Derdim ciddiye alınmamak

aaa çok ufaksın:)) minik senii :)))) şaka bi yana, sana öyle davranan kendini bilmezlere sen de hiç umursamayarak muamele et. sorun gerçekten sende değil. çevrendekiler çok kendini bilmez.

Saka da kaldiriyorum aslinda, kolay kolay da kizip bozulmam. Arkadas ve alt donemlerin yaninda yapmalari kotu hissettiriyor :D

Tesekkur ederim, biraz daha umursamaz olmayi deneyecegim :D

Valla bu duruma bazen bende dusebiliyorum karsidaki insan senin tavrina takiliyo buyuk ihtimalle senden bir karsilik alip hoop tartisma baslasin bazi insanlar bundan besleniyor seni gecistirdiklerinde mesela israrla ayni seyi soyle seni duyup cevap verene kadar yada sende onlari dinleme bi daha kaale alma cok. sana nasil davraniyorlarsa sende oyle yap yoksa suistimal oluyor.Ailenden baska kimseye ihtiyacin yok a yedigim turlu kaziklarin sonucunda yaziyorum bunlari yazdiklarinin cogunu bende yasadm yasiyorum bilincli gibi geldi yaptiklari.Uzaklas o cevreden iyi niyetli degiller cok belli ancak seni yipratir

Daha onceki konularimda bahsettigim gibi ciddiye alinmamak, cocuk yerine konmak, sormadigim halde fikir ve nasihat verilmesinden (yasitlarim tarafindan) biktim artik.

Yasi benden kucuk olan ve buyuk de gostermeyen bircok kisiye saygi gosterilirken bana hep kucuk cocuk muamelesi yapiliyor. Konusurken sozum kesiliyor, gecistiriliyorum ya da ogut vermeye calisanlar oluyor.

Alisverise gittigimde arkadaslarima siz/hanimefendi diye hitap edilirken bana canim/tatlim/al bakalim, dene bakalim tarzinda hitap ediliyor.

Arkadaslarla muhabbet ederken mutlaka biri uyarmaya, mahcup etmeye, kucuk dusurmeye calisiyor. Tepki versem de gecistiriyor/etkilenmemis gorunmeye calisiyor.

Giyim, makyaj, arkadaslarimla iliskilerim, hitap, yemek yeme duzenime kadar kendi cocuguna davranir gibi kesin bir tavirla karismaya calisanlar oluyor.

Sicakkanli degilim, samimiyet kurmak gibi bir amacimin olmadigi kim varsa haddini asiyor. Hoslanmadigim bir davranisi belirtsem inadina yapiliyor, arada laf isittigim bile oluyor. Bende elestirilecek bir sey bulmaya calisiliyor.

Mesela eve giden merdivenin sonundayim, merdivende arkamdan gelen komsum posetlerini tasimadigim icin annemin onunde, sokakta beni azarliyor. Ki yardim istememisti, merdiven cikarken arkama bakmadigim icin gormedim bile. Cevap verince de fazla yeme, cok kilo almissin dedi. Cok sasirmistim.

Kuruntu olup olmadigini dusundum, gozlemleyen es, dost, akrabam da hakli oldugumu dusunuyor.
Sorularinizi cevaplarim, fikir istiyorum :KK66:

Bana da sanki samimi bir insanmışsınız gibi geldi, hani insanlar sıcakkanlı, samimi görünce biraz rahat davranırlar ya...

Aslında hemen hemen herkesin çevresinde dengesiz, patavatsız tipler var bu devirde. Zaman zaman ben de yaşadım anlattığınız durumları. Ben aldırmıyorum, ne de olsa kendimi biliyorum kim ne derse desin diyorum. Boşverin siz de...

Back
X