Derdim çıkmayan hayvan koruma yasası!

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Evet derdim. Büyük derdim hem de. Önce komşuları tarafından tüfekle öldürülen kangalı gördüm, üstüne Küçükçekmece’de zehirlenip çöpe atılan kediler ve yetmedi Artvin’de kurşunlanıp köpeklere parçalatılan ayı yavrusu. Başım ağrıyor, kalbim sıkışıyor nefes alamıyorum. Seçimlerden önce çıkacaktı yasa ne oldu? Yasa çıkmadığı gibi dağ keçileri de vurulacak ihaleyle!!!! Ben artık kaldıramıyorum her okuduğum haberde insanlığım bir puzzlemış da parçalarım düşüyor kayboluyormuş gibi hissediyorum. İnsan denen mahlukattan zerre haz etmiyorum, bu durum sağlıksız geliyor çoğu kişiye ama ikrah ettim artık. Yavru ayının çırpınması gözümün önünden gitmiyor, tıpkı Sude Andaş denen sosyopatın patilerini kestiği kedinin görüntüsü gibi.

O kadar öfkeliyim ki anlatamam.Sokakta sevdiğim her kedi her köpeğe şansın bol olsun diyorum çünkü biliyorum ki uzun yaşamayacak, yaşatmayacaklar. Dediğim gibi ben insanlığımı kaybediyorum utanıyorum insan olmaktan. Ve zerre merhamet de duymuyorum sevmiyorum insanları. İstiyorum ki Lut kavmi gibi helak olalım, olalım da kurtulsun bu dünya bizden.

Geçen ben de eşime soruyordum ne zaman çıkacak bu yasa hani çıkıyordu falan diye. Adam nerden bilecekse sanki. Ben de dert ediyorum. Yalniz oyle görüntülere bakamıyorum bile. Siz nasıl dayanıp bakabiliyorsunuz

Haklısınız insanlar canavara dönüşebiliyor. Bekliyoruz valla inşallah çıkacak :işsiz: Yalnız sizin psikolojinizi de iyi görmedim ben. Hayvanları sevip insan sevmemek normal bir durum değil. Dünya bu şekilde çekilmez. Her insan psikopat her insan canavar değil takdir edersiniz ki. Hayatı uçlarda yaşamak doğru değil. Dünyayı sevgi kurtaracak inanıyorum (biraz)😕

Geçen ben de eşime soruyordum ne zaman çıkacak bu yasa hani çıkıyordu falan diye. Adam nerden bilecekse sanki. Ben de dert ediyorum. Yalniz oyle görüntülere bakamıyorum bile. Siz nasıl dayanıp bakabiliyorsunuz

Benim önüme düşüyor twitterda falan. Ya da instagramda. Eşim bir kere otomatik oynatma özelliğimi kapatmıştı bu yüzden. Bir de mesela olayı bilince izlemesem de o kötülüğü bilmek yetiyor bana.

Bu bir partinin değil, hepsinin ayıbı kimse gündeme getirmiyor veya önemsemiyor. Onlar da can o kadar üzülüyorum ki. Genel olarak dinlediğim psikiyatırlar hayvana işkence yapanların potansiyel suça eğilimli kişiler olduklarını söylüyorlar. Minicik canlardan ne isterler vallahi billahi anlamiyorum. Beni 18 yaşımda köpek ısırdı çok ama çok korkarım köpeklerden ama bir kere eziyet edeyim taş atayım diye düşünmem. Yiyecek vereceksem verir hemen kaçarım. Allah'ım herkesin kalbine merhamet vicdan versin.

Haklısınız insanlar canavara dönüşebiliyor. Bekliyoruz valla inşallah çıkacak :işsiz: Yalnız sizin psikolojinizi de iyi görmedim ben. Hayvanları sevip insan sevmemek normal bir durum değil. Dünya bu şekilde çekilmez. Her insan psikopat her insan canavar değil takdir edersiniz ki. Hayatı uçlarda yaşamak doğru değil. Dünyayı sevgi kurtaracak inanıyorum (biraz)😕

Hangi sevgi diye soruyorum o zaman?

Bu bir partinin değil, hepsinin ayıbı kimse gündeme getirmiyor veya önemsemiyor. Onlar da can o kadar üzülüyorum ki. Genel olarak dinlediğim psikiyatırlar hayvana işkence yapanların potansiyel suça eğilimli kişiler olduklarını söylüyorlar. Minicik canlardan ne isterler vallahi billahi anlamiyorum. Beni 18 yaşımda köpek ısırdı çok ama çok korkarım köpeklerden ama bir kere eziyet edeyim taş atayım diye düşünmem. Yiyecek vereceksem verir hemen kaçarım. Allah'ım herkesin kalbine merhamet vicdan versin.

Beni de gece eve dönerken köpek kovaladı, bahçemde beslediğim kedimi köpekler parçaladı ama ne köpekten nefret ettim ne bir şey. Onlar dürtüleri ile insanın her santimetrekaresini gasp ettiği bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyorlar. Bir sokak köpeğinin gözlerine baksanız nasıl da hüzün dolu olduğunu görürsünüz.

Çıldırıyorum ben de. Zaman zaman aklıma mukayet olamamaktan korkuyorum. Ne insanlığa, ne de ne zaman çıkacağı belli olmayan yasaya inancım var. İnsanlığın zihniyeti kötü, yasa çıksa ne olacak?
Videoları izlemiyorum, bu konuda haberleri okumuyorum ama başlıklara denk gelmek bile beni üzüntüden perişan ederken, o insanların bu zalimlikleri yapabiliyor olmalarını aklım almıyor.
Yavru bir ayı sevimli olmaktan başka hangi anlama gelebilir bir insan için. Hangi vicdan, hangi geçmiş, hangi ezilmişlik bir yavru ayıya zulm etme seviyesine getirebilir bir insanı.

Oysa ne kadar mutlu, ne kadar huzurlu, barış dolu yaşayabilirdik. Dünyayı cehenneme çeviren hep bu insanlar.
En kötüsünü diliyorum hep onlar için. En kötüsünü.

Kendi menfaatlerine, adamlarının menfaatlerine olsaydı, hepsi birleşip bir gecede çıkarırlardi. Türlü türlü eziyet çekiyor masumlar. Beni tek teselli eden onların hakkını bu dünyada korumasakta Rabbim o masumların hakkını alacak. Yaptıklarının bin beterini yaşasınlar inşallah.

Kendi menfaatlerine, adamlarının menfaatlerine olsaydı, hepsi birleşip bir gecede çıkarırlardi. Türlü türlü eziyet çekiyor masumlar. Beni tek teselli eden onların hakkını bu dünyada korumasakta Rabbim o masumların hakkını alacak. Yaptıklarının bin beterini yaşasınlar inşallah.

İnşallah dediğiniz gibi olur.

O kadar umudum gitti ki haber bile takip etmiyorum artik, bahsettiginiz vahsetleri yeni duydum :KK43: allah belalarini versin.. salgin ders olmamis insanlara.. bu mahlukatlar insansa insan olmamayi tercih ederim.. bugun kelebeklere bakarken dusundum, kucukken uzulurdum 1 gun omurleri var diye, simdiyse cok sansli olduklarini dusunuyorum, en azindan biraz daha insan zulmunden uzaklar...umarim yasa cikar biraz daha faydasi olur masumlara

Kiymaya dusundukleri keciler bunlarmis... tum guzelliklere dusmanlar, belalarini bulsunlar kotulukleri yapamasinlar tek dilegim bu...

O kadar umudum gitti ki haber bile takip etmiyorum artik, bahsettiginiz vahsetleri yeni duydum :KK43: allah belalarini versin.. salgin ders olmamis insanlara.. bu mahlukatlar insansa insan olmamayi tercih ederim.. bugun kelebeklere bakarken dusundum, kucukken uzulurdum 1 gun omurleri var diye, simdiyse cok sansli olduklarini dusunuyorum, en azindan biraz daha insan zulmunden uzaklar...umarim yasa cikar biraz daha faydasi olur masumlara

Kiymaya dusundukleri keciler bunlarmis... tum guzelliklere dusmanlar, belalarini bulsunlar kotulukleri yapamasinlar tek dilegim bu...

Ahh ne de güzel masum canlılar, gerçekten bir gün üzüntüden öleceğim o kadar acıyor kalbim. Kedimin patisi yara olmuştu fark edince bugün veterinere gittik ilaç sürdü tedavi etti, inanın akşamdan beri bana sürünüp teşekkür ediyor peşimden ayrılmadı. Hayvanlar bizim algılayabileceğimizden çok daha farklı boyuttalar. Hepsi çok mucizevi varlıklar çok üzülüyorum tarif edemem.

Evet derdimiz büyük çok güzel ifade etmişsin yürek dayanmıyor canım acıyor resmen
İnsan demen lütuf olur iki ayaklı yaratıklar die tabir ediyorum.insan sayısı okadar az ki SEVMİYORUM SİZİ İKİ AYAKLI YARATIKLAR insan olamadınız hep söylerim ülkenin b...u çıktı kopsun kıyamet yeter

Daha bugün Twitter da karşıma köpeği taciz eden yaşlı adamın videosu çıktı. Resmen cinsel tacizde bulunuyordu durup durup dokunuyordu hayvana ya. Kanım donuyor artık. Bu kadarı da olmaz dediğimiz her şeyi yaşıyoruz. Helak olmak gerçekten müstehak ya!

Evet derdimiz büyük çok güzel ifade etmişsin yürek dayanmıyor canım acıyor resmen
İnsan demen lütuf olur iki ayaklı yaratıklar die tabir ediyorum.insan sayısı okadar az ki SEVMİYORUM SİZİ İKİ AYAKLI YARATIKLAR insan olamadınız hep söylerim ülkenin b...u çıktı kopsun kıyamet yeter

Bence insan olmak böyle birşey. Dünyada başka hiç bir canlı sadece zevk olsun diye başka bir canlıyı öldürmez. Ancak kendi yaşamını devam ettirebilmek için öldürür.
Yine hiç bir canlıda, insanda bulunan sapkınlıklar bulunmaz. Çocuğa tecavüz etmek, kürkleri için canlı canlı hayvanları yüzmek, spor olsun diye avlanmak, zevk için cinayet işlemek, kendinden güzçsüzlere, çocuklara, hayvanlara türlü işkenceler yapmak, yaşlı insanların üç kuruş paralarına göz dikip onları dolandırmak...vs hep insanlarda bulunan huylardır.

Etçil ya da otçul tüm hayvanlar, böcekler, ağaçlar, çiçekler doğada uyum içinde yaşar.

Bu dünyanın düzenini insanlar bozuyor. Daha fazla beton, daha fazla para için ağaçları keserek doğayı mahveden insanlar. Köpekleri yemeyi, işkencelerle dolu bir festival haline getiren insanlar, pahalı takılar yapılabilsin diye dişleri için filleri öldüren insanlar, lüks çantalar yapılabilsin diye derileri için timsahları öldüren insanlar, dünyanın her bir metrekaresini işgal eden, hayvanlara yaşam alanı bırakmayan insanlar, yaşamaya çalışan hayvanları, işgal ettikleri topraklarda istemeyen insanlar. Bir kuşa, bir kediye, bir ağaca dahi tahammülü olmayan insanlar. Kendilerini her türlü canlıdan üstün gören insanlar.

Hayvanları da, ağaçları da, böcekleri de yaratanın Allah olduğunu unutan insanlar. Allah'ın verdiği canı zevk için almakta beis görmeyen insanlar.

Ben de bu yasa çıksın istiyorum.

Hiç bir canlının can acisi insanın acisindan farklı değildir.

Geçen aylarda bir haber izledim köpekleri zehirli et vererek oldurmusler. Onu izleyince dedim ki bu adam yakalanıp cezalandirlmazsa o zehirli etle insanlari da öldürme riski var. Bir de köpekler burun koku alma duyusu çok güçlüdür ona rağmen o etleri yediyse halimizi bir düşünün.
Insanlarda şu kafa var. Hayvan ne olacak insana olmasında. Insanın başına bir şey gelse bu sefer de tanıdık değil ki bize dokunmasinlarda sıkıntı yok.

Ama bir de kendilerine bir şey olsa ne olur işte o zaman dünyanın en büyük yasası belirlenir ve cezalar hayalin bile üstünde gerçekleşir.

Bu dunyada adalet yok. Ama herkes eninde sonunda yaptıklarını ödeyecek...

Back
X