derdim çoktur hangisine yanayım

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
333
653
103
merhabalar. belki biraz içimi dökmek ama en çok fikirlerinizden, tecrübelerinizden faydalanmak için bu konuyu açtım.
20 yaşındayım. üniversite öğrencisiyim. ilkokul-ortaokul-lisede devamlı dış görünüşümden dolayı zorbalığa uğradım. fiziksel görüntüyü değiştirmek çok kolay. nitekim zayıfladım, kaşlarımı aldırdım, cildime iyi baktım ve değiştim. ama beynime yer eden şeyler değişmedi. hangi ortama girersem gireyim sanki benle dalga geçiyorlar gibi hissediyorum, biri ortamda gülüyorsa bana gülüyorlar sanki. yolda asla karşıma bakarak yürüyemem biri tipimi görür de dalga geçer diye. hiç fotoğraf çekilmem. çekilen fotoğrafıma bakmadan silerim. hayatımda bir insan var 10 aydır, ona bile hâlâ çekinerek acaba beni beğenmeyecek mi diye düşünerek atıyorum, kesinlikle bugüne kadar hiçbir yanlışı olmadığı halde. özgüven eksikliğim çözülsün diye yaz tatilinde kasiyerlik yaptım ama ilk günlerde acemilikten yanlış yaptığımda müşterinin biri bana bağırdı ve iyice içime kapandım. çok gece sen salaksın, beceriksizsin, çirkinsin diye ağladım. hala deneme kabinlerinde bir şey denemem mesela, kimseyle alışverişe gitmem, okula gitmek insanların içine girmek çok zor benim için.. bunun bir çözümü var mıdır? ne yapmalıyım? gerçekten yaşama sevincim bile kalmıyor gibi hissediyorum.

Destek almalisiniz,tek basiniza bunu yenecek gibi durmuyorsunuz.
Birde soyle dusunun sanki etrafinizdaki herkes cok mu mukemmel?Herkesin kusuru var ve herkes oyle yada boyle hayatini devam ettiriyor.kendinizi sevin lutfen.

Pişe pişe öğreneceksin
İstersen yardım da alabilirsin
Ayrıca özgüvenin için hataya açık bir meslek yapman yanlış olmuş
Çünkü biri sana sesini yükselttiğinde "beyfendi lütfen sesinizi yükseltmeyin bu işe yeni başladım ve hata yapmam çok olası" gibi bi cvp veremiyorsun bu durumda
Aslında bir yerden başlasan devamı gelecek
Biri seni eleştirdiğinde ben kendimi böyle seviyorum demeyi öğrenmelisin
Ve ayrıca erkek arkadaşının seninle olmasını bir lütufmuş gibi yansıtırsan yine hata edersin
Evde otur selfie çek
Kendini açıdan açıya çek ve incele
Ben güzelim ve değerliyim
Bunu hep söyle aynaya bakarak ama içten söyle yani inanarak
Biraz çabala olmazsa da yardım al derim

Evet bu çok büyük dert
Millet felç oluyor hayata küsmüyor
Millet karısını kocasını kaybediyor hayata küsmüyor
Millet boşanıyor sığınma evine gidiyor her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor
Millet eşi tarafından şiddet görüyor
Annesini babasını evladını kaybedenler var siz ne derdinden bahsediyorsunuz
Babam doktor kanser hastası olanlar var ağrıdan bağıranlar var birebir gördüm. Şuanda hastanede yatanlar ölümi bekleyenler var
Sizin ki gerçekten büyük bir dert mi
Oturun şükredin🙏 Dua edin daha büyük bir derdiniz olmasın

İçinde bulunduğun durumu kullan mutlu ol. Evsiz barksız sç olanlar var 😢 inşaAllah en kısa zamanda mutlu olursun
Lütfen böyle düşünmeyin. Mutlu olun her zaman

Son düzenleme:
Evet bu çok büyük dert
Millet boşanıyor sığınma evine gidiyor her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor
Babam doktor kanser hastası olanlar var ağrıdan bağıranlar var birebir gördüm. Şuanda hastanede yatanlar ölümi bekleyenler var

İçinde bulunduğun durumu kullan mutlu ol. Evsiz barksız sç olanlar var 😢 inşaAllah en kısa zamanda mutlu olursun
hanımefendi öncelikle sakin olun. kimseye benim derdim en büyük demedim. ya da şükürsüzlük etmedim. hayatımın tümünü etkileyen bir durumdan bahsettim, çözüm bulmak istedim. anlayabiliyorum şu an sizi. inşallah Rabbim yardımcınız olur.

Evet bu çok büyük dert

İnsanların dertlerini kücümsemeyin. Psikolojik sağlıkta en az fiziksel sağlık kadar önemlidir.

Tam olarak sorununuz nedir? Nerenizde sıkıntı olduğunu düşünüyorsunuz?
açıkçası ben bir yerimde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, beynime yer eden beni ortamalrdan geri çeken düşüncelerimden kurtulmak istiyorum. dediğim gibi fiziksel olarak değişmek o kadar kolay ki.

merhabalar. belki biraz içimi dökmek ama en çok fikirlerinizden, tecrübelerinizden faydalanmak için bu konuyu açtım.
20 yaşındayım. üniversite öğrencisiyim. ilkokul-ortaokul-lisede devamlı dış görünüşümden dolayı zorbalığa uğradım. fiziksel görüntüyü değiştirmek çok kolay. nitekim zayıfladım, kaşlarımı aldırdım, cildime iyi baktım ve değiştim. ama beynime yer eden şeyler değişmedi. hangi ortama girersem gireyim sanki benle dalga geçiyorlar gibi hissediyorum, biri ortamda gülüyorsa bana gülüyorlar sanki. yolda asla karşıma bakarak yürüyemem biri tipimi görür de dalga geçer diye. hiç fotoğraf çekilmem. çekilen fotoğrafıma bakmadan silerim. hayatımda bir insan var 10 aydır, ona bile hâlâ çekinerek acaba beni beğenmeyecek mi diye düşünerek atıyorum, kesinlikle bugüne kadar hiçbir yanlışı olmadığı halde. özgüven eksikliğim çözülsün diye yaz tatilinde kasiyerlik yaptım ama ilk günlerde acemilikten yanlış yaptığımda müşterinin biri bana bağırdı ve iyice içime kapandım. çok gece sen salaksın, beceriksizsin, çirkinsin diye ağladım. hala deneme kabinlerinde bir şey denemem mesela, kimseyle alışverişe gitmem, okula gitmek insanların içine girmek çok zor benim için.. bunun bir çözümü var mıdır? ne yapmalıyım? gerçekten yaşama sevincim bile kalmıyor gibi hissediyorum.
Eşimle tanıştıgımda senin gibiydi. Biz beraber aştık. Ben değer verdikce o da kendine değer vermeye başladı.Bence sevgilinle aşabilirsin bunu.

Destek alin, verilen uygulamaları yapın. Tek başınıza üstesinden gelemezsiniz. Aklınıza gelen kötü bir olay anı kelime farketmez, anında onun yerine güzel birsey düşünün. Mesela aklınıza salaksın sen geldi onun yerine hemen güzel bir ozeliiginizi düşünün. Sevdiğiniz başarılı olduğunuz bir alan. Ne olduğu farketmez

allah allah ya.
ben 1.53 boyundayim onunda 4 5 cm ini lisede uzadim gittigim ilk okul orta okul lise hemen hemen en kisasiydim bir okadar da cilizdim
hatta hatirliyorum ilk okulda okadar kisaydim ki annem bana gore canta bulamamisti yururken canta topuklarima degiyordu.
o dönemde kimseden ne incitici bir soz ne kirici bir davranis ne bir alay soz konusu olmadi.
simdi bakiyorum en kotu haftada bir boyle konular aciliyor.
ne yiyip iciyor simdiki okul cagindaki ogrenciler.
aileler hicmi uyarmiyor cocuklarini ne bu baski ne bu guzellik yarisi ne sacma seylerle ugrasiyor bu cocuklar ve bana gore genc olanlar.
hayret ya.
gittikce pislesiyoruz galiba biz insan oglu.

açıkçası ben bir yerimde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, beynime yer eden beni ortamalrdan geri çeken düşüncelerimden kurtulmak istiyorum. dediğim gibi fiziksel olarak değişmek o kadar kolay ki.

En kötüsü ne olabilir sizce? Aklınıza gelen düşünceleri paylaşır mısınız?

İnsanların dertlerini kücümsemeyin. Psikolojik sağlıkta en az fiziksel sağlık kadar önemlidir.
Bu gibi sorunlardan intihar edenler var en son haberlerde ülkece üzüldük ve unuttuk. Herkesin derdi kendine dünyanın en büyük sorunu gibi görüyor. Şimdi senin ne derdin var ki deniyor. Yazik. İnsanı yıkan fiziksel sorunlardan çok ruhsal sorunlar.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama size anaç yanımla seslenmek istiyorum.
Çocuuum insanlar olumlu olumlamar yapar, bu nedir Alllahını seversen
çok gece sen salaksın, beceriksizsin, çirkinsin diye ağladım.
Şimdi senden, her gece ve her sabah kendine bu söylediklerinin tersini söylemeni rica ediyorum. Bıkmadan usanmadan başta belki inanmadan yapacaksın ama hergün söyle lütfen.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama size anaç yanımla seslenmek istiyorum.
Çocuuum insanlar olumlu olumlamar yapar, bu nedir Alllahını seversen

Şimdi senden, her gece ve her sabah kendine bu söylediklerinin tersini söylemeni rica ediyorum. Bıkmadan usanmadan başta belki inanmadan yapacaksın ama hergün söyle lütfen.
Bunu bende çok yapmıştım. O ses susmuyor ki. Baş edemeyince de ağla ağla dur. İnsan ne söylerse ona inanıyor. İnşallah üye bunu her seferinde farkedip olumlu konuşacak

Bu gibi sorunlardan intihar edenler var en son haberlerde ülkece üzüldük ve unuttuk. Herkesin derdi kendine dünyanın en büyük sorunu gibi görüyor. Şimdi senin ne derdin var ki deniyor. Yazik. İnsanı yıkan fiziksel sorunlardan çok ruhsal sorunlar.
Herkesin derdi kendine büyük gözüküyor. Yadırgamamak lazım. Birinin ailesiyle arasi iyiyse baskasinin kötü olabileceğini anlayamıyor. Veya birinin kvsi kötü diye herkesinkini kötü belliyor. Sevgilisi aldatti diye tüm erkekler aldatır diyor. Bir de en cok kızdığım burada bir konu açılıyor bir tavsiye isteniyor çoğunluk konu dışı yorum yapıyor. Herkes hemen seninki de dert mi diyor. Çok yanlış.

Bu tarz özgüven eksikliğine en net çözüm psikiyatri. 6 ayda cillop gibi olursun doğru ilaçla. Bir de özgüvenini geliştirecek egzersizlerle geçirdin mi bu süreyi yeniden doğmuş gibi hissedersin.

Evet bu çok büyük dert

babanız şu konunuzda memlekette tekstil fabrikası sahibiydi. iki işi birden mi var ? hem doktorluğu hem de tekstil fabrikasını aynı anda nasıl götürebiliyor ?

normalde böyle arayıp taramam kimsenin mesajlarını ama üslubunuz çirkin. zaten herkesin morali yerle yeksanken neden tersliyorsunuz aynı zamanda.
herkesin derdi kendine göre önemli.
evet şu dönemde dünya çapında toplu ölümler var, hepimizin ilk derdi o. ancak belli ki bu arkadaşımız gündemin ve kötü olayların etkisi ile daha da mutsuz olmuş. kendini beğenmeyen bir kadına bu kadar yüklenme sebebiniz nedir ?
güzel bir söz söyleyip moral vermek varken neden böyle konuşmak. yada asıl siz kendi içinizde ciddi sıkıntılar yaşıyorsunuz da acısını böyle mi çıkarıyorsunuz ? zira yukarıda belirttiğim postta yazdıklarınızla burada yazdığınız çok farklı olunca benim aklıma başka birşey gelmedi. - baba dediğiniz kp falan değilse tabi :)

Back
X