depresyonla ilgili

snm2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
365
65
123
İstanbul
Babami universite hastanesinin psikoloji bolumunde hastaneye yatirmislar, telefonunu falan almislar, 2hafta orda yaticakmis, depresyon hastasi 4senedir ,gelip giden bir depresyon, insan icine cikamiyor ,soyleneni anlamiyorum ,kafam bombos diyo takintili ,hastalik hastasi ,intahar dusuncesi oluyomus ,eylemi hic olmadi.
bu sebebten hastanede yatirilip ne yapiliyo nasil bir uygulama yapicaklar, ciktiginda daha kotu olmasindan korkuyorum, daha agir hastalari gorup daha kotu olurmuki ,ailemle tartistim hemen neden yatirdiniz orda tek basina napicak ya bisey olursa diye ne olur beni bilgiledirin, cok caresizim ,onlardan uzaktayim...

Geçmiş olsun. Ani yatırmışlarsa Allah korusun kendine zarar vermesinden endişe etmişlerdir belki. Doktorlara güvenin. İnanın oradaki kontrollü ortam evinden daha emniyetli. Şu andaki ruh halinde etrafındakileri pek fark edip etkileneceğini zannetmem. Teşhiskoyup, ilaç dozlarını ayarlayıp hazır olunca taburcu ederler. Aman ilaçlarını aksatmasın. Aileniz en uygun olanı yapmış.

geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum. hastaneden çıkınca ilaç tedavisine devam etmeli ve terapi almalı böyle daha hızlı sonuç alırsınız

Babami universite hastanesinin psikoloji bolumunde hastaneye yatirmislar, telefonunu falan almislar, 2hafta orda yaticakmis, depresyon hastasi 4senedir ,gelip giden bir depresyon, insan icine cikamiyor ,soyleneni anlamiyorum ,kafam bombos diyo takintili ,hastalik hastasi ,intahar dusuncesi oluyomus ,eylemi hic olmadi.
bu sebebten hastanede yatirilip ne yapiliyo nasil bir uygulama yapicaklar, ciktiginda daha kotu olmasindan korkuyorum, daha agir hastalari gorup daha kotu olurmuki ,ailemle tartistim hemen neden yatirdiniz orda tek basina napicak ya bisey olursa diye ne olur beni bilgiledirin, cok caresizim ,onlardan uzaktayim...
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Tedavi için hastaneye yatırılmasının muhakkak bir sebebi vardır.
Çıktığında daha kötü olur diye de düşünmeyin psikolojik desteği çıktığında da devam ederse ilerleme kaydeder babanız.
Olumsuz düşüncelere kapılmayın ve sabırlı olun..

geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum. hastaneden çıkınca ilaç tedavisine devam etmeli ve terapi almalı böyle daha hızlı sonuç alırsınız
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Tedavi için hastaneye yatırılmasının muhakkak bir sebebi vardır.
Çıktığında daha kötü olur diye de düşünmeyin psikolojik desteği çıktığında da devam ederse ilerleme kaydeder babanız.
Olumsuz düşüncelere kapılmayın ve sabırlı olun..
sagolun insallah iyi olur.ilactan farkli bir tedavi uygulamazlar dimi elektro sok gibi

Doktor durduk yere yatirmaz hastayi oncelikle tibba guvenmelisin. Ikinci olarak orada yatirilmasinin en buyuk sebebi duzenli ilac kullanimini saglamak, hastanin hareketlerini yakin gozlem, yakin terapi destegi. Ilerki asamalarda uygulanan teknik tedaviler de var. Korkulacak bir sey varsa o da babanin evde olmasi zira intihar egilimi olacak kadar ileri boyutta. Hastanede cok guvende emin ol

sagolun insallah iyi olur.ilactan farkli bir tedavi uygulamazlar dimi elektro sok gibi

gerekiyorsa elbette uygularlar. ama dr karar verecektir buna. ya da ailesi olarak siz görüş alabilirsiniz drlardan.

Geçmiş olsun, şifa diliyorum babanız için.
Yaşadığım bi travma sonrasında intihar düşüncesi oluşmuştu, fakat hastaneye yatırılmadım.Belli farklı şeyler de görüldü.
Tedavi yöntemini bilemiyorum, akıl sağlığı her şeyden önde geliyor.
Tekrar geçmiş olsun.

Uygularsa da gerektigi icin uygular yani neyinden korkuyosun
Sonucta sizofren degil bisey degil.kobay olarak kullanilmasindan korkuyorum kendini yalniz hissedip beni burda biraktilar beni istemiyolar diye dusunup kendine zarar vermesinden korkuyorum.ciktiginda tranva gecirmesinden korkuyorum.daha once de yengem yatmisti onun durumu daha kotuydu ciktiginda cok kotuydu onunda oyle olmasindan korkuyorum..

Sonucta sizofren degil bisey degil.kobay olarak kullanilmasindan korkuyorum kendini yalniz hissedip beni burda biraktilar beni istemiyolar diye dusunup kendine zarar vermesinden korkuyorum.ciktiginda tranva gecirmesinden korkuyorum.daha once de yengem yatmisti onun durumu daha kotuydu ciktiginda cok kotuydu onunda oyle olmasindan korkuyorum..
Hanimefendi adam 4 yillik agir depresyon hastasi intiharin esiginde ne anlatiyosunuz siz? Sizofreni de depresyon da ruhsal bi hastaliktir, hastalik dediginiz de tedavi edilir. Psikiyatr misiniz da tedavi yontemini siz belirleyeceksiniz? Tibba guvenmiyosaniz onu sorgulayin yani sene 2015

4 yildir gelip giden ataklari var ilac kullaniyodu duzeliyodu ilac vermeyip hastaneye yatirilmis daha once bu hastanede hicbir gecmisi yok ilk defa gidiyo ve yatiriliyo korkmam normal degilmi intihar dusuncesi olan herkesi yatirmiyolar oyle olsaydi cogu insan yatardi,ben tedaviyi ben belirlicemmi dedim insanlara detayli bilgi vermeden hastaneye yatiriyolar bir Allahin kuluda cikip bak boyle boyle demiyo,ne durumunu anlatiyolar ne yapilcak islemi.en azindan bilgilendirseler ne olur.

4 yildir gelip giden ataklari var ilac kullaniyodu duzeliyodu ilac vermeyip hastaneye yatirilmis daha once bu hastanede hicbir gecmisi yok ilk defa gidiyo ve yatiriliyo korkmam normal degilmi intihar dusuncesi olan herkesi yatirmiyolar oyle olsaydi cogu insan yatardi,ben tedaviyi ben belirlicemmi dedim insanlara detayli bilgi vermeden hastaneye yatiriyolar bir Allahin kuluda cikip bak boyle boyle demiyo,ne durumunu anlatiyolar ne yapilcak islemi.en azindan bilgilendirseler ne olur.

uzaktayım dediniz belki aileniz detay vermemiştir üzülmeyin diye. ama gerek olmasa yatırmazlardı bence de. içinizi ferah tutmaya çalışın. yengeniz belki o hastaneye yatmasa daha kötü şeyler olacaktı kim bilir. hastalığın seyrini bilmiyorsunuz sonuçta. kafanızda kurmayın dua etmeyi deneyin. Allah şifa versin. güçlü olmaya çalışıp birbirinize destek olmaya bakın.

Hanımefendi merhaba..
Bana da depresyon tanısı koymuştu doktorum, arkadaşım vefat etti yanımda çünkü. Ama söylediğiniz şeylerden çok çok başkaydı. Duygusaldı yani takıntıdan ziyade. Babanızın daha ciddi sorunu var gibi geldi bana.

Acaba ruhsal çöküntü yaşayacağı, etkisinde kalacağı bir olay yaşadı mı?

Sizi korkutmak istemiyorum ama belki de intihara yeltendi o yuzden alindi gozlem altina siz uzulmeyin diye soylemiyolar? Agir depresyon sonuclari agir olabilecek ciddi bir ruhsal hastaliktir hafife almayin gittikce ilerlemis demek ki psikiyatr keyfeten yatirmaz hastayi doktorlara guvenin

Back
X