• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

derdim eşim , anne ve babam

esimle konustum annmlerlede iki tarafda aynı fikirlerinde biraz yumasamıs sekilde ama esinikaybedeceksin bu adam seni bırakır bosanmayı göze algibi yorumlar gelmiş bu kadar agır yazıları beklemiyordum buraya yazarken ki amacım yanlıs nerdeyse onu bulmak çözüm adına göremedigim varsa sormak danısmaktı ama görüyorumki burda sanırım herkes esin ne derse o mantıgı ailemi tutmus değilm onlarınipiyle kuyuya inarsemolacaklarında farkındayım ama su an için ailemleyim ve aynı evde onlarıda silemem ama sınırımı koydum artık karısmalarına izn vermiycem

bakıcı tut gibi laflarda edilmiş ben doguda görev yapıyorm su an ve yarım dönem daha burdayım burda kimseye güvenemem bu bir ikinciside güvensem bile yalnız kalamam bir basıma bebegimle cok zor bir durum bunun bir sürü durumu var kendi basıma kalmamı bekleyenler kadar kusura bakmayın cesur değilm bilmediigm bir yerde kaldıki kimse bunu göze alamaz bakıcı değilse kolay bulunur bulmaya kalksam ama hang, bakıcı cocuguma sefkati anneannesi dedesi kadar vereblir onu düşünür

yorumumu sızı kırmak adına yazmadım

tamamı ıle fıkrımı soyledım

bır zamanlar benzer seylerı bende yaşadım

o yuzden sızı anlıyorum.

Ama dengeyı kurmanız gerekır.
Boyle arada kala kala sız yıpranıyorsunuz.

Aılenızı sılın demedım sadece bıraz mesafe dedım,
eşınız bazı konularda cok haklı...

Aslında hatanızı siz biliyorsunuz ve söylemişsiniz; ailenizi fazlasıyla karıştırmışsınız hayatınıza; dengeyi kuramamışsınız. Dolayısıyla haklı olarak eşiniz bunalmış.

Nasıl hanımlar kayınvalidesinin bu tür yaptırımlarına kızabiliyorsa, hayli hayli erkeklerde bunalır.

Bundan sonra yapabilirsiniz; ailenize danışacaksanız, eşiniz gelmeden yapın bunu, yanında yapmayın..

Aileniz yanınızda mi siz mi onların yanındasını bu kısmı anlamadım ama bir şekilde kendi yuvanıza geçmeniz gerekiyor.

Tekrar dengeyi sağlamanız gerekiyor..

Merhaba,
ben sizi gayet iyi anlayabiliyorum çünkü sizinkine benzer bir eş de bende var. Ona göre kendi ailesi hiçbir şeyimize karışmaz ama benim ailem herşeyimize karışır. onun ailesi herzaman her yaptığında haklıdır. Peki ne mi oldu. Kendisiyle ailem arasında bir tartışma geçti (sizinki bigi) ama o kendinin haksız olduğunu kabul etmedi (herzamanki gibi) bende dedimki ona; ne ben ailemden vazgeçerim ne de sen. Ben nasıl senin aileni oldukları gibi kabul etmeye çalışıyorsam sen de benim ailemi oldukları gibi kabul etmeye çalışacaksın çünkü biliyorumki asla ailesine toz kondurmaz laf söylemez, yanlışınız var demez. Onun ailesi ailede benimki değil mi. Bunun için tam 1 hafta tartıştık ve sonunda her 2 tarafında birbirinin ailesine maksimum düzeyde iyi davranmasına karar verdik. ama tabi benim ailemin kırgınlığı geçmedi ama eşim şunu çok iyi öğrenmiş oldu ben onun için ailemden vazgeçmeyeceğim. Senin eşinde, kendi ailesini ön planda tutup, aileni dışlamak istiyor bence onun içinde her fırsatta annen şunu dedi karıştı, baban bunu dedi karıştı diyor. Evet şunu da kabul ediyorum bizim ailelerimizde bize düşkünler ve üzülmemizi istemiyorlar onun için bazen yanlış konuşup, yanlış davranabiliyorlar ama eşlerimizde kendilerinde hiç kusur yokmuş gibi davranıp tüm suçu ailelerimize atıyor. Bence psikolojik yardım al, asla kendini eşine ezdirme. Senin ne kadar güçlü olduğunu, o nasıl ailesine değer veriyorsa senin de ailene o kadar çok değer verdiğini anlat ama ailenin ve eşin de sevgisinin ve yerlerinin farklı olduğunu bu nedenle her ikisi arasında bir seçim yapmayacağını söyle ve geçmişi geride bırakıp yeni bir sayfa açmayı öner.

ben eşine helal olsun diyorum. oğlunuzun sünnetine de annen mi karar verecek.
eşine çocuğuna sahip çık. senin ailen onlar.
ananı babanı kendi hayatınıza karıştırma. sınırlarını bilmiyorlar belli.
kocamın sözünden çıkamam kusura bakmayın dersin olur biter.

millet ne koca meraklisiymis ya sasirdim dogrusu !

tüm yorumlarinizi okuyarak size cevap veriyorum annenizi babanizi sakin böyle bir adam icin üzmeyin

inanin ki degmez bu dünyada bir anne baba daha bulamazsiniz

esinin sana saygisi yok ki ailene olsun ,ailesinin yaninda canavarlasabilen bir ese sahipsiniz üzgünüm ama ben ailenize hak veriyorum...

Biraz empati diyorum..
Ailenizi gercekten herseye cok karıstırmıssınız bu konuda bende diger arkadaslarla hemfikirim.
Fikirleri sorulmadıgı halde, yorum yapmıslar ki, esiniz de haliyle bu durumdan rahatsız olmus keske sakinligini koruyabilseydi o ayrı.
Herkes hatalı bile olsa kendi ailesine toz konduramıyor bu konudan sonra bunu anladım..
Bosuna demiyorum, iki aileye de uzak oturmak en güzeli diye.
Ailenizi hice sayın, sert konusun demiyorum ben, kalplerini kırmayın tabiki ama bir sekilde durmaları gerektigi yerleri gösterin.
İllaki evlatlarını koruyacaklar, arkalarında duracaklar ama bu demek degildir ki, herseye müdahale edicekler, karısıcaklar? Yani acıkcası bu annenizin veya babanızın deyimiyle korumak olmuyor..
:50:
Ne denir ki? zor bir durum..
Annemle, babam arasında hep tartısılırdı bu biliyor musunuz? Hemde daha cocuktum ben.
Pazar kahvaltılarımızda konu hep senin ailen, benim ailem(di)!
Yani yabancı degilim bu mevzulara.

İnsallah en kısa zamanda bir orta yol bulursunuz.. :ssz:

tekrar buraya yazma amacım içimi bosaltmak sanki biraz olaylar duruldu gibi geliyor bana ama esim hala ben artık memleketine gitmem gemileri yaktım diyor sanırım artık yani eskiden görünmeyen bir sogukluk vardı ailemle esim arasında şimdi bu aleni ortada duruyor buna artık cok da üzülmek istemiyorum ailemde her konusmada o işte söyle yapar sen bakarsın gibi halen ona karsı benim ezilip büzülecegimden dert yanıyor ben ayaklarının üsütüne basamayan biriymişim hissini veriyor iki tarafada kendimii ispatlamakzorundamıyım neden ya anlamadıgım bu

esimden ayrı olmak zaten berbat babasız bebek büyütüyorum cok zor herkes esinin yanında esi herseyinde var yani bir sekilde yalnız değil aksam yalnız uyumak cocugumu yalnız koklamak ne bileyim zor işte esimingittigi gün cok agladım

tekrar buraya yazma amacım içimi bosaltmak sanki biraz olaylar duruldu gibi geliyor bana ama esim hala ben artık memleketine gitmem gemileri yaktım diyor sanırım artık yani eskiden görünmeyen bir sogukluk vardı ailemle esim arasında şimdi bu aleni ortada duruyor buna artık cok da üzülmek istemiyorum ailemde her konusmada o işte söyle yapar sen bakarsın gibi halen ona karsı benim ezilip büzülecegimden dert yanıyor ben ayaklarının üsütüne basamayan biriymişim hissini veriyor iki tarafada kendimii ispatlamakzorundamıyım neden ya anlamadıgım bu

esimden ayrı olmak zaten berbat babasız bebek büyütüyorum cok zor herkes esinin yanında esi herseyinde var yani bir sekilde yalnız değil aksam yalnız uyumak cocugumu yalnız koklamak ne bileyim zor işte esimingittigi gün cok agladım

Bence esiniz firsat degerlendirmis, gecmisten beri icinde biriktirdiklerini dokmus. Tarafsiz olmamasi cok kotu. Kendi ailesinin de yanlislarini gorse amenna. Bu sorun bitmis gorunse bile ilerde takrar desilecek. Esinize cok taviz vermeden anne babaniza laf soylemesine izin vermeden konuyu cozmelisiniz. gonlu hos olsun diye ailenizi harcamayin. Neticede annelerin cogu bebek bakmaya baska ile gitmek bile istemez. (komsularini, akrabalarini birakip),bir de mumkun mertebe ailesine soguk davranin o duzelene kadar. Kimse firsatcilik yapmasin.

millet ne koca meraklisiymis ya sasirdim dogrusu !

tüm yorumlarinizi okuyarak size cevap veriyorum annenizi babanizi sakin böyle bir adam icin üzmeyin

inanin ki degmez bu dünyada bir anne baba daha bulamazsiniz

esinin sana saygisi yok ki ailene olsun ,ailesinin yaninda canavarlasabilen bir ese sahipsiniz üzgünüm ama ben ailenize hak veriyorum...

begen butonun aradim,harika yazmissin canim:42:

Back
X