• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim bitmiyorki

bayankapriss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2015
255
53
28
Eylulde dugunum var kayseriden trabzona gidecegim bir turlu kendimize uygun ev bulamiyoruz denk geldigimiz cogu ev sobali ilk tercihim dogalgazdan yana nisanlmn evi sobali annesi sobali olsa olmuyomu falan dedi bikac defa ben yok dedim begendigim evlerde haliyle pahali nisanlim 2 ev onerdi 2 side giris kat yok dedim rutubet bocek vs olur diye simdide nisanlim annem bi taraftan sen bi taraftan tukettiniz diyor bunaldim diyor kafam cok karisik orada elektrikli soba ile idare edebilirmiyim acaba napmam gerekiyor bende cok bunaldim

Eylulde dugunum var kayseriden trabzona gidecegim bir turlu kendimize uygun ev bulamiyoruz denk geldigimiz cogu ev sobali ilk tercihim dogalgazdan yana nisanlmn evi sobali annesi sobali olsa olmuyomu falan dedi bikac defa ben yok dedim begendigim evlerde haliyle pahali nisanlim 2 ev onerdi 2 side giris kat yok dedim rutubet bocek vs olur diye simdide nisanlim annem bi taraftan sen bi taraftan tukettiniz diyor bunaldim diyor kafam cok karisik orada elektrikli soba ile idare edebilirmiyim acaba napmam gerekiyor bende cok bunaldim
Daha once sobali evde kalmadiysan nasil yapacaksin ? Istedigin gibi bir ev bulsun arastirsin biraz daha

Simdilik sobaliya cikin
Daha sonra istediginiz sekilde , bir ev buldugunuzda tasinirsiniz. Olmaz mi ?

Hic gitmedim ama Elektirik li soba ile ne karadenizde ne akdenizde idare edileceğini sanmam arti gelecek elektrik sobası ile iki uc dogal gazlı ev ısınır herlqde :)

İmkan varsa doğal gazla soba bir olmaz tabi ama soba doğalgaz meselesinden de nisan bozmak olmaz tabi acizane fikrim..

Tabii ki dogalgaz. Boyle bir nimet varken.
Elektrigin faturasi fena zorlar.
Sobali da tek oda icin iyi diger yerler morg gibi olur.
Ki karadeniz iklimi pek de iliman gecmez kisin.
Nisanlin bunalacagini biraz daha arastirma yapin.
Annesi de biraz agzina fermuar ceksin.

Sobalı eve çıkmak istememen gayet normal, soba herkesin uğraşabileceği bişey değil ki, salon ısınsa mutfak buz gibi banyo buz gibi, bebek olsa üşütür,3 kuruş fazla verip kalorifer petekli bi ev daha uygun olur. Annesi ne karışıyor yaaaa...
O mu ödüyor kiranızı.

Hiç bulaşmayın sobalı eve. Yeni evleniyorsunuz yarın bir gün bebeğiniz olur filan zor iş. Zorda kalınca oturulabiliyor ben yaklaşık üç yıl yaktım soba ama bekar hayatı. En kötüsü de mutfak oluyor buz gibi ve sabah giyinip işe gitmesi banyo yapması. Bence de biraz daha bakın yada olmadı birinci kat olsun.

1. Kat olsa zaten bisey demeyecegim kapisi bile bahceden mutfaga girilen yerde yani bocek falan olur diye dusundum kaynana herseye burnunu sokmaya bayilir yuksek kat falan degil derdim yani cok zor bi surec dua edin bana

Trabzonun havasini bilmiyorum ama izmirden sicak degildir herhalde. Izmire taşınacakken herkes dogalgazli eve gerek yok, elektrikli sobaymis klimaymis onerdi durdu. Yok dedim dogalgazsiz ev istemiyorum, kışın bi yerlerimiz dondu ki ben de ankaraliyimdir yani. Insanlar ic anadolu iklimine gore degerlendirip usumezsin filan diyor da üşümek oyle bir sey degil. Kayseride daha cok usuyor olmaniz trabzonda usumeyeceginiz anlamına gelmiyor. Hic kimseyi dinlemeyin, firsatiniz varken kaloriferli eve oturun. Sobanin kiriyle pisligiyle yakmasiyla kim ugrasacak. Ustelik cocuk olsa ayri dert hasta olsaniz ayri dert. Istediğiniz luks bir sey degil. Ha maddi sebepler varsa o ayri konu. O zaman destek olmanız lazim.
Su erkeklerin de en küçük bir sorunda hemen bunalmasi filan beni benden aliyor. Cocuk gibi 2 sorunu idare edemiyorlar bir de evlenmeye kalkiyorlar.

Kayınvaliden kendi sobasini taksim.

Siz sahibinden falan a bakın araştırın şartlarıniza göre ev baksınlar

Doğalgaz şart, sobaya alışkın değilseniz zorlanırsınız ayrıca elektrik sobası da çok yakmaz mı, aynı paraya gelir pahalı evle sobalı ev..

Giriş kattakiler doğalgaz sa kaçırma sobayla ugrasilir mi hem dha önce hiç sobalı evde yaşamadıysan çok zorlanrsn bence

Trabzon'dan geçen 3 yılın ardından yeni taşınmış biri olarak söylüyorum, oralarda elektrikli sobayla kesinlikle olmaz.

Pahalı bir şehir Trabzon ama neresinde yaşayacağınız ve beklentileriniz de etkiler elbette durumu. Ben Akçaabat merkezinde (Trabzon merkeze tek dolmuş) deniz manzaralı merkezi sistem kaloriferli (ki kışın cayır cayır olurdu, mini şorttan başkasını giymezdim), 4. kat evime 400 lira verdim 3 yıl boyunca.

Ha evin bakıma ihtiyacı var mıydı, evet belki biraz ama neticede tayinciydim, banyonun duşakabiniymiş duvarın boyasıymış hiç umrumda olmadı.

Aynı mahallede oturan bir arkadaş biraz daha iyisini istediği için 775e oturuyordu.

Elektrikli sobayı unuttun. Muhitinizi iyi seçerek en azından merkezi sistem bir yer bulun.

Trabzon'daki yaşamınızda kolaylıklar dilerim.

Bir Trabzonlu olaraktan havasındandır sanırım doğalgazlı ev bulmanız biraz zor olacaktır. Tabii bulursunuz fakt tamamiyle yeni binalar olur ona göre fiyatta artar. Bence olabilir. Şimdilik sobalı bir eve çıkın ama gözünüz hep arayışta olsun.. Hayırlısı olsun

Back
X