zaten eskisinden daha iyi hissedeceksiniz. Ben hep depresyonlarımdan iyi veya kötü genelde kötü şok etkisi yaratacak bir şeyler yaşadıktan sonra çıkmışımdır tamamen belki sizinde deneyimlemeniz gereken şeyler vardır. 2 günde sürebilir 2 ayda kendinizi bunaltmayın ve size iyi gelmeyen şeyleri en yakınınız bile olsa hayatınızda barındırmayın. En kısa sürede atlatmanız dileğiyle

Daha önce benzer bir durumu ben de yaşadım. Çok kötüydü. Kimseyle konuşmak istemiyordum iş yerinde kimseyle görüşmek istemiyordum iş dışında da arkadaşlarımla da hiç görüşemiyordum. Hiç mutlu değildim. Biriyle konuşurken bile rahatsız oluyordum. İçime kapanmıştım. İstanbul’daydım o zaman.
Birgün (tabiki iş durumumu da ayarlayarak) çok sevdiğim bir şehre taşındım. Küçük fakat turistik bir şehirdi. İnsanlar çok kazanmamasına rağmen daha mutluydu orda . Aslında beni etkileyen şey İstanbul’daki çevremde mutsuzdu. Tek depresyonda olan ben değildim bence fjfhdnf
o gittiğim yerde o kadar mental olarak toparladım ki anlatamam. Eski enerjim neşem yerine geldi. Eğer imkanın varsa sende çevreni değiştirebilirsin işini değiştirebilirsin.

son zamanlarda çoğu kişi böyle

Bu fikri çok düşünüyorum ama öyle bir şehire tayin olmam imkansiza yakin

Sizin için kaybı önemsiz olacak ve konusmamasi zarar vermeyecek insanlara ne düşündüğünüzü söylemeniz öneririm .İyi geliyor Mümkünse tabi.Sînîr olarak değil lakaty olarak .

Bence eve kapanmayın..Ne kadar kendinizle baş başa kalırsanız o kadar düşünürsünüz ve bu sizi daha kötü hale getirir..

yaşınız kaç, evde yanlız mı yaşıyorsunuz veya evde bakımından sorumlu olduğunuz kişier var mı bilmiyorum ama bu anlattıkllarınızla ben 5 yıldır mücadele ediyorum ve 1 haftadır buradan konu açsam mı diye düşünüp onu bile açmaktan vazgeçiyorum çünkü düzeleceğine dairde hiç bir umudum kalmadı..... size yazmamın nedeni ise şu bu belirtileriniz oluşalı çok uzun bir zaman değilse lütfen düzelir nasılsa diyerek asla ertelemeyin çünkü benim durumum asla düzelmedi ve kronikleşti, buraya yazmış olmanız bile durumu düzeltmek için hala istek ve enerji içinde olduğunuzu gösteriyor lütfen ertelemeye başlamayın çünkü sonra ertelemekde normalleşiyor ve sonuç bu durumda yaşamaya devam etmek oluyor.. yani sizi tenzih ederek söylüyorum hayat sadece nefes almaktan ibaret hale geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…