derdim büyük...

nirwana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
30
5
1
33
Merhaba arkadaşlar herkese öncelikle benim derdim annem konuya nerden bask
baslasamLasam bilemiyorum acikcasi simdi biz 5 kardeşiz ben ortancayim universite mezunuyum şuanda kpss ye girdim sonucu bekliyorum benden buyuk ablam çalışan liseyi bitirdi belediyede ise girdi hemen suan kadrolu abimde belediyede oda kadrolu ikisi calisan ben kendimi bildim bileli annemin sivri dilinden yakınırım aşırı pıt pıt bir dili vardır babamin zamaninda borçlarını ogrenince adami diliyle intihara kadar surukleyecek. Kadar dili vardır psikolojik baskisi var ve asla eleştiriyi zerre kabul etmez hepimiz ise girene kadar onun gazabina uğramış insaniz zamaninda abimde ablamda issizken onlarada çektirdi kendisine sorarsan ben dört dörtlük bi anneyim anne herseyi diyebilir evlat susar bende asla haksizliga gelebilen insan değilim susan simdi abim ve ablam eve para getirir ve tabi bi ayri kiymet verir ornegin sinav bitti bende o stresten kurtuldum arkadaşımla görüştüm bu arada sinav biter bitmez duvar silcam sil demelrr ki evde her sene bunları benden baska yapan yok ev isinde eli ayagiyim onun neyse o gun is yapacaktık bende cikacam dedim başka gun yaparız dedim ciktim neyse eve geldim falan basladi pit pita ve dedim benim hakkim hani bunaldim sinav stresinden dondu bana sanki naptın filan gibilerinden kucumseye basladi ağladım dayanamadım yine gecenlerde hastaneye gidecem oruclu bende kan vermeye gidecem ilac kullaniyorum tutamıyorum bu yil ilacim bitti yazmam lazım bbende bakimli bi kizim sacimi yapmadan cikmam masa yspmistm hafif dalgali gelmis banyoya masayi topluyor bende sogumasi icin bıraktım elini vurdu yandi basladi. Bedduaya benim sucum ne. cok beddua edr bende bazen aglarim bazen cevap veririm bazen susarim bende sustum bu arada bende sıfır giymistim. Etrafimda dolandi bisey bulamadi üstüme taktı bu sefer ramazan ayidir Allah seni dergahından atmış oruc tutamiyorsun namazkil f.... Şe dedi hic bi evladida namas kilmaz bu arada resmen takmis durumda lutfen annendir demeyin yasim 24 ergende degilim her zaman hakaret laf söz biktim artik cikar yol bulamiyorum tsrtisma sırasında bicak cekmis insan bana o... Der ki inanin hic bir yanlışımı da görmez ona gore evladına darbe vuran anneler kiymetli deger veren degil. Bir gune bir gun sarilip basimi oksadigini görmedim sarildigini öptüğünü gormedim ayni evin icinde düşman. Gibiyiz anne kelimesi bana cok anlamsız geliyor artik.ben yardim ederim temizlikte mecbursun der yapacaksin ben elimi sürmeyecm bi ise sen yapacaksin etrafimda dört döneceksin boyle fena bi kadin babamda pısırık sozunden cikmaz onun

çok karışık ve bozuk yazmışsın. noktalama işareti kullan, paragraf kullan. acı bize.

bu zamana kadar değişmeyen kadın şimdiden sonra değişmez. en kısa sürede okulunu bitir. mesleğini eline al ve ayrı eve çık.

Kpss sonucu beklemeyin girin bir işe çalışın..
Annenizin sivri dilinden daha az etkilenirsiniz..
Babacığınıza da öyle üzüldüm ki..

Dun gdip iskura basvurdum bi is buldum ama babam izin vermiyor ihtiyacımız yok diyor

Liseyi bitirip nasıl belediyeye girdiler abiniz ablanız?

Kpss sonucu beklemeyin girin bir işe çalışın..
Annenizin sivri dilinden daha az etkilenirsiniz..
Babacığınıza da öyle üzüldüm ki..
evet yaa devlet sanki tüm üniversite mezunlarını kpss ile işe alıyormuş gibi bir anlayış var. onu sahibi girsin bir işe tecrube olur

öncelikle üniversiteyi bitiren kpss' ye giren bir insan olmanıza rağmen yazım dilinde kendinizi ifade edemiyorsunuz. noktalama işareti kullanmıyorsunuz. paragraf kullanmıyorsunuz.

anladığım kadarına yorum yapayım. kpss sonucunu beklemeyin bence. sonucun olumlu olacağı ne malum hem ? girin bir işte çalışmaya başlayın. anneniz sürekli evde sizi gördüğü için size sarıyor anlaşılan.

babanıza gelince ablanız ve abini de çalışmasın madem paraya ihtiyacınız yoksa. senelerce emek verip okumuşsunuz, evde oturmak için o kadar ter dökmediniz herhalde.

Liseyi bitirip nasıl belediyeye girdiler abiniz ablanız?
Torpil ile oldu biraz ben emek verip bugunlere geldim tabi inkar etmiyorum ailemin hakkini bu konuda ödeyemem ama bi tek ben bu kadar cabaliyorum okumak icin abimde ablamda kolay ekmek yiyolar suan ve butun zorluklari yaşayan benim

öncelikle üniversiteyi bitiren kpss' ye giren bir insan olmanıza rağmen yazım dilinde kendinizi ifade edemiyorsunuz. noktalama işareti kullanmıyorsunuz. paragraf kullanmıyorsunuz.

anladığım kadarına yorum yapayım. kpss sonucunu beklemeyin bence. sonucun olumlu olacağı ne malum hem ? girin bir işte çalışmaya başlayın. anneniz sürekli evde sizi gördüğü için size sarıyor anlaşılan.

babanıza gelince ablanız ve abini de çalışmasın madem paraya ihtiyacınız yoksa. senelerce emek verip okumuşsunuz, evde oturmak için o kadar ter dökmediniz herhalde.
Acele yazdim biraz kusura bakmayin kpss den azda olsa umudum var psikolojim kendime güvenim sıfırlandı resmen benim anlatmak istedigim abime ablama kıyamaz bi perde takilacaksa yorgunum baska biri taksin dersem asla kiyip onlara gel tak diyemez neden calisan cunku o gun ona kizip hangi evladın namaz kiliyo deyince dedigi sey onlar çalışıyor sanki engelmis gbi evi terkettim gelmeyecektim ama babam aradi üzülüp kizmasindan korkuyorum zihniyeti cok farkli teyzem evlatlarini cok sever deger verir evlatlarıda ergenlik caginda hala dikbaslilik yapiyolar bazen kesinlikle kotu evlatlar degil donup diyo teyzeme anne evladına ne kadar darbe vursa o kadar kıymetli biz deger veriyoruz kıymetsiz olmusuz diye ne kadar ö
Igrenc bi düşünce şayet bi anne varsa burda bana bi aciklasin bu konuyu

ağzı oruçken sana f.. diyorsa o kadının tuttuğu oruçtan şüphe ederim ben.
1 senedir evdeym mezun oldm iş arıyorum ama bir günden bir güne ne babam nede annem iş bulamadğm eve para getirmediğim için ağznı açıp brşey demedi. ikisi de biliyoruz arıyorsun yok. napalım vardır seninde kısmetin bir yerde diyor. allah ikisinden de razı olsun

Bana f... Se dedi ve ona tek cevabim duzgun konus demek oldu dönüp ablama ben ona f... Seler gbi giyinmissin dedim ki kardeşim sahitti bu sözlerde orucluyken soylenmis sözler kuran okur namaz kilar

ağzı oruçken sana f.. diyorsa o kadının tuttuğu oruçtan şüphe ederim ben.
1 senedir evdeym mezun oldm iş arıyorum ama bir günden bir güne ne babam nede annem iş bulamadğm eve para getirmediğim için ağznı açıp brşey demedi. ikisi de biliyoruz arıyorsun yok. napalım vardır seninde kısmetin bir yerde diyor. allah ikisinden de razı olsun
Kesinlikle benim bi cok arkadaşım bu sekilde evdeler bi problem yaşadıklarını görmedim ce kendi de itiraf etti sen cok rahatsın benim zoruma gidiyor guya abim ablam çalışıyor sen de yiyosun bende rahatsız oluyorum diyo halamin kizi o kadar hazırlandı emek verdi kazanamadi halam kismet hayirlisi buymus diyo diyorum ki sende öyle de hayırlısı olsun de belki böylesi daha hayirli olur de emek verdim emegimi gördü emegimi hic etme diyorum ona

Ya onu dedi bunu dedi diye düşünmek yerine küçük de olsa bir işe gir.
Annenin yaptığı kesinlikle yanlış da evin içinde insanlar birbirine batıyor galiba...

Kesinlikle benim bi cok arkadaşım bu sekilde evdeler bi problem yaşadıklarını görmedim ce kendi de itiraf etti sen cok rahatsın benim zoruma gidiyor guya abim ablam çalışıyor sen de yiyosun bende rahatsız oluyorum diyo halamin kizi o kadar hazırlandı emek verdi kazanamadi halam kismet hayirlisi buymus diyo diyorum ki sende öyle de hayırlısı olsun de belki böylesi daha hayirli olur de emek verdim emegimi gördü emegimi hic etme diyorum ona
kardeşim bir kere dedi git çalış benim rızkımı yiyorsun diye de babam sana ne oluyor ekmeğini aşını sen mi veriyorsun diye bağırdı kardeşime. ben başına kakmıyorum çalışmıyorsun diye sen kimsin ki dedi.

kardeşim bir kere dedi git çalış benim rızkımı yiyorsun diye de babam sana ne oluyor ekmeğini aşını sen mi veriyorsun diye bağırdı kardeşime. ben başına kakmıyorum çalışmıyorsun diye sen kimsin ki dedi.
Benim annem fazla minnet duyuyor Babam borc icindeyken ablam ise girdi eve yardımcı oldu ben olsam bende girer çalışır ederdim gocunmuyorum çalışmaktan asla ama boyle onlara ayri bi deger ayri bi uslup kullanir ablamda bende o gun eve gec geldik ona dediği sey berduş gibi geziyosun demek oldu beni sınavımla vurdu kucumsedi biz evladiz bize yol. Göstermesi gereken onlar varsa hatamız ki her insanin hatasi vardır düzeltmekle yukumlu onlar ama hep hakaret ediyor küçümsüyor cocuk gibi küsüyoe konuşmuyor o gun sinirle çıktım evden cenazem gelecek dedim dediği sey umursamaz tavırla git demek oldu ne aradi ne sordu bumudur Allah aşkına ya anne olmak

Benim annem fazla minnet duyuyor Babam borc icindeyken ablam ise girdi eve yardımcı oldu ben olsam bende girer çalışır ederdim gocunmuyorum çalışmaktan asla ama boyle onlara ayri bi deger ayri bi uslup kullanir ablamda bende o gun eve gec geldik ona dediği sey berduş gibi geziyosun demek oldu beni sınavımla vurdu kucumsedi biz evladiz bize yol. Göstermesi gereken onlar varsa hatamız ki her insanin hatasi vardır düzeltmekle yukumlu onlar ama hep hakaret ediyor küçümsüyor cocuk gibi küsüyoe konuşmuyor o gun sinirle çıktım evden cenazem gelecek dedim dediği sey umursamaz tavırla git demek oldu ne aradi ne sordu bumudur Allah aşkına ya anne olmak
kusura bakma canım ama herkes anne olamıyor işte. birini kayırırken diğerini üzdüklerinin farkında olmuyor bazı aileler

Babanız ihtiyacımız yok demiş ama çalışmak için ihtiyaç olmasina gerek yokki. Her gün evde ne yapar insan ? Kpss sonuçları aciklansa bile ''oo hadi hemen alım yapalim'' demiyorlar malesef. Hiç değilse suan için kendi harcliginizi cikarırsınız. Boyle bi durumda harçlık istemekten bile utanirdim ben. Bilemedim...
Ve lutfen kpss den umut bekleyen biri olarak en azından noktalama işareti kullanın. Boylesi yakışmıyor.

Babanız ihtiyacımız yok demiş ama çalışmak için ihtiyaç olmasina gerek yokki. Her gün evde ne yapar insan ? Kpss sonuçları aciklansa bile ''oo hadi hemen alım yapalim'' demiyorlar malesef. Hiç değilse suan için kendi harcliginizi cikarırsınız. Boyle bi durumda harçlık istemekten bile utanirdim ben. Bilemedim...
Ve lutfen kpss den umut bekleyen biri olarak en azından noktalama işareti kullanın. Boylesi yakışmıyor.
Ben bunca zaman çalışmadım bi yerde, sayet huzurum olsa yine çalışmazdım. gerçekten ihtiyacımız yok

Ben bunca zaman çalışmadım bi yerde, sayet huzurum olsa yine çalışmazdım. gerçekten ihtiyacımız yok
Bende diyorum ki sadece ihtiyaç olduğu için calisilmaz.Çalışırsaniz hem sosyallesirsiniz hem para kazanirsiniz hemde annenizin cenesinden kurtulursunuz. Siz bunun için açmadıniz mi konuyu ? Annem çok konuşuyor ne yapiyim diyorsunuz bende öneri sunuyorum. Öldür kurtul mu diyelim ?

Back
X