Derdim hamilelik ve alınan kilolar. Deneyimli yada duyan bilen arkadaşlar. Bi bakın.

Bumuduur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2020
132
93
18
35
Yaklaşık iki ay sonra doğum yağacağım. Hamileliğin başından beri beslenmeme dikkat ediyorum. Faydalı şeyler yiyorum. Mesela neredeyse hiç tatlı yemem. Onun yerine meyve kuru meyve yerim. Kuruyemiş ve kendi mayaladığım yoğurdu yerim hergün...
Hamileliğin başından beri 1 kilo aldım. Şimdi aklıma takıldı. Acaba alınan kiloyla doğumdan sonraki süt miktarının veya kalitesinin bi alakası var mı. Bebeğimin gelişimi kilo alımı nırmal bu arada. Haftasıyla uyumlu gidiyor. Süt olayını çok araştırdım ama bilgi bulamadım. Deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Süt demek biberon emzik vermeden bebeği her talebinde emzirmek demek. Kiloyla yeme içmeyle ilgisi yok.

Ben veteriner hekim olarak yazayım malum anne sütü araştırmaları inek sütü araştırmalarının tırnağı etmiyor. Genel fizyoloji de aynı.
Sütün miktarı alınan kiloyla ilgili değil. Hatta ne kadar kilo alırsanız süt verirken metabolizmanız da hızlı çalışacağı için sorun yaratıyor. Ama kadınlarda seleksiyon vs durumu olmadığı için bebeğin içeceğinden daha fazla miktarda süt üretilmiyor. Verimi yüksek hayvanlar kadar büyük sorun yaşamazsınız o yüzden. Hipokalsemi sorunlarına da neden olabiliyor fazla beslenme süt verme döneminde.
Sütün içeriği de çocuğun cinsiyetine göre değişiyor. 2012 yılında bir antropolog yapmıştı bu araştırmayı maymunlar, insanlar ve inekler üzerinde. Hepsi aynı sonucu vermişti.
Eğer kız çocuğunuz olursa sütünüzün miktarı çok, içerik olarak da kalsiyum fosfor yönünden zengin bir süt salgılıyosunuz.
Erkek çocuğunuz olursa miktar azalıyor ama enerji düzeyi artıyor.

Bir sıkıntı olmayacktir merak etmeyin baglantili bisey degil benim kizim gelsim geriligi olmasina ragmen erken doğmasına ragmen sut problemi yasamadik ama sagdim surekli yogun bakimdayken 7 kilo almistim ama gel gorki ben aldim bebek 1500 du...Yani kafana takacagin bisey yok

Ilk dogumda sut biraz az olur ama emzirdikce gelir. Hamilelik doneminde cok kilo alinca sutun cok olacak diye bir sey yok. Anne sutu tamamen emzirmeye bagli. Emzirirsen artar

böyle bir yazı okumuştum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X