Derdim Yemek!

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Merhabalar hanımlar keyifli akşamlar olsun :KK37: Derdim yemek yapamamak/bulamamak!

Aslında buna benzer konu vardı ama bulamadım onu da bulamamak benim işim sanırım :D Üç aylık evliyim eşim ne versem yer ama ben daha düzen oturtamadım. Aslında bugüne dek iyi gittik ama yediklerimizin çok sağlıksız olduğunu fark ettim. Tavuk&patates kızartma&pilav&pizza&ıspanakı börek&soslu makarna... Karbonhidrat anlayacağınız :cry:

Eşim benden geç geliyor eve 45 dk sürem oluyor rahatça hazırlanmak için. Sizce sağlıkı ama pratik neler yapabilirim ?

Cook poşeti alıp fırında tavuk yanına salata yapmayı düşünüyorum mesela.

Önerileriniz var mı ? :KK35:

Çalışıyorsunuz galiba.ben genelde yemeklerini2 ggünlük ve akşamdan yaparım.aceleye gelmiyor.haftalık menu hazırla.sulu yemek de yapabilirsin.zor yemekleri hafta sonu yaparım.işten gelince bir pilav bir salata tamam.

Çalışıyorsunuz galiba.ben genelde yemeklerini2 ggünlük ve akşamdan yaparım.aceleye gelmiyor.haftalık menu hazırla.sulu yemek de yapabilirsin.zor yemekleri hafta sonu yaparım.işten gelince bir pilav bir salata tamam.

Evet çalışıyorum :) ilk bir hevesle iç pilavlar bile yaptım ama sıcaklar yordu beni bir de burun ameliyatı oldum iyice halsizleştim. Şimdi toparlanmak istiyorum.

haftasonu birkaç saatinizi buzluğa adayın.
cidden çok faydası olur.
taze fasülye, barbunya, yeşil mercimek, yarma, nohut... haşlayıp birer yemeklik poşetler halinde atın buzluğa. soğan, domates, salça katıp hepsinden süper yemekler yaparsınız :KK66:
köfte yapın yine yemeklik ayırın.
çorba 10 dakikanızı alır.
bulgur pilavı sağlıklı ve leziz olur.
kolay gelsin

Geçmiş olsun o zaman.toparlaninca düzenli yapmaya başlarsınız.Yormayin kendinizi şimdilik.

Ayni dertten muzdaribim

konunu takipteyim

Bugün biraz tarif baktım internetten. Bildiğimiz karışık kızartmayı yağlı kağıt üstüne sererek önceden ısıtılmış fırında yapmış mesela. Hem pratik hem hafif. Ben de araştırmalar halindeyim. Arkadaşın dediği dipfrize atma da iyi fikir.

Mesela güveçte köfte yapabilirsiniz.
Köfteleri önce tavada biraz kızartın. Ayrı bi tencerede domates sosunu hazırlayın. Sonra köfteleri güveç kabına yerleştirin üzerine sosu dökün, üzerine de rendelenmiş kaşar koyun. :)
Buzluğunuza sebzelerinizi hazırlayıp koyabilirsiniz, bizde bamya falan bulunur öyle.
Arada kahvaltı gibi yapabilirsiniz mini pizza ekmekleriyle. :)
Taze fasulye bu sıcaklarda en iyi giden yemek bence :) yanında bol salata yapabilirsiniz.
Yoğurtlu patlıcan, kabak biber kızartma yapabilirsiniz. :)

Mesela güveçte köfte yapabilirsiniz.
Köfteleri önce tavada biraz kızartın. Ayrı bi tencerede domates sosunu hazırlayın. Sonra köfteleri güveç kabına yerleştirin üzerine sosu dökün, üzerine de rendelenmiş kaşar koyun. :)
Buzluğunuza sebzelerinizi hazırlayıp koyabilirsiniz, bizde bamya falan bulunur öyle.
Arada kahvaltı gibi yapabilirsiniz mini pizza ekmekleriyle. :)
Taze fasulye bu sıcaklarda en iyi giden yemek bence :) yanında bol salata yapabilirsiniz.
Yoğurtlu patlıcan, kabak biber kızartma yapabilirsiniz. :)

Hepsi çok güzel öneriler çok teşekkür ederim hepsini yapıcam :)

Eşim sebze sevmez yapsamda yemez,en fazla biber dolmasının içini yer o kadar yani sebze kültürü.yoğurt yemez,süt içmez peyniri ağzına aldığını bilmem,klasik salata harici ağzına sürmez.bulgur pilavını pilavdan saymaz,sütlaca tatlı gözüyle bakmaz pilavın tatlısımı olur der durur....:KK61:

Ve daha seçtiği yemediği o kadar şey var ki nerdeyse tek tip beslenir ondan da keyif almaz:mad:
Yemek yapmaktan nefret ediyorum artık,8 senede bıktımmmm.gelin görünki kociş iyi huylu,ailemizi sever, hoş tutar oğluşumla bizi.napiimm katlanıyorummm yapcak bişey yok:KK16:

Eşim sebze sevmez yapsamda yemez,en fazla biber dolmasının içini yer o kadar yani sebze kültürü.yoğurt yemez,süt içmez peyniri ağzına aldığını bilmem,klasik salata harici ağzına sürmez.bulgur pilavını pilavdan saymaz,sütlaca tatlı gözüyle bakmaz pilavın tatlısımı olur der durur....:KK61:

Ve daha seçtiği yemediği o kadar şey var ki nerdeyse tek tip beslenir ondan da keyif almaz:mad:
Yemek yapmaktan nefret ediyorum artık,8 senede bıktımmmm.gelin görünki kociş iyi huylu,ailemizi sever hoş tutar oğluşumla bizi.napiimm katlanıyorummm yapcak yok:KK16:

Ayol ne yiyor eşiniz ? :KK57:

Köfte yer ,tavuk ,kışın balık ,patates kızartması bide nutellalı ekmek :KK61:

Allah kolaylık versin size ama erkeklerin geneli böyle benimki de sebze seçer faydalı hiçbir şeyi yemez neredeyse ama sütlaç falan yer tatlı pilav :)

Dolu buzluk tam bir kurtarıcı. Sizin için yapacak kimse yoksa bi hafta sonunuzu ayırırsanız fullersiniz buzluğu.

Barbunya ve bezelye hem kolay yapılıyor hem buzluğa atmak çok kolay. Sadece ayıklayıp bir yemeklik olacak şekilde buzdolabı poşetine koyup atın buzluğa. Ben 5 kilo alıyorum
10-12 paket oluyor. Eşinize ayıklatabilirsiniz.

Taze fasülye biraz daha meşakkatli, öncesinde kavurmak gerekiyor.nben kavurduktan sonra domatesini de koyup öyle paketliyorum. Böylece kışın da domatesli taze fasülye yiyebiliyoruz.

Kuru fasülye ve nohutu da yapacağım zaman fazla fazla haşlıyorum, artanını yine paketleyip buzluğa koyuyorum. Haşlandıktan sonra pişirmek 15 dk zaten..

Her ay bir kilo kıyma alıp yarısını köfte yapıyorum, yarısını da kavurup küçük küçük paketliyorum. Kıymalı bir yemek yapacaksam hop bi paket kavrulmuş kıyma içinde.

Metroya gidince bolca balık alırız, onları da buzluğa atarım. Çözdürüp yağlar baharatlar fırına atarım. Yanına bir salata oldu bitti.

Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyoruz. Beyaz ekmek çok nadir girer eve. Pirinç pilavı sadece misafir gelecekse yaparız. Normal makarna almayız. Kepekli makarnayı ton balığıyla yaparım genelde. Öyle yağlı soslu makarnalar çok nadir, çok canımız isterse olur.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Haftanın belli günlerini belli yemek gruplarına ayırın. Örneğin Pazartesi tavuk salı bakliyat Çarşamba balık Perşembe sebze cuma et Cumartesi pazar serbest. Hem daha kolay karar verirsiniz hem de çeşitli yemiş olursunuz

Haftalik yemek listesi yap pazar aksamindan basla ertesi gunun yemegine. Bi gun atiyorum zeytinyagli, bi gun kuru baklagil, firina tavuk aticaksan aksamdan posete sebzesini tavugunu koy sonra eve gelince hemen firinlarsin. Corbani eksik etme. Yemek dusunmek zor cidden ben haftalik liste yapinca alisveristede daha kolay oluyor. Mevsimlik sebzeleri degerlendir. Karbohidratlari yiyip sonra evlilik yaradi diyoruz :)

Back
X